Komentáře

Zpět na článek

To je bláznivé: Pár tisíc „véčkařů“ chce určovat, co mají dělat ostatní voliči

62 komentářů

kkk999
28. ledna 2011 • 20:54
Sabotáž voleb - je to jediný způsob, jak politiky donutit, aby začali rychle přemýšlet nad tím, co dělají špatně...tak jak v občanském životě si vážím těch lidí, jejichž slovo má nějakou váhu platnost, lidí, kteří mají nějaký názor, za kterým si tvrdě stojí a pokud už udělají chybu, dokáží ji taky upřímně přiznat a napravit ji, tak takových lidí je mezi politiky ve všech politických stranách minimum a proto je taky nemohu v žádném případě volit, protože naprostá většina čelních představitelů všech stran je naprosto arogantních zabedněnců a tak trapných lhářů, že oni snad těm svým lžím snad i věří a myslí si, že tomu musí věřit prostě každý...kdo je hlupákem, ať tuto špínu podporuje, ale já ji podporovat v žádném případě nemohu a taky nebudu...

Vyzývám všechny k občanské neposlušnosti: Sabotujte volby, nikam nechoďte, nevolte, je to jen ztráta času, ať vyhraje kterákoliv strana, nic se nezmění, pouze se vymění pár čuníků u koryt...dokud bude pořád platit, že si nemůžeme vybrat a volit pouze jednotlivce a každopádně volíme politickou stranu, je zbytečné k volbám chodit.

Víte jaký je rozdíl mezi politikem a Švejkem? 200 tisíc měsíčně a poslanecká imunita a že Švejk blbost jen předstíral...
sirien
28. ledna 2011 • 21:28
Že Švejk blbost jen předstíral je čistě alibistický výklad učitelů češtiny a kavárenské intelektuální elity, s nímž jsem se nikdy neztotožnil.

Každopádně:
- líbí se mi, když někdo mluví o úctě a respektu a pak odsoudí tisíce lidí (politiků) na základě principu kolektivní viny. Kolik politiků znáte, by mě zajímalo - a to jako tak že osobně. S kolika jste se potkal, s kolika jste jednal, s kolika jste pracoval? Poslanecká sněmovna jich má 200 a já se vsadim, že jich bez internetu nedáte ani dvacet plnym jménem. Podle mě nemáte tušení, co vlastně ve svém pracovním dni dělají, žijete jen v televizní iluzi mediálních afér.

- líbí se mi, že sabotujete volby kvůli aroganci předních stran - bez netu byste mi nejspíš nevyjmenoval ani osm stran co mají pod 5% preferencí. Přitom právě velké strany a zejména ty levicové mají největší stálou voličskou základu. Čím víc lidí nepůjde k volbám, tím méně % dostanou malé strany a o to míň dostanou pravicové a výsledkem bude, že ČSSD a KSČM budou mít s klidem ústavní většinu.

Být občanem státu znamená mít podíl na tom, jak to ve státě vypadá. Nejít k volbám a být na to hrdý je demonstrace zbabělosti před vlastní odpovědností, touhy řvát po změně, ale neochoty se na nějaké podílet.

