Komentáře

Zpět na článek

Lidé bděte - a neplaťte daně!

41 komentářů

sirien
1. února 2011 • 14:45
Jéžiš NEBLBNĚTE proboha, chlape, klid...

...zajděte si za právníkem, dejte si u něj kafe a poptejte se ho, jak se přemisťuje česká firma aby byla sídlem na Kypru (je to až směšně snadné, jediný "problém" je, že aby jste to mohl udělat, musíte tam každý rok strávit dva roky na dovolené... eh, chci říci na pracovní cestě, samozřejmě. A ano, můžete si to dát do nákladů, včetně letenek a podobných výdajů pro rodinu, myslím. Na Kypru jsou celé právní agentury, které vám za drobný poplatek zařídí legislativní otázky, přeposílání pošty a správu "kanceláře" (rozumějte správu zlatého štítku s vaší vizitkou umístěného mezi deseti tucty dalšími na vchodu budovy oné právní agentury)

Podnikáte tady, daně platíte Kypru a stát si může políbit...
karelstorm
31. ledna 2011 • 20:59
Jsem spolumajitelem relativně prosperující firmičky. Na dani z příjmu ročně odvedu státu +/- 400.000 Kč, na sociálním a zdravotním pojištění své osoby dalších cca 250.000 Kč a na DPH cca 4.500.000 Kč.
Celkem asi 5.250.000 Kč, které MUSÍM tomuto zkorumpovanému Čechistánu ROČNĚ!! dát. Pokud nedám, nebo "peníze státu" zpronevěřím, seberou mi majetek v exekuci, firmu pošlou do insolvence, ze mě a mé rodiny se stanou bezdomovci, já skončím v kriminále a z mých třech zaměstnanců budou nezaměstnaní. Tím chci říct, že si z nás udělali politici bez ohledu na stranickou příslušnost dojné krávy, které když nebudou dojit, jdou na jatka... Pak se dozvím, že se nejvíc krade na ministerstvu spravedlnosti a policii... To je fakt k pos.rání. A víte co udělám? To samé, co doktoři. Děkuji, odcházím... Vše prodám a emigruji. Pracovitý člověk, který umí dát práci i jiným, je vítán všude. Pokud někdo z Vás, má zájem o nezadluženou firmu s nemovitým majetkem za cca 9mil.Kč a ročním průněrným hrubým ziskem za posledních 10 let cca 4,5 mil.Kč, ozvěte se. Prodám za 18mil.Kč. Tak ještě jednou, páni zkorumpovaní, egoističtí a sebestřední politici, kteří kašlete na Ty, kteří vás živí: Děkuji, odcházím a vy, běžte do PRDE.LE.
sirien
30. ledna 2011 • 16:23
Když se v Praze pokojně demonstrovalo proti ODS-ČSSD kmotrovsky korupční koalici nebo jak to Kalousek tenkrát trefně glosoval, tak politici řvali, že to bylo "příliš agresivní a západně nekulturní" - a to jim jen pár desítek lidí vypískávalo projevy.

V Británii se tou dobou také rozhodli demonstrovat. V Londýně se několik dnů nedalo pořádně dopravovat ani autem ani MHD, ulice byli plné tisíců vzteklých lidí co si tam pro dlouhou chvíli pouštěli z těžkých reprobeden mezi projevy taneční hudbu a když už je politici naštvali přes míru, tak sem tam něco pořádně zdemolovali.

