Zprávy

Zpět na článek

Nové tvrzení vědců: Neandertálci byli zřejmě i kanibalové

11 komentářů

2592
3. ledna 2011 • 09:00
To, co nevzdělaný V. Buchert považuje za "nové tvrzení vědců", je již přibližně sto let starý "objev"! Objev je ovšem také v uvozovkách, protože ani tehdy to nebyla žádná novinka. Kanibalismus je v živočišné říši běžný způsob získávání potravy, a až "nátěr" civilizace přikazuje našemu druhu, že to není "slušné". Tohle patrně ví i pan Buchert, ale jeho touha dělat z internetového Reflexu pitomý bulvár je silnější...
2592
3. ledna 2011 • 08:39
Pan Buchert měl dávat při biologii v 6. třídě ZDŠ
vonrammstein
2. ledna 2011 • 18:38
let je známo, že neandrtálci nebyli předky, ale současníky druhu homo sapiens. Jen k panu autorovi to jaksi nedolehlo. Pak ale nechápu, proč píše o tématu, o kterém si-patrně z lenosti-nezjistil základní fakta.
Palopetro
3. ledna 2011 • 04:41
to máte možná pravdu,ale způsobem života a hlavně inteligencí byli na nižším stupni vývoje a právě to z nich činilo v oněch prehistorických dobách patrně druh odsouzený k zániku.Ostatně se svoji fyziognomii od tehdejšího pračlověka homo sapiens významně odlišovali.A je velmi pravděpodobné,že tady byli dříve než HS.Takže bych si netroufal jen tak prohlásit ,že byli současníky.Spíše již jejich druh dožíval.Jenže řekněte to s vekou prvděpodobností ,když se jednalo o časové měřítko v řádu desítek tisíc let.
sendyman
3. ledna 2011 • 09:28
zda byli přesnými současníky (i když, říká se to, poslední zbytky prý HS "zahnal do moře" někde na iberském poloostrově), ale hlavně o to, že už se dost dlouho "říká", že neandrtálec byl tzv. slepá vývojová větev, takže naším předkem není.
I když, nějaké to mezidruhové przněníčko a výměnu genetických informací bych nevylučoval!
vonrammstein
3. ledna 2011 • 10:37
Ono to podle některých nálezů dokonce vypadá, že HS neanrtály vůbec nepovažoval za příbuzné, nýbrž za zvěř-a jako takové je lovil a jedl.
Palopetro
3. ledna 2011 • 13:17
Výsledky jsou patrné ještě dnes:žeby třeba někteří naši nepřízpusobiví spoluobčané....
tritecky
2. ledna 2011 • 16:02
ale ostatní všežravci (mrchožrouti) mrtvoly téhož druhu nežerou? to bych se divila...
zemekf
2. ledna 2011 • 15:41
Není to tak dávno, četl jsem studii o střetu rodu Homo Sapiens a Homo Neandrtalis, tam se tvrdilo, že oba rody žili nějakou tu dobu souběžně a že Homo Sapiens, zdá se, že vybil a ,,sežral,, své neandrtálské konkurenty.
Nemůžu si vzpomenout kde sem to čet, ale čet sem to.
Ostatně, jenom dostatek bílkovin nás dělí od zavrhnutí morální stránky věci.
Je libo řízeček ???
darda
2. ledna 2011 • 14:06
Pro příklady kanibalismu nemusíte chodit tak hluboko do minulosti ani hledeat mezi tvory o nichž takřka nic nevíme. Lidožroutstvím se v době nedávné mohl pochlubit i homo sapiens. A to ještě nemáme zprávy ze všech míst na Zemi současné. Třeba o Bokassovi se říká, že...