Zprávy

Zpět na článek

Je údajný informátor WikiLeaks mučen?

9 komentářů

peter88
22. prosince 2010 • 22:45
ktery umyslne a vedomne vynesl ve valecnem stavu tajne materialy, ktere nejen ze muzou, ale kdo zna islamisty tak vi, ze zcela jiste ohrozi na zivotech lidi a jejich rodiny, kteri spolupracuji s koal.silami v Iraku a Afghanistanu.
Nejak jsem v tomto clanku nenasel autorovu starost o tisice, spise vsak desetitisice mistnich lidi, kteri riskuji zivoty, a to jiz jako tlumocnici, agenti, informatori, nebo se podili jakoukoliv jinou formou na boji proti islamskym teroristum. Doufam, ze se tomu vojinovi dostane plne spravedlnosti a kreslo ho nemine.
puck
22. prosince 2010 • 21:59
Jen se popaste na mem preklepu, ale vase reakce je na hranici blbosti, ne naivity. V demokraciich je dost obtizne diky vsetecnosti novinaru neco utajit, navic kdyz radi zvelicuji. Ale vas "postreh", ze na vychod od nas je vsechno jasne a zverejnene, vas kvali­fiku­je..Za