Zprávy

Zpět na článek

Zbabělost a nezodpovědnost WikiLeaks

12 komentářů

lokomotivnik
12. ledna 2011 • 12:25
Wikileaks udelalo jen dobre ze uverejnilo tajnou diplomatickou komunikaci.staleti tajnosti lidstvo neuchranily ani od valek ani od nespra­vedln­osti­.spou­sta lidi je v soucasnosti dost vzdelana a zajima se o deni ve svete ze muze vedet pravdu a mit nezastreny pohled na deni ve svete a rozhodovat se podle toho. wikileaks nezverejnil veskere informace ktere maji.neco cenzuroval, neco nezverejnil vubec.nektere veci zverejnovat nemuseli protoze nemaji velky vyznam pro obcany.napriklad seznam cilu vhodnych pro teroristicke utoky.na to nikdo nepotrebuje wikileaks.nemusite byt einstein abyste prisel na to ze zasah proti energeticke siti bude mit dopad.teroristi to urcite jsou schopni vymyslet sami. a Bradleyho Manninga udal hacker z USA kteremu se Manning sveril.tenhle hacker si myslel ze je to provokace FBI a tak to nahlasil.bez toho by to mohlo trvat jeste dlouho nez by prisli na 1 analytika v Iraku ktery ziskal informace.
jsem rad ze Wikileaks zacal tenhle trend a doufam ze to bude pokra­covat­.komen­tova­ne zpravy z Wikileaks i celou databazi muzete najit napriklad na www.guardian.co.uk Pravda vitezi
jirkabc
11. ledna 2011 • 16:34
Kolik lidí už přišlo díky informacím na Wikileaks o život? Já o nikom nevím.Takže zase jen kecy....
nixpost
8. ledna 2011 • 13:48
v poslední době se objevuje pojem OIKOFOBIE, to je odpor vůči vlastní kultuře, národu, domovu. Myslím, že pro ( a bohužel nejen pro ) lidi z WL a jejich symaptizanty je to to docela přesné označení.
Demokracie se na určitém stupni materiálního zabezepečení občanů dostane do stavu, kdy se není schopna bránit nepřátelům z vlastních řad, kteří ji způsobují větší zranění než vnější nepřátelé.
Nejstrašněnjší je to, že se za radostného povyku intelektuálů, medií a "pokrokových" umělců přitom prohlašují za obhájce a dokonce strážce demokracie.
Stručně řečeno, v západní společnosi už většina lidí nemá skutečné existenční problémy a tak mnozí nemají roupama co dělat a ve snaze se zviditelnit usilovně tuto společnost ničí v bláhové víře, že náskok a výše životní úrovně vůči ostatním kulturám na Zemi je pro západní společnost věčné privilegium.
Jsou to darebáci.
Jarabak
6. ledna 2011 • 20:00
Nezbývá, než tvrdě trestat každého, kdo informace vynáší. Když lidi jsou tak vygumovaní, že nechápou, že není možné veškeré státní nformace publikovat, bez ohledu na to co v nich je, tak je třeba alespoň zařídit, aby viníci byli extra tvrdě potrestáni, aby si to většina dalších rozmyslela. Až si "politicky korektní" veřejnost (tfuj tajxl) zvolí takové vlády, které veškerá státní tajemství i prosté informace budou zveřejňovat, tak teprve tehdy to bude v pořádku. Takové zemi přeji R.I.P.
placirkabodlo
6. ledna 2011 • 11:40
muze mi nekdo ukazat nejaky kousek textu z wikileaks, ktery ohrozuje nejake lidi, agenty na zivotech?
a nemyslim napriklad ten pripad, kdy sebevrazedny atentatnik zlikviduje slet agentu, protoze ti agenti (ci jejich kolegove) proste neprovadeli duslednou kontrolu, cimz jeden sebevrah, ktery nema s wikileaks nic spolecneho, zabil naraz 7 agentu. kolik takovych chyb a "chyb" stalo zivoty ne agentu ale normalnich lidi, co nechcou mit s talibanem nic spolecneho, ale proste maji "smulu".

http­://zah­ranic­ni.ih­ned.cz­/c1-39724770-trojity-agent-pri-utoku-v-afghanistanu-zabil-sebe-a-sedm-pracovniku-cia

ani nemyslim video kde americani rozstrileji z vrtulniku particku civilistu vcetne tusim dvou novinaru
(kolik takovych tajnych informaci v zivote neuvidite?)

