Zprávy

Zpět na článek

Důchody jen bohatým! Kdo by měl podle odborů šetřit - a kdo ne

13 komentářů

zemekf
25. ledna 2011 • 07:57
maximální důchod 10.000,- a vy co by ste měli mět víc, měli jste si našetřit, měli jste na to !!!
Jarabak
24. ledna 2011 • 23:01
Vážený pane Doležale, tímto výrokem (viz.nadpis) jste si získal na věky věků můj respekt Ne, že by na tom záleželo. Ale jeden další kladný ohlas třeba potěší. Tímto výrokem je přebito vše z minulosti. člověk, který si tohle myslí, zaslouží respekt, musí mít značný rozhled a inteligenci a tudíž začnu asi brát vážně i Vaše názory na marihuanu. Pěkný den
dzoupedro
24. ledna 2011 • 14:18
....takhle by mela vypadat podle odboru lidska solidarita bohati (to znamena ti zly), by meli platit (to znamena byt trestani) za to ,ze jsou bohati.
....ti chudi nemusi platit nic coz je svym zpusobem demotivuje, protoze stejne bude o ne postarano.
...a kdo na to doplati ve fina­le??­....­.prek­vapi­ve, ale logicky ,......TI CHUDI ,...ale to uz dnesnim odborovym predakum moc vadit nebude jelikoz oni se do duchodu pekne napakujou a pekne si ho uzijou,...
muhlhaus
24. ledna 2011 • 15:31
Nevím, co je na tom logického. Chudí budou v důchodu placeni stejně jako dneska, tj. z budoucích daní (tedy přesněji řečeno spíš z daní těch budoucích bohatších). Takže nevím, jak by na to měli "doplatit". A bohatí neplatí víc, protože jsou zlí, ale protože mají tu """"smůlu"""", že jsou prostě bohatší, že na to mají.
dzoupedro
24. ledna 2011 • 17:08
...ok tak nejsou zly ale maji smulu ,tak nak to spliva, vzdy sou trestani za to ,ze se o neco snazi a ti co se nesnazi tak o nic nejde, ti co se snazi jim to zaplati.
muhlhaus
25. ledna 2011 • 08:04
Dal jsem tu "smůlu" do tolika uvozovek, aby bylo jasné, že je to v první řadě obrovské štěstí být bohatý. I když štěstí není jistě to správné slovo, jasně, člověk se snaží a zaslouží si to, ale pochybuju, že by s těmi chudými povaleči měnil.
ivanb
24. ledna 2011 • 13:58
Sem napište váš vzkaz!
...nechaj odbory na pokoji, racionální myšlenky u nich nehledaj a jdou di zahulit. Já tedy velmi vítám, když nám dvakrát, třikrát za rok v Práglu pomatení přisluhovači, za triko a za píšťalku vyluxují regály obchodů od neprodejného šuntu.
ivanb
24. ledna 2011 • 13:59
Zase chyba, já jdu k lékaři nebo stávkovat anebo SI zahulit!!!
muhlhaus
24. ledna 2011 • 12:47
náboženské války, nacismus, komunismus... Přežije jistě i odbory i nízkou úroveň "hlídacích psů demokracie". (Mě nepřijde tak nelogické, aby si lidé s minimálními příjmy nemuseli povinně platit nějaká důchodová připojištění. Že budou muset pak v důchodu vystačit s nějakým životním minimem, je sice smutné, ale takový je život).
sirien
24. ledna 2011 • 21:09
Tak se třeba zamysli nad tímhle:
Důchod = dlouhodobé spoření, při němž člověk celý svůj produktivní život odkládá peníze stranou, ty jsou průběžně zhodnocovány (jako na jakémkoliv dlouhodobém účtě - nuluje to efekt inflace) a ve stáří se mu tyto peníze zase vrátí, takže má z čeho žít, i když už nevydělává - z peněz, které si za život na stáří naspořil.

Z různých důvodů důchody začal kdysi dávno spravovat stát (mimo jiné protože lidé s nízkými příjmy si často neviděli na špičku nosu a tak si nic nespořili, což vedlo k tomu že ve stáří chcípali hlady - proto stát začal důchody vymáhat)

Stát je spravován lidmi, kteří neumí hospodařit. Tito lidé začali vnímat důchodové platby jako další příjem rozpočtu (což rozhodně být nemají!) a proplácení důchodů jako podporu OD STÁTU starým lidem (což také být nemá, viz výše).

Peníze, které byly naspořeny na důchodových účtech stát využil k jiným věcem. Důchody, které musel vyplácet, přestal vyplácet z peněz na tyto důchody původně naspořených (protože tyto předtím nezodpovědně rozfofroval) a začal SOUČASNÉ důchody proplácet z peněz, které na důchod odvádějí SOUČASNÍ pracující - místo toho, aby důchodce dostal peníze, které si původně sám naspořil, dostává peníze, které si na svůj důchod spoří někdo jiný.

Obdobný způsob "financování" v soukromém sektoru (vyplácení starých věřitelů penězi nových věřitelů) je obecně znám jako "letadlo" a je považován za podvodné jednání, které se trestá i desítkami let vězení a stamilionovými pokutami.
Politici bohužel podobným postihům nepodléhají, takže jim tenhle podvod v klidu prošel.

Aby si někdo NEPLATIL důchodové poplatky a potom DOSTAL důchod je naprosto proti podstatě důchodového systému jako takového.