Tady u nás demonstracím chybí ten správný revoluční duch (nechápejte mě špatně, nemyslím to jako komunisticky-revoluční, ale protě ten správný zápal). Nejblíž jsme k tomu nejspíš měli při Paroubkově vajíčkyjádě, ale i to bylo tak trochu ze slabšího...
zdislava
29. ledna 2011 • 05:29
Ve čtvrtečním Hydeparku ministr vnitra R. John veřejnosti v přímém přenosu sdělil, že země je ROZKRADENÁ. Na jeho výrok z představitelů státu nereagovala ani noha. Výroku si nevšiml ani jeden novinář, o veřejnosti nemluvíc. Už je nám všechno jedno ?
Problém je, pane Holče, že lidé nezdvihnou zadek. Jo, nadávat v hospodě nebo od computerů, to je jiná ! Je to přece stále stejné. Kolik lidí chodilo protestovat proti bolševikovi v posledních letech před převratem ? Dvě tři stovky ? Kolik lidí se scházelo před Úřadem vlády, aby zaprotesovali proti Grossovi ? Stovka ? Kolik lidí se sešlo 30. listopadu na protest proti ustavení korupčnicko-mafiánského zastpitelstva hl.m.P. ? Kdepak, pane Holče, nám nevadí nic. ODS vesele stoupají preference (aspoň to tvrdí CVVM) a podívejte se na diskuse na českých webech, kolik je lidí, kterým na našich velkých stranách nevadí vůbec, ale vůbec nic. Co byste chtěl ?
P.S.: Mimochodem, ti, kteří chodili dříve, často chodí i nyní. To víte, samí "kverulanti" (dříve ztroskotanci a zaprodanci).
strassidlo
28. ledna 2011 • 18:33
Je fakt, že to, co zákonodárce ve své blahosklonnosti provedl se stavebním zákonem je na nakopání do...., ale ta kůlna je dík tomu jen na ohlášku jako stavba doplňková nikoliv na normální stavební řízení. Ovšem pustit to vše bezuzdně z řetězu tak až Vy si na SVÉM pozemku postavíte, co se Vám líbí, tak hned vedle si taky na SVÉM a bez otravování se s úřady postaví jiný vlastník třeba činžák nebo autoservis nebo pilu nebo bordel...... A tolik svobody by se nejspíš nelíbilo nejem Vám, ale ani dnešním bezuzdně svobodomyslným Pirátům, až jednou sami budou něco tvořit nebo vlastnit. Takže si myslím, že nějaký dohled a regulace jsou v určitých směrech více, než na místě a toto je určitě v zájmu nás všech jeden z nich..
sirien
28. ledna 2011 • 17:53
Ono jedna věc je stavět bez stavebního povolení mrakodrap někde uprostřed Prahy a druhá věc je, že dneska pořád ještě potřebujete stavební povolení na každou ZAS PÍ jako je třeba dřevěná kůlna 2x2x2,5 metru vzadu za vašim domkem, kam si dáváte věci pro práci na zahradě.

A popravdě - stavební povolení se dneska v důsledku udělí prakticky na cokoliv, takže nevidim důvod, proč ho udržívat. Si to představte - koupim si někde za Prahou pozemek, je to MŮJ pozemek, nikde okolo není žádná chráněná zóna ani nic podobného - a já se mám jít někoho na úřad doprošovat, jestli si na SVÉM pozemku za SVOJE peníze prosím prosím můžu postavit nový dům?
Neříkám, když chce někdo stavět pětipatrové bytovky, dsetipatrové kancelářské budovy, nákupní centra nebo cokoliv podobného, ale myslím, že chtít stavební povolení na boudu pro psa je fakt trochu moc.

Ono na Pirátech si také cením toho, že všechno co chtějí mají velmi dobře podložené a mají i jasnou představu, čeho by konkrétně chtěli docílit. Žádné "zavedeme lepší internet" ale "zavedeme internet o rychlosti minimálně tolik a tolik, tak a tak, tam a tam", což je něco na co se většina ostatních stran totálně nezmůže.
strassidlo
28. ledna 2011 • 15:14
Těch zejména!!!
strassidlo
28. ledna 2011 • 15:14
Tak!
Na Pirátech mi vadí, že chtěji "nechat stavět bez stavebního řízení a povolení" -umíte si představit jak by to tady vypadalo?!
Slovákům můžeme už dlouho lecos z jejich zákonů i zákonodárců závidět.
K Vašemu druhému odstavci: ten zaměstnavatel, který nakupuje předražené zařízení a zakázky ze státních peněz je NEHÁZÍ DO KANÁLU -on si rozdíl mezi cenou vyšroubovanou na absurdní výši a cenou skutečnou strčí do své privátní kapsy!!!! O tom je plýtvání a zlodějina u všech záležitostí placených z tzv. veřejných peněz. Proto jedinně to, co zavedli na Slovači a v GB může tyto peníze udržet pod kontrolou a omezit jejich rozkrádání.
badoman
28. ledna 2011 • 12:02
citace "tenhle ovcoidní národ se na nic nezmůže.."

Ale zmůže - viz lékaři. 20let ticho po pěšině a až masivní nátlaková akce dokázala přinutit pány ze zhoha se alespoň podívat dolů a uznat - ano problém ve zdravodtnictví je a velký !! Najednou...
Takže jakmile se část ovcí ozve, tak ostatní ovce jim začnou nadávat, že se postavili vlkům, že jsou vyděrači a odsuzují je nejlépe k ukamenování. Co kdyby i ostatní ovce otevřeli oči ?
Co třeba trošku solidarity? Kdyby se vzbouřili hasiči a policisti, úřednící, tak vláda by se musela opět otáčet a museli by se dělat další audity a zjištilo by se, kde všude se vesele kradou státní prachy.
Nezapomeňte, že tento stát nerozkradli lékaři, hasiči, policajti ani úředníci. Ti jenom dřou 20 let za almužnu a prachy tečou do černých děr.
michachal
28. ledna 2011 • 10:17
Já se zajímám denně, ale k nápravě to moc nepomáhá. Vlastně vůbec