Komentáře

Zpět na článek

Lidé bděte - a neplaťte daně!

41 komentářů

karelstorm
31. ledna 2011 • 20:59
Jsem spolumajitelem relativně prosperující firmičky. Na dani z příjmu ročně odvedu státu +/- 400.000 Kč, na sociálním a zdravotním pojištění své osoby dalších cca 250.000 Kč a na DPH cca 4.500.000 Kč.
Celkem asi 5.250.000 Kč, které MUSÍM tomuto zkorumpovanému Čechistánu ROČNĚ!! dát. Pokud nedám, nebo "peníze státu" zpronevěřím, seberou mi majetek v exekuci, firmu pošlou do insolvence, ze mě a mé rodiny se stanou bezdomovci, já skončím v kriminále a z mých třech zaměstnanců budou nezaměstnaní. Tím chci říct, že si z nás udělali politici bez ohledu na stranickou příslušnost dojné krávy, které když nebudou dojit, jdou na jatka... Pak se dozvím, že se nejvíc krade na ministerstvu spravedlnosti a policii... To je fakt k pos.rání. A víte co udělám? To samé, co doktoři. Děkuji, odcházím... Vše prodám a emigruji. Pracovitý člověk, který umí dát práci i jiným, je vítán všude. Pokud někdo z Vás, má zájem o nezadluženou firmu s nemovitým majetkem za cca 9mil.Kč a ročním průněrným hrubým ziskem za posledních 10 let cca 4,5 mil.Kč, ozvěte se. Prodám za 18mil.Kč. Tak ještě jednou, páni zkorumpovaní, egoističtí a sebestřední politici, kteří kašlete na Ty, kteří vás živí: Děkuji, odcházím a vy, běžte do PRDE.LE.
sirien
1. února 2011 • 14:45
Jéžiš NEBLBNĚTE proboha, chlape, klid...

...zajděte si za právníkem, dejte si u něj kafe a poptejte se ho, jak se přemisťuje česká firma aby byla sídlem na Kypru (je to až směšně snadné, jediný "problém" je, že aby jste to mohl udělat, musíte tam každý rok strávit dva roky na dovolené... eh, chci říci na pracovní cestě, samozřejmě. A ano, můžete si to dát do nákladů, včetně letenek a podobných výdajů pro rodinu, myslím. Na Kypru jsou celé právní agentury, které vám za drobný poplatek zařídí legislativní otázky, přeposílání pošty a správu "kanceláře" (rozumějte správu zlatého štítku s vaší vizitkou umístěného mezi deseti tucty dalšími na vchodu budovy oné právní agentury)

Podnikáte tady, daně platíte Kypru a stát si může políbit...
zdislava
29. ledna 2011 • 05:29
Ve čtvrtečním Hydeparku ministr vnitra R. John veřejnosti v přímém přenosu sdělil, že země je ROZKRADENÁ. Na jeho výrok z představitelů státu nereagovala ani noha. Výroku si nevšiml ani jeden novinář, o veřejnosti nemluvíc. Už je nám všechno jedno ?
Problém je, pane Holče, že lidé nezdvihnou zadek. Jo, nadávat v hospodě nebo od computerů, to je jiná ! Je to přece stále stejné. Kolik lidí chodilo protestovat proti bolševikovi v posledních letech před převratem ? Dvě tři stovky ? Kolik lidí se scházelo před Úřadem vlády, aby zaprotesovali proti Grossovi ? Stovka ? Kolik lidí se sešlo 30. listopadu na protest proti ustavení korupčnicko-mafiánského zastpitelstva hl.m.P. ? Kdepak, pane Holče, nám nevadí nic. ODS vesele stoupají preference (aspoň to tvrdí CVVM) a podívejte se na diskuse na českých webech, kolik je lidí, kterým na našich velkých stranách nevadí vůbec, ale vůbec nic. Co byste chtěl ?
P.S.: Mimochodem, ti, kteří chodili dříve, často chodí i nyní. To víte, samí "kverulanti" (dříve ztroskotanci a zaprodanci).
sirien
30. ledna 2011 • 16:23
Když se v Praze pokojně demonstrovalo proti ODS-ČSSD kmotrovsky korupční koalici nebo jak to Kalousek tenkrát trefně glosoval, tak politici řvali, že to bylo "příliš agresivní a západně nekulturní" - a to jim jen pár desítek lidí vypískávalo projevy.

V Británii se tou dobou také rozhodli demonstrovat. V Londýně se několik dnů nedalo pořádně dopravovat ani autem ani MHD, ulice byli plné tisíců vzteklých lidí co si tam pro dlouhou chvíli pouštěli z těžkých reprobeden mezi projevy taneční hudbu a když už je politici naštvali přes míru, tak sem tam něco pořádně zdemolovali.

