Komentáře

Zpět na článek

Radar nebude, peníze taky nebudou

155 komentářů

themightykgb
8. února 2011 • 18:22
The author should admit the following simple matters:

1) USA doesn't give a damn 'bout Czech public opinion.
2) The Kremlin speaks only to the USA concerning radar and stuff.
3) Life may be easy without any foreign radars & military bases.
muhlhaus
31. ledna 2011 • 07:39
to fakt myslíte vážně?: "Jenže veřejnost se nechala zmasírovat všemi těmi komunisty, bývalými komunisty, přáteli Hamasu a uctívači stromů..."
Palopetro
31. ledna 2011 • 09:39
Myslí si to Janďourek,já a pak ta veřejnost
sendyman
31. ledna 2011 • 09:49
Heleďte, já bych nebyl tak příkrej, protože ono to tak víceméně bylo...
Samozřejmě, že byla část lidí (neaktivistů) už od počátku proti. Já zase byl pro a zmasírovat jsem se nenechal. A řekl bych, že zpočátku byla pro nadpoloviční většina. Jenže vláda neudělala nic, zatímco odpůrci se zformovali do jednoho šiku. No, a když se do toho vložili Rusové se svými "podmínkami, bylo rozhodnuto... Je to zjednodušené, ale v podstatě tak.
Takže mu tam maximálně chybí "nerozhodnutá", nebo "váhající" veřejnost - a ta se "zmasírovat" nechala.
P.S.: Je to jen shoda, nebo jste bývalý "Milhaus" a neprošel Vám nick pri registraci?
sirien
31. ledna 2011 • 13:28
Dodnes mě rozsekává když si vzpomenu na Ruskou výhružku, že na nás zamíří své balistické střely.

Fascinovalo mě, že nikomu, ani v televizi, ani v novinách, ani v časopisech, nedošlo, jaká nehorázná ***vina to je.

Úplně živě vidim tu Ruskou raketu, jak vyjede ze sila upevněná na pár traverzách, natočí se směrem na ČR, sklopí se do potřebného úhlu a pak tam takhle zůstane, počasí nepočasí, čekat, než jí někdo takto "zamířenou" vystřelí.
sendyman
31. ledna 2011 • 14:38
No, já bych v tom technický problém neviděl - balistickým raketám středního doletu bychom "vyhovovali". A nikde není psáno, že by na ČR nemohla být zaměřena i raketa mezikontinentální - z ponorky někde u Antarktidy, třeba.
Mně spíš děsilo, že se pro ty ruské výhružky a podmínky našel vůbec sluch...
okuk
31. ledna 2011 • 18:59
Ano, přesně tak to bylo. Všechny tyto skupiny dohromady bych nazval "zrádci této země" a v určité podobě i "další Vítězný únor". Proruská lobby, dotovaná z Kremlu, přesvědčila oněch pověstných 75% idiotů, kteří žijí v každé zemi, že podobný systém není v jejich zájmu. Musím říci, že se za všechny stydím, ale všechno jsme si zavinili sami. A do jisté míry i ten "Vítězný únor". A jak to vypadá, přijdou další překvapení.
vonrammstein
30. ledna 2011 • 19:58
se vám všem, co na mě reagujete, ale dneska vám už neodpovím. Mám extrémně mizernou náladu a mám k tomu dobrý důvod. Pokusím se vám jednotlivě odpovědět zítra, ale neberte to jako slib.
sirien
30. ledna 2011 • 15:52
Debilní 2000 znaková limitace. Pokračování předchozího:

- c) Uvědomujete si, že suveréní stát neznamená stát izolovaný? Suveréní stát má plnou pravomoc provést smluvní rozhodnutí o přítomnosti cizích sil na svém území za účelem nějaké protislužby, ať už jde o vlastní ochranu (např. J. Korea, která u sebe drží síly USA) nebo např. o finančně-vědecké protislužby (USA nám za radar nabízely rozsáhlé investice a navíc spolupráci pro naše odborníky a studenty na jejich high-tech projektech, což je pro vědeckou obec deviza jak kráva, když to tak řeknu). Polsko při jednání o raketách například vyjednalo oboje - finanční protihodnotu, vědecké protislužby a navíc dodatečné umístění raket země-vzduch Patriot na svou východní hranici v zájmu posílení obrany svého státu, tedy i své suverenity. Suverenita státu takovou smlouvou není nijak ohrožena ani omezena, neboť celá přítomnost se řídí dohodnutými smluvními podmínkami a smlouvu lze standardním způsobem vypovědět.

- d) (vím, že tohle se Vás přímo netýká, nicméně tenhle post asi budou číst i takoví, kteří to tu dříve zmiňovali, navíc to navazuje na mou předchozí poznámku o NATO) - Celý ABM systém se už na konci vlády Bushe začal měnit z USA-only systému na ochranný systém začleněný do repertoáru NATO, Obama (jak ho jinak nemám rád) tento proces velmi rychle dokončil (předtím, než ten koncept zcela zabil). Technicky i legislativně by tedy nešlo o přítomnost vojáků USA u nás, ale o přítomnost jednotek NATO, jehož jsme závaznými členy
strassidlo
30. ledna 2011 • 17:30
d) se velmi málo, resp. téměř mizivě, medializovalo, což umožnilo protiradarovským fanatikům a hurápacifistům udržovat své fandy v bludu, že by Česko bylo lokací radaru na svém výsostně královsky dědičném území nějak hrubě znevýhoděno.