Mluvíte z pozice inteligentního člověka, který prokoukl skrze oponu jakési politické lži oblbující celou společnost a snaží se otevřít oči ostatním, ve skutečnosti ve Vašem projevu nevidím nic víc, než naprosto tuctovou tupou zabedněnost, chuť klást pasivní odpor, ale na žádné změně se raději nepodílet, nedejbože abyste musel přiznat vlastní díl odpovědnosti a viny. De facto právě lidi jako jste vy já osobně viním z toho, že žijeme v takovém bordelu (na který si pak vy ještě máte z této pozice drzost stěžovat)
kkk999
28. ledna 2011 • 22:06
Siriene, jste trouba - stačí mi sledovat, jak naivně někteří lžou a myslí si, že se na to nepřijde, jak dělají z lidí volky, pokud jim to vy žerete, tak já tedy ne!!!
Jaký smysl má volit strany, které nemají žádnou šanci se někam dostat? Když jsou u nás řekněme čtyři hlavní strany a nedomluví se, ty malé se domluví? Hahahahahaha, jste naivní jak dítě!!!
Nesouhlasím se systémem voleb u nás, dokud si nebudu moct vybrat JEDNOTLIVCE, ale budu muset dávat hlas zároveň nějaké politické straně, nikdo mě u voleb neuvidí!!! Já zase viním hlupáky jako jste vy z toho, že si na ivně myslí, že KTERÁKOLIV POLITICKÁ STRANA BUDE MAKAT PRO NÁS VŠECHNY!!! Hahaha - těm dacanům jde o jedinou věc, o koryta, aby oni měli, je to jeden darebák větší než druhý, jen tak mimochodem - např. Gross, až si nakradl, odešel z politiky, Kalousek? Když ho v Kotli jeden z přítomných obvinil ze spoluůčasti na vraždě jeho bratra, tak nedokázal otevřít tu svoji špinavou prolhanou tlamu a bránit se...Čunek? Lhář, zloděj a kdovíco ještě...Pithart? Ten půjde do jakékoliv strany, ten se spojí klidně i s Luciperem, jen aby se udržel u koryta...a tak bych mohl pokra­čovat­....tě­chto "píííííííííííp" se chcete zastávat? Buď jste jeden z nich a pak se tomu nedivím a nebo jste tak hloupý a naivní, že kdyby hloupost nadnášela, tak budete lítat jak raketoplán...
sirien
29. ledna 2011 • 19:01
Politika láká určité typy lidí. Někteří chtějí moc, někteří se v ní chtějí realizovat, jiní tam jdou za penězi, někteří chtějí udělat dojem na ženský, další zase kvůli něčemu jinýmu - nic z toho nemusí znamenat, že ten člověk nebude dělat svojí práci dobře, nic z toho neznamená, že ji dobře dělat bude. Podstatné je, že nezáleží na tom, jaký systém bude existovat - zda systém jedné strany, zda většinový systém dvou/tří stran, zda pluralitní systém nebo zda systém bez stran - ti lidé co tam půjdou se budou pořád generovat z těch samých lidí a podle těch samých motivací. Fascinuje mě Váš dojem, že zrušením stran se tam najednou lusknutím prstů dostanou lidé jiného ražení, zajímalo by mě, proč by měli.

Dále - politici budou vždy tvořit názorové bloky - strany tu tak jako tak prostě budou, ať už oficiálně nebo ne. Mocensko-ekonomicko-korupční kliky nejsou založeny na stranách, jsou založeny na lidech, co se znají a co to spolu dělají. Ne každý v ODS se účastní jejích korupčních čachrů, ne každý kdo se účastní těch čachrů je v ODS - někteří co s ODS pečou nejsou v politice, jiní jsou třeba i z jiné strany... tyhle kliky tu budou nebo nebudou bez ohledu na strany, problém je trochu někde jinde.

A dokud budou lidé jako vy tvrdit, že nemá smysl volit malé strany, protože se do parlamentu stejně nedostanou, tak do té doby se tam skutečně dostávat nebudou, k tomu se nic víc říct nedá.
Mimochodem, i volba neparlamentní strany je vyjádření názoru, tedy Vaše základní demokratické právo. To že se tam ta strana nedostane je jen vaše výmluva pro to, abyste nemusel nést za svůj hlas odpovědnost.

