Komentáře

Zpět na článek

To je bláznivé: Pár tisíc „véčkařů“ chce určovat, co mají dělat ostatní voliči

62 komentářů

sirien
1. února 2011 • 21:25
Hm.

Nevidím u ministra zdravotnictví až tak příliš velký rozdíl mezi ekonomem, který rozumí penězům a kterému radí odborní lékaři a odborným lékařem, kterému radí ekonomové.
Každopádně jsem se asi nevyjádřil zcela jasně - klíčové podle mě až tak moc není, aby ten ministr byl "ekonomem" (i když nějaký elementární základ by mít měl), podstatné je především to, aby byl managerem, protože práce ministra, to je samé vyjednávání a jednání a dosazování lidí na různé pozice a řízení týmů a výborů a náměstků...

Aby bylo jasno, já nepopírám, že dobrým managerem může být i lékař s managerským kurzem, to v žádném případě.

Problém bych viděl spíš v tom, aby ten ministr (ať už ekonom s týmem lékařů nebo lékař s týmem ekonomů) tomu svému týmu naslouchal a ne aby ho ignoroval.
kkk999
1. února 2011 • 17:34
Vůbec nejsem nekonzistentní!!! Např. ministerstvo zdravotnictví by měl řídit někdo, kdo medicinou prošel a ví, jak vypadá práce v terénu, jaká má úskalí, měl by znát práci vyšších pracovišť, ale současně mít také kvalitní vizi dlou­hodo­bější­...to­to ekonom v žádném případě splnit nemůže, i kdyby byl sebekvalitnější, kvalitní ekonom by rozhodně neměl chybět v týmu poradců ministra, protože, ač se mi to líbit nemusí, rozdělit lze jen tolik peněz, kolik dostanu z rozpočtu, ale ekonom neposoudí, zda je je výhodnější CT v Neratovicích nebo magnetická rezonance v Hodoníně. Ve zdravotním výboru parlamentu by nepochybně měl být kvalitní právník a ekonom, ale opět základem by měli být lidé, kteří se v medicinské praxi vyznají a vědí, co má kde vyšší prioritu. Nemedicinští členové by měli pouze usměrnit tok peněz a dodržení platných zákonů. Proto jsem chtěl, aby na místo ministrů bylo vypsáno výběrové řízení, aby se na tyto pozice nedostali hlupáci, kteří nic neznají a jejichž jedinou kvalifikací pro tuto funkci je to, že v pravý čas vlezli špičkám politických stran do jistých částí těla.Když si představím managera a znám jich několik, jak řídí zdravotnictví, tak se mi chce blít, když vidím jak to dopadá, je to vidět na reformě zdravotnictví...já sám jsem panu Kubkovi navrhl asi deset bodů, jak bych postupoval já v reformě zdravotnictví a jeho odpověď byla: MÁTE SICE PRAVDU, ALE TO JE POLITICKY NEPRŮCHODNÉ!!! Co dodat? Nic, každý si může úsudek udělat sám!!! Prostě kořen všeho zla vidím právě v politických stranách a dokud budu při volbách muset automaticky dát nějaké svůj hlas, tak se v žádném případě nezúčastním!!!
sirien
1. února 2011 • 14:52
Hm. Jste dost nekonzistentní.

Nejdřív chcete, aby ministerstvo řídil "odborník z oboru" (tedy lékař zdravotnictví atp.) Pak si stěžujete, že poslanec zdravotnictví neznal. Teď chcete, aby tam byli lidé, kteří nejsou hloupí a jsou aspoň trochu vzdělaní.

Stále nechápu, jak se stavíte k mému tvrzení, že jak ministr tak poslanec by měli být vzděláním především ekonomové a manageři, u poslanců pak v určité míře nejspíš ještě právníci, vzhledem k tvořené legislativě.
kkk999
31. ledna 2011 • 15:06
Čekám a požaduji, aby to byli lidé, kteří v nějakém oboru něco znamenají, něčemu rozumí a ne že to bude jen banda zlodějů, darebáků a tupců, kteří neznají nic, než svůj prospěch...nemusí to být absolutní špičky, ale aspoň jakýmsi vzděláním by měli být vybaveni a měli by mít aspoň základní přehled o ostatních oborech. Nechci tam samé Aristotele, ale nechci tam ani zloděje a kdoví, jestli ne i spoluviníky vražd!!! Jinak se neobávám, že pokud by poslanec by byl odvolatelný ze dne na den krajským zastupitelstvem, odkud vyšel, že by se tím pádem stal loutkou. Naopak by mohli být odvoláváni ti, kteří by si svoje povinnosti neplnili, a to by bylo jen dobře, když by případný lajdák nebo darebák byl odvolán!!!