ti pravi, co hledate na lynchovani, se urcite s temi informacemi nebudou sverovat novinam a svetu, ale bud budou poskytovat "tajne" informace dale tajne, pro ty pro ktere pracuji (zrejma pods*** spionaze, ze), nebo si pozvou na schuzku partu agentu a to i vysoce postavenych a vezmou je s sebou (a je jedno uz, jestli proto, ze sebevrah videl !stovky roztrhanych tel deti, zen, starcu, otcu! diky ciste praci demokracie, anebo proste protoze to je fanatik a ti cizaci jsou pro neho neverici psi).

kdo z toho ma nejvetsi kseft kryty bojem za demokracii? wikileaks urcite ne, ale davu staci:"poveste ho vejs". nikomu uz nevadi, ze se VEREJNE MEZINARODNE zneuziva znasilneni jako zaminka pro "povzbuzeni demokracie", nikdo nebere ohledy na prave obeti znasilneni.

zbabela a stvava vysilacka radio svobodna evropa (v bolsevickem zargonu) - kolika lidem dost zkomplikovala zivot tady u nas pouhym zverejnenim jmena v eteru,ze. a pak tu gottak dostane o klause metal a jeste ukaze vsem tem obetem rezimu fuck off tzn.vym.rdej

tady mate neco o zbabelcich - tupi nackove, tupi ozrali bolsevici, tupi odeesaci a socialiste - to je ostuda, to jsou prasata ceske!!!

http­://www­.ces­kate­levi­ze.cz­/ivy­sila­ni/310­294340­010005-ta-nase
sendyman
6. ledna 2011 • 11:10
aby se tu dalo skutečně diskutovat, museli byste "něco" udělat s řazením příspěvků.
Dosavadní systém postrádá jakoukoliv logiku a vychází mi, že o žádnou diskusi nestojíte...
ivanb
6. ledna 2011 • 13:41
Ahoj Sendy, prosim Vás, nějakou dobu jsem tu nebyl, nyní otevřu diskusi a nestačím se divit, řazení příspěvků odporuje zdravému myšlení, museli dlouho přemýšlet u Ringierů, než se jim povedlo zničit nejlepší diskusní forum na netu. Prosím Vás kde, jsou všichni, ti normální, kteří ještě loni přispívali do tohoto, dnes již zničeného křápu??? Díky za případné info.
A k článku samotnému, abych nebyl úplně mimo mísu, co říci? Snad jen- JXD.
sirien
6. ledna 2011 • 14:50
Já sem přispíval i před rokem pod občanským jménem (Petr Mazák), nicméně tyhle diskuse jsou fakt katastrofa. Nejhorší je naprosto nesmyslné řazení odpovědí třetí úrovně vzestupně namísto sestupně... o limitaci odpovědí pouze do třetí úrovně ani nemluvě (jak mám tuhle stránku otevřenou, tak napravo vidím spoustu zbytečného prázdného místa, které by šlo pro odsazené příspěvky využít)
sendyman
6. ledna 2011 • 15:26
Sakra, vsadil bych boty z aligátoří kůže, že jsem měl na Vás mejla, ale asi "nepřežil" nějaké stěhování, obměnu dat, železa, či co...
Bylo by to totiž na delší a docela zajímavé povídání. Dá se říct, že se prakticky všichni rozprchli porůznu do virtuálního světa, někteří ke konkurenci, někteří na "soukromé" blogy, někteří se stáhli úplně. Na hodně lidí mám kontakt ještě z doby, kdy po exodu odtud vznikl původně zajímavý "projekt" jednoho hnusnýho dědka, avšak ten také neměl příliš dlouhého trvání v původní podobě (i když ještě přežívá v počtu cca. 3 stálých - a "zakládajících" - adorujících členů ).
Musím říct, že mě už sem vede jen nostalgie a staromilectví a navíc, díky neuvěřitelné bulvarizaci onlajnu RX, propadu kvality a nemožnosti tady diskutovat už spíš jenom zatrpkle prudím.
Na "známé" tu narazíte už jen výjimečně - velmi zřídka a velmi nepravidelně...
ivanb
6. ledna 2011 • 15:58
Chtěl jsem reaovat na Vaši odpověď, ale nepustilo mě to tam. S tím mejlem to máme podobný, jenom s tím rozdílem, že mě jej vymazala i s celým adresářem, moje hezčí a chytřejší polovička, se slovy, cituji "na čo ti sú cudzie baby, keď máš mňa, blbcu!!!. Konec citace! No nic, kdybyste narazil na nějakého starého známého, třeba bychom jej přesvědčili, že i na takto zmaštěném vebu si můžeme vyměnit několik blábolů. ajvn.123@seznam.cz