Reportáže

Zpět na článek

Lidsky Most: Jak se doopravdy žije v nejslavnější díře severních Čech?

4 komentářů

Ludmila Beránková
24. dubna 2024 • 15:52
Je fakt že Most má své problémy, přesto zde nic není nemožné, tady je možné všechno vždyť jsme v Mostě! Každý se snaží vyhrabat jak může a lidi drží při sobě kdy lítáme s lopatami a uklízíme paneláky. Bylo by super se mezi sebou složit koupit do Chánova mobilní domky a udělat pošty, lidi by měli novou práci. No a co se stovek týče, byla by super udělat sekurity na hlídání paneláků, jak to bylo za komunistů. Lidi makaly a hlídaly aby se neničili výtahy a vchody a byli vděční za každou kačku ale dnes je jiná doba lajdáctví, kdy se vše ničí a neopravuje protože nejsou peníze a lidi jsou líný pracovat! Přesto tu jsou i pracanti co drží tohle město po hromadě aby nám nespadlo na hlavu! Jsme veselý lidi co nic nepřekvapí, vždyť jsme z Mostu! Kde jinde si lidi můžou sednout před baráky a hrát na kytary a zpívat a opékat buřty? Kdy už Chánov není zas taková díra kdy u opravených baráků jenž si Romové sami opravily na oslavu přinesou v létě před vchody bazénky a slunečníky s lehátky a udělají si koupaliště. A zvou kolemjdoucí na grilovačku! Ano je super když se sejde fajn parta lidí. Vice YouTube koupaliště v Chánově!
Ludmila Beránková
24. dubna 2024 • 14:58
Jinak se to dá ne všude je to hrozné je to o lidech a komunikaci a spolupráci. Jen je nutné některé lidi dokopat k zodpovědnosti! A říct to na rovinu. Léčba šokem hele rozmlátili jste výtahy, tak si nestěžujte až se něco stane že vás pak nedostanou ani do sanitky! Vykopaly jste dveře u bytů, vymlátily okna a urvali jste zábradlí u balkónů tak se potom nedivte že vám z nich padají děcka a máte je na karbanátky! A nedivte se v tom smetišti že chytnete moribundus, kdy je to na hygienu! Ano vždycky Most - město morbidního humoru!
Ludmila Beránková
24. dubna 2024 • 14:41
Jo Most to je je vážně sedinka. Tady něco sehnat je umění tady nejsou ani obchody pro těhulky maximálně akorát pro mimina to je tady asi osm obchodů, ale těhotná ženská se do kočáru a dupaček neoblékne. Kdy musíte hledat na netu paradox, je sehnat tu správnou velikost aby vám to padlo a pak zjistíte vyprodáno! No a Chánov není jen v Chánově za chvíli prolézačky z paneláků budou všude kdy tady je akorát dobré bydlení pro meluzíny! To je naše kreativita myšlení stačí se podívat ke stovkám vyrabované výtahy no ale že okna ještě všichni lidé mají. No ale radiátory někteří už ne a záchody rozkopané! Se podívejte na inzerát prodeje některých bytů! S touhle inteligencí tu budeme bezdomovci. To samé Litvínov! No není to jen problém Romů ale i bílých lidí co nemají mozky a kadí doma po zemi! Ano Chánov a Most není Jeruzalém, to je Betlém Osel, kráva a na zemi nakadíno a sláma! Prostě chlívek. Se člověk nemůže divit že je tu nezaměstnanost, když se vás bojí zaměstnat z vyloučených lokalit. Když vám bobky tečou ze stupaček a baráky vypadají jako skládka, kde lítá a běhá kde co. Že se všichni bojí tyfu, žloutenky a salmonely! Jo život je krásný. Přesto tleskám Romům za opravu paneláků, na vlastní náklady, z ničeho udělaly něco a ano mají i výtahy na které se složily. Takže jo dá se to opravit ale takových lidí musí být více. Prostě ti co pracovaly udělaly sbírku mezi sebou, dohodli se s městem a úřady, nakoupil se materiál a už rekonstruovali ty co pracují ve firmách, takže normální slušné bydlení, které si sami postavili z těch panelákových meluzín! Gratuluju přemýšlejme a spolupracujme opravujme! Ti slušní už toho měly dost a vykopaly hlupáčky jinam! Přesto se některé paneláky zbourali. No ale lepší se to někteří se snaží odkoupit byty a opravit si je a dávají si okna a dveře a rekonstruují. Držím palce!
9coolpr@...
18. února 2020 • 22:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.