Super, našel jste poslance co nerozuměl zdravotnictví, gratuluju.
Obávám se, že takových poslanců je povícero, kteří v nějakém výboru sice jsou, ale v daném oboru znají s prominutím ***, a tito ubožáci mohou něco vytvořit? Hahahahahaha....
sirien
31. ledna 2011 • 13:36
A co vlastně čekáte? Že každý jeden z těch 200 poslanců bude expertem na:
- zdravotnictví
- školství
- právo
- makroekonomii
- enviromentální problémy
- problematiku sociálně slabších skupin
- ...
?

Super, našel jste poslance co nerozuměl zdravotnictví, gratuluju. Jestli chcete parlament plnej Aristotelů, tak hodně štěstí, já se budu raději držet realističtějších představ
kkk999
31. ledna 2011 • 07:21
Čtu, co píšete, ale naprosto s vámi nesouhlasím. Co dělají poslanci a senátoři v jednacím sále jedno není, protože minimálně to nemá nic společného s politickou kulturou, kterou se tu pořád oháníte. Tvrdíte, že podstatné je, aby senátor či poslanec pracoval v kanceláři - pracuje tam? Pochybuju, jinak by totiž nemlel takové kraviny a naivní lži, jak jsme toho často svědky. Měl jsem možnost na téma zdravotnictví diskutovat s jedním poslancem - hleděl na mě jak na zjevení, jako kdyby spadnul z Marsu, když jsem mu vylíčil poměry, jak to chodí ve skutečné praxi - ne jen v Praze. Prý mu něco takového ještě nikdo neřekl a popsal si tři stránky v bloku. A tito, ničeho neznalí lidé, tvoří zákony. Nic neznají, nic neumějí - proč by jinak šli do politiky, že, ale chtějí rozhodovat, brát velké peníze a mnohým ani to nestačí a ještě si přikrádají a pak naivně lžou a myslí si, že jim to někdo uvěří...
Na rozdíl od vás se ve svém oboru pohybuju 25 let a z naivity jsem už vyléčený - mně nikdo straky na vrbě jen tak nenamaluje a pokud vy jste naivní jak dítě, buďte, možná je to tak pro vás lepší...krásným příkladem byla odpověď pana prezidenta Kubka na moje řešení zdravotnické refeormy, cituju: Máte sice pravdu, ale to je politicky neprůchodné...na to jsem mu řekl, že mi připadá, že tam nahoře se asi pomátli na rozumu...a byl debaty konec!!!
sirien
30. ledna 2011 • 16:10
Se vší neskromností si dovolím tvrdit, že hlupák nejsem. Darebák (v tomto slova smyslu) myslím také ne, své závazky jsem vždycky dodržel a nikdy jsem žádný svůj projekt neopustil s nesplaceným dluhem, ani v případě, že byl prodělečný a já tu možnost měl.

Poskok politiků také nejsem, jsem studentem podnikové ekonomie a managementu na Unicorn College, kdysi jeden rok i student psychologie na FF UK, s na můj věk myslím velmi slučným portfoliem organizační a projektové činnosti včetně projektů za stovky tisíc, přičemž svou budoucnost vidím čistě v soukromé sféře, k té státní se nehodlám ani přiblížit.

A jedno ujasnění - politiky rozhodně a definitivně NEOMLOUVÁM, jen se snažím vysvětlit, že jejich práce je ve skutečnosti někde trochu jinde, než ji Vy vidíte. Zároveň netvrdím, že mezi nimi nejsou ***, netvrdím ani, že by všichni byli poctiví nebo pracovití. Na druhou stranu tvrdím, že Vaše paušální skupinové odsouzení je přinejmenším krátkozraké, ne-li rovnou zaslepené a ubohé.

K té ČT24 jsem se před chvílí vyjádřil v reakci na Váš post výše
sirien
30. ledna 2011 • 16:01
Tohle je skutečně jak mluvit do dubu, ani nečtete co píšu

Je úplně ukradené, co poslanci dělají v samotném jednacím sále, protože když už něco dorazí do jednacího sálu, tak už je stejně všechno rozhodnuto!! Celé to jednání je jen formalita a především prostor pro divadelní představení pro kamery. Ten poslanec už dávno ví, jak bude hlasovat, ten zákon si už dávno prošel, připomínky opozice mu už dávno přistály v e-mailu. Jestli bude poslouchat další Rathův agresivní a egomaniakální projev na jeho rozhodnutí zda hlasovat nebo ne vůbec nic nezmění, takže klidně může hrát PC hry - ostatně Rathův projev ve skutečnosti stejně není určen jemu, je určen Vám, který sedíte u televizní obrazovky.

Podstatné je, aby ten senátor pracoval v kanclu - aby si předtím ten zákon přečetl, poradil se s odborníky, přečetl si mail s připomínkami opozice, prodiskutoval je na zasedání svého politického klubu (které je obdobou té firemní porady, o které jste mluvil, tam ani poslanci nehrají PC hry). Pokud tohle udělá, tak by technicky mohl svůj hlas poslat předsedovi senátu mailem nebo mu ho zatelefonovat, jenže to by pak nemohlo být to divadelní představení pro Vás - diváka, o které všichni politici stojí, protože to je jejich prostor se u vás předvést a zviditelnit.

Většina profi managerů nerozumí nijak blíž oboru své firmy - sestavují si k tomu poradní týmy a jmenují své odborné zástupce (na ministerstvu by to měl být např. náměstek nebo vedoucí odboru). Nebo si myslíte, že manager Vodaphone rozumí IT systémům řídícím komunikační sítě nebo že umí zkonstruovat či opravit telefon?

Z Vašich slov tryská zapšklý negativismus, obávám se že nemá smysl s Vámi diskutovat, protože bez ohledu na to co řeknu, pokud s Vámi nebudu alespoň z 90% souhlasit, dál si jen budete mlít svou.
kkk999
30. ledna 2011 • 14:23
Co Senát a Parlament dělá? Cestuje po světě za peníze nás všech, při jednání poslanci a senátoři spí, cpou se, hrají na pc hry, čtou si noviny - vša se stačí občas podívat na TV - a za to jsou královsky placení...je to banda lotrů, zlodějů a drebáků napojených na podsvětí, díky kterému co neukradnou legálně, ukradnou ještě mimo...o práci ministra mám jasnou představu - nikdy jsem netvrdil, že musí umět operovat, že musí umět předepisovat léky a další podobné žvásty, co jste psal...ale co BEZPODMÍNEČNĚ UMĚT MUSÍ, MUSÍ DANÉMU OBORU ROZUMĚT!!! MUSÍ VĚDĚT, JAKÁ ÚSKALÍ TA KONKRETNÍ PRÁCE MÁ A NA DO JAKÝCH PROJEKTŮ MÁ SMYSL NĚCO INVESTOVAT!!! Rozhodně nestačí, aby to byla vlezdořitka vedení nějaké politické strany...jakási kancelářská krysa, která si myslí, že sežrala všecku moudrost světa!!! Abyste totiž rozuměl dopravě, nestačí si jen v mládí hrát s vláčky, abyste rozuměl potřebám mediciny, nestačí být jen ekonom, to je trochu málo...a kdybyste četl pořádně, co jsem napsal a trochu o věci uvažoval mozkem, pravda, pokud mozek máte a nepsal jen ty pitomé žvásty, třeba by Vám, siriene došlo, jaký jste vygumovaný trouba...
kkk999
29. ledna 2011 • 21:44
Přesně tak, jak jsem čekal, siriene, jste nejen hlupák, ale ke všemu ještě i darebák. Omlouvání lajdáctví těch darebáků z Parlamentu by vám šlo...nejspíše proto, že jste buď přímo jedním z nich a nebo jedním z jejich poskoků, kteří se díky těm to vším přiživují a kradou s nimi...jinak vás mohu ubezpečit, že pivo nepiju, čecháček nejsem a práci politiků znám víc než si dovedete představit, s některými z nich jsem měl možnost už mluvit a vím, co jsou to někteří za tupci a darebáci.

narozdíl od té firemní porady se tam nic skutečného neřeší, jen se tam ztrácí čas, aby měla ČT24 co vysílat.

Tak proč tam sedí? Za toto je královsky platíme? Já bych je platil podle hosporářského výsledku státu...a nevydělali by si ani na slanou vodu, dacani...