Zprávy

Zpět na článek

Otřesné svědectví z Číny: mentálně postižení na nucených pracích

6 komentářů

janeklan
29. prosince 2010 • 17:51
Ta kauza spustila řadu debat a reportáží tady v Číně, bylo by dobrý čerpat nejen z proamerických zdrojů, ale číst zprávy i z druhé strany.
Ten člověk je vytáhl z ulice většinou nemocné, zaplatil jim nemocnici (jež se v Číně platí) a dal jim práci a jídlo. Jedná se o poměrně retardované bezdomovce, kterří právě NEVYPOVĚDĚLI VŮBEC NIC!!!!!! a v tom je jedna z potíží týhle kauzy. Na fotce Vámi uveřejněné nejí žádné "pouze vařené nudle" ale rýžové nudle s masem, které jí půlka Číny denodenně taky (ta druhá jí rejží). O mentálně postižené je poměrně často postaráno v rámci rodin, a ti lidé jsou z 90% procent zapojeni do prac. procesu, rozhodně nejsou zavřený v mentálních ústavech jako v Česku. Stále to jsou více lidé, když něco vykonávají, než postižení v českých pavilónech právě jako zvířátka v zoo.
Váš článek neobsahuje zásadní fakta té kauzy, je vidět jak čerpáte informace např. o blití na VV..
kukurumakak
30. prosince 2010 • 11:57
Kupodivu s Vámi souhlasím. Prohlédl jsem si fotky a nevidím na nich nic extra otřesného. Ti lidé jsou v docela dobrém stavu (zdravé nehty, kůže, atd.). O tom se mnoha jiným může jen zdát. Co se týče nudlí, tak mi pomalu tekla slina. Prej suché nudle. Hahaha. Jdu na oběd.
2592
28. prosince 2010 • 05:12
Navíc, kolikpak máš těch pracovitých lidí ubytováno u sebe doma?
50poiuyt
27. prosince 2010 • 13:13
desitky jich chcipnou mrazem na ulicich blaho­bytne­ho,ci­vili­zova­neho, kapitalistickeho Ceska.To pro vas neni ostresne fakty?
moorow
27. prosince 2010 • 20:51
Člověk, který není závislý na drogách, nebo alkoholu nemůže zemřít hladem, nebo chladem. Životní minimum je velmi štědré v poměru k síle ekonomiky a bezproblémoví bezdomovci mohou najít azyl v neziskových agenturách vydržovaných vládou. Lidé, kteří zmrznou jsou budto opilí, nebo celé dny žebrají venku. A to už se vůbec nezminuji o tom, že takoví lidé nehledají práci. Kdyby přišli do kostela, tak je nikdo umřít nenechá. Země, kterým v současnosti hrozí hladomory a kde lidé umírají jsou právě ty, v kterých kapitalismus nefunguje ( Afrika, S. Korea ).
moorow
27. prosince 2010 • 20:52
A ještě mimochodem - čínský kapitalismus pozvedne nad hranici chudoby v průměru 1 000 000 čínanů měsíčně. Nikdy v historii lidstva nebohatla žádná země tak rychle jako Čína v letech 1978 - ted.