Tady u nás demonstracím chybí ten správný revoluční duch (nechápejte mě špatně, nemyslím to jako komunisticky-revoluční, ale protě ten správný zápal). Nejblíž jsme k tomu nejspíš měli při Paroubkově vajíčkyjádě, ale i to bylo tak trochu ze slabšího...
luboskonecny
28. ledna 2011 • 07:08
cháou že jako zaměstnanec to máte složitější, ale jako podnikatel legálně neplatím daně už 13 let a je to asi to jediné, co mě ještě drží v tomto státu při životě. Přeji Vám, aby se Vaše rozhodnutí změnilo v realitu a garantuji Vám lepší pocit ze života.
Chauif
28. ledna 2011 • 05:08
Ono tu jde o to, že soud by měl být nestranný už z principu. Ani slavená elektronická cesta se nezbaví chyb, pokd do el. formuláře někdo napíše data hloupě, nebo pokřiveně. Kdo je pak bude mít právo kontrolovat a měnit? Podle mne jedině soud. Soud by tu měl být pro dodržení formálních požadavků a jejich kontrole.
Palopetro
28. ledna 2011 • 07:43
Vypadl Vám z toho procesu berňák.Ten má nejen povinnost ,ale i právo nahlížet Vám do účetnictví!!Soud je až konečná instance.Pokud by tohle měl rozhodovat soud,tak nedělá nic jiného a polovinu státního rozpočtu si vyžere sám
Chauif
27. ledna 2011 • 19:18
Jedním z největších problémů polistopadového vývoje je absolutní neúcta k justici a zákonu. Pramení to už např. z přístupu (tehdy ještě ne) prezidenta Klauze, který upřednostňoval ekonomii před čímkoliv jiným (já tvrdím, že záměrně, protože neměl zájem na fungující justici, sám on, nebo jeho exstrana totiž podle mne byl příjemce mnoha obálek naditých penězi ze našich daní). Důsledkem je stav, kdy soudy soudí kauzy léta. Na druhé straně soudy dokáží rozhodovat i rychle a účinně, ale to jsou kauzy rozhodované většinou mladými soudními úředníky a čekateli.
Obávám se, že jedna z prvních věcí,na cestě k fungující justici, které je potřeba udělat je zbavit se starých a nepružných soudců, kteří soudili už před revolucí a nahradit je sice nezkušenými mladými soudci, kteří ale budou mít snahu něco řešit.
Kontrolu veřejných soutěží soudem si představuji ve sledu transparentních prověrek, které bude dělat samosoudce (specializovaný). Tento člověk provede kontrolu zadání, tedy například zda má všechny náležitosti, zda není zbytečně konkrétní a tudíž jednostranné, zda obsahuje všechny formální části a kdo bude jeho adresátem - u specializovaných soutěží (nebo zda bude soutěž zcela veřejná) potom bude shromažďovat nabídky (bude tedy fungovat jako jakási poštovní schránka) a předá nabídky hodnotitelům, kteří provedou výběr, který ale musí řádně odůvodnit. Po zhodnocení dostane soutěž opět soudce a provede kontrolu, zda očividně hodnotitelé neprovedli nějakou formální chybu (například zda nevyřadili nabídku, která byla v pořádku) a provede kontrolu závěru komise (tedy zda argument pro výbět vítěze je fakticky i formálně správný). Pokud toto vše projde, pak soudce vyhotoví usnesení, ve kterém prohlásí, že kontrola je OK a že soutěž je tímto uzavřena. Jako takový, nebude možno výsledek soutěže napadnout u soudu,. pro nedostatek formy ale jen pro faktické nedostatky.
Víte, už jsem u pár výběrových řízení byl. Ale to co dokáží hodnotitelé v této zemi, TO JE UNIKUM
strassidlo
28. ledna 2011 • 00:26
Kristova noho! A proč si myslíte, že nějací soudci by měli být lepší, chytřejší nebo méně úplatní! Chce se mi zvolat: "Svatá prostoto!! Božínku, ach ouvej!!!!" Takový systém je prostě krkolomná blbost a dává nesmyslně velkou pravomoc jakémusi samosoudci a přisuzuje mu dokonce až nadpozemské schopnosti. Jedinou cestou je zveřejňování všeho na netu, jak podmínek pro účast k tendru, tak podaných nabídek, finálního výherce a zdůvodnění proč právě jeho nabídka byla posouzena jako nejlepší.
sirien
28. ledna 2011 • 02:56
Někteří lidé jsou prostě idealisté - to není trestné.

Ve skutečnosti každý, kdo do věci (veřejné zakázky, výběrová řízení, korupce) vidí tak ví, že jediným řešením je plná elektronická transparence - veřejné vypsání zakázky, veřejné zdůvodnění požadovaných parametrů, veřejný příjem zájemců a veřejné vyhodnocení. Musel bych teď hledat link, ale když to takhle asi rok a půl (?? tak nějak) zpátky udělali v jedné pražské nemocnici (protože prostě hrozně chtěli jeden přístroj, ale nemohli si ho dovolit za standardní, tedy úřednicky korupční, cenu), tak ho, světe div se, koupili za třetinu "běžné" ceny. Pak se člověk diví, že se doktoři vztekaj, že je stát neplatí - bych se taky vztekal, kdyby mi zaměstnavatel tvrdil, že nemá na můj plat, a přitom by házel prachy do kanálu.

Mimochodem - toho se v ČR nejspíš nedočkáme. Ve VB je dlouhodobým standardem, že BBC svůj kompletní rozpočet (do poslední penny za něčí služební cestu) uveřejňuje na internetu. ČT na dotaz zda to udělá také prohlásila že ani omylem. Minulý rok se vláda VB nechala inspirovat a dnes ve VB musí tímto způsobem zveřejňovat svůj rozpočet každá veřejná instituce (úřady, městská policie...), vláda tvrdí, že jde o snahu "zapojit veřejnost do optimalizace vládních výdajů a o zapojení veřejnosti do snahy nalézt možné úspory" - to sice asi také, ale jinak všichni vědí, že jde především o odhalování a předcházení korupce - když vám miliony lidí, každý všetečný investigativní novinář (kteří tam jsou značně schopnější než u nás) a každá o své zviditelnění stojící účetní agentura může koukat na každou blbou penny, tak se šmelí fakt blbě.

Na Slovensku zavedli loni zákon o veřejných zakázkách, který říká, že každá soutěž o státní zakázku musí být e-transparentní. Naši bratia nás holt zase citelně předběhli... nejspíš o celé roky, ne-li desítky let.

Sláva myšlenkám Pirátské strany (sice jsme je nevolil, ale do příště o tom intenzivně uvažuju, jejich web je jeden z nejsuverénějších zdrojů informací u nás btw)