Dokud k volbám nepůjdete, třeba jen abyste tam hodil prázdnou obálku, tak svůj názor nevyjadřujete a jen blbě žvaníte. Takovýhle pivních mudrců máme plnou republiku, nicméně takoví nás ke změně nedovedou - budou jen dál blbě mrmlat bez ohledu na cokoliv.
Volte (někoho nového, jedno koho), podepisujte petice, demonstrujte - tím něco změníte. Mlácení huby nezměnilo nikdy nic
kkk999
28. ledna 2011 • 20:51
Moje představa o volbách je tato:
1. krajské zastupitelstvo by bylo voleno jako doposud s tím, že by se nevolily politické strany, ALE JEDNOTLIVÍ KANDIDÁTI! Každé krajské zastupitelstvo by pak ze svého středu vybralo příslušný počet poslanců do parlamentu s tím, že pokud by poslanec své povinnosti řádně neplnil, mohl by ho hejtman příslušného kraje kdykoliv odvolat. Tím by se zamezilo například opilství, zamezilo by se bezdůvodné a neomluvené absenci na jednáních parlamentu a bratříčkování a kšeftování s různými dacany (lobisty). Nebo je možná i varianta, že by příslušný počet poslanců-ale JEDNOTLIVCŮ, volili při volbách přímo občané.
2. Ministři a premiér by byli vybráni na základě výsledků konkurzního řízení, o kterém by rozhodovali nejlepší odborníci z daného oboru ze všech krajů ČR, jejichž návrh by parlament schvaloval a v případě, že by ministr opět neministroval tak, jak se sluší a patří a neměl výsledky, mohl by ho parlament kdykoliv odvolat. Tím by bylo zabezpečeno to, aby daný obor řídil člověk, který o něm něco ví, něco v něm dokázal a ne telátko, které se tam dostalo jen díky tomu, že v jakémsi sboru dacanů umělo v pravý čas správným lidem přikyvovat a lézt do jistých částí těla.
3. Prezident by byl volen přímou volbou občanů a ne jak doposud, kdy je volen jakýmisi zákulisními machinacemi největších dacanů z politických stran.
4. Senát bych okamžitě zrušil, protože to je jen sbor povalečů, darmožroutů, vyřízených nul a cestovatelů po světě za peníze nás všech, na činnost politických stran bych ze státního rozpočtu nedal ani padesátník...

Tímto způsobem bych nám všem ušetřil miliardy za zbytečnou volební agitaci politických stran a spousta dacanů by konečně přišla o svá koryta. Ušetřené finance by se daly použít mnohem rozumněji, než je házet do chřtánu nenasytným politickým stranám.
sirien
28. ledna 2011 • 21:12
Hm. Zdá se mi, že jste jen další chytrák od piva co totálně netuší, o čem to sakra mluví. Odspodu:

4 - Senát za svou historii napravil takovou hromadu legislativních paskvilů, jejichž aplikace by stála miliardy vyhozených korun, že se nám už nesčetněkrát zaplatil. Zároveň politická kultura v senátu silně přesahuje politickou kulturu poslanecké sněmovny.

3 - se chystá

2 - "Odborníci z oboru" jsou totální blábol, nedávno jsem to tu vysvětloval. Ministr je ve všech ohledech manager, nedělá to, co je náplní oboru (např. ministr zdravotnictví neléčí lidi), dělají, všichni shodně, to, že rozdělují hromady peněz, určují procesní pravidla fungování resortu, vytváří k němu legislativu a právní rámec, vybírají řídící pracovníky, rozhodují o projektech, vedou projekty a tvoří dlouhodobou vizi.
Ministr musí rozumět mikroekonomii, makroekonomii, řízení lidských zdrojů, musí ovládat projektové řízení a být schopen vytvářet a naplňovat dlouhodobé vize. Lékař nemá nejmenší předpoklady k tomu být ministrem zdravotnictví, nemá ani předpoklady k jeho výběru, protože většinou nerozumí tomu, co vlastně má ministr dělat - lékař rozumí medicíně, ne managementu. Nemluvě o tom, že do zdravotnictví nepatří jen lékaři, ale i sestry, pojišťovny, lékárny, farmaceutické firmy... a mezi zájmy těhle všech je nutné tvořit rovnováhu.

Kromě toho, tu Vaší slavnou komisi by také bylo nutné nějak vybrat.

1 - snadná odvolatelnost kohokoliv vede k jedinému - ke snadné ovlivnitelnosti dotyčného. Snadno odvolatelný poslanec by byl jen loutkou toho, kdo jej může odvolat, což by bylo tak geniální korupční prostředí, že si to v důsledku ani nedovedu plně představit.
Volba jednotlivých kandidátů by znamenala většinový systém (ten máme teď v tom Senátu, který byste chtěl zrušit - nechcete mu teda spíš dát víc pravomocí?), ústava i tradice říká, že máme poměrný systém. Osobně o většinový ani nestojím, fakt díky, ale ne.
sirien
28. ledna 2011 • 21:16
Když nad tím přemýšlím, jsem fakt rád že máme zastupitelskou demokracii a ne demokracii přímou - aspoň z části to způsobuje, že o většině věcí rozhodují lidé, kteří o nich něco i vědí, a ne hospodští intelektuálové, co vědí všechno o všem a mají hroznou chuť u všeho vyjadřovat své extrémní postoje, aniž by si vlastně zjistili základní vstupní informace.

Jako například že Senát lze dle Ústavy ČR zrušit pouze se souhlasem Senátu samotného a tak podobně nebo co vlastně Senát dělá - uznávám, v TV se o něm moc nemluví (ono jak sou senátoři o dost slušnější než poslanci, tak to neni tak atraktivní, holt si tam nenadávaj do ***), nicméně už jste prokázal schopnost používat internet, tak se zkuste seznámit i se strýčkem Googlem, poví vám toho docela dost, když mu dáte nějaký ten čas ;)
kkk999
28. ledna 2011 • 22:24
no to jo, třeba když ten feťák Liška byl ministrem škol­ství­....bl­éééé­éééé­éé..­..co senátoři dělají? Jestli nesleduje internet a tv, tak já vám to povím - při jednání pospávají, hrají hry na pc, čtou si noviny, jedí, baví se, ruší atd...tak kdybych se choval já ve své práci, např. na poradě, tak na hodinu letím a jsem bez práce...a Parlament? To je totéž...zajímalo by mě, kolik těch, co mají absence bylo řádně omluveno...jaké tresty dostávají za neomluvenou absenci v práci? Také dva dny z dovolené a třicetinu z platu dolů a při opakování vyhazov? Pro lidi jako jste vy, pane siriene, chybí ve zvěrokuruhu znamení - znamení osla...
sirien
29. ledna 2011 • 19:06
Přesně jak jsem čekal - nemáte tušení, jak práce politika vypadá.

V samotném parlamentu se ve skutečnosti odehrává jen ten nejméně zajímavý zlomek jejich práce. Jistě - nejvíce viditelný, protože jediný medializovatelný. Ale když de zákon do parlamentu, tak už je dávno jasné, jak bude vypadat, 95% práce na něm už je uděláno a jediné co zbývá je odhlasovat ho nebo neodhlasovat. To, že tam pak kdekdo o tom zákonu žvaní - to už je jen divadlo pro kamery, protože už každý ví, jak ten zákon vypadá a jestli pro něj hlasovat bude nebo ne - co k tomu řekne Kalousek nebo Nečas už ODS ani KSČM nepřesvědčí hlasovat jinak, co k tomu řekne Rath nebo Sobotka taky ne - co se mezi stranami projednávalo se už dávno projednalo na obědech a v kancelářích. Nedivím se, že tam nesedí, protože narozdíl od té firemní porady se tam nic skutečného neřeší, jen se tam ztrácí čas, aby měla ČT24 co vysílat.

Ale je příjemné si občas oživit, jaké že názory a pohled to má tuctový ovcoidní pivní čecháček, díky za to
kkk999
29. ledna 2011 • 21:44
Přesně tak, jak jsem čekal, siriene, jste nejen hlupák, ale ke všemu ještě i darebák. Omlouvání lajdáctví těch darebáků z Parlamentu by vám šlo...nejspíše proto, že jste buď přímo jedním z nich a nebo jedním z jejich poskoků, kteří se díky těm to vším přiživují a kradou s nimi...jinak vás mohu ubezpečit, že pivo nepiju, čecháček nejsem a práci politiků znám víc než si dovedete představit, s některými z nich jsem měl možnost už mluvit a vím, co jsou to někteří za tupci a darebáci.

narozdíl od té firemní porady se tam nic skutečného neřeší, jen se tam ztrácí čas, aby měla ČT24 co vysílat.

Tak proč tam sedí? Za toto je královsky platíme? Já bych je platil podle hosporářského výsledku státu...a nevydělali by si ani na slanou vodu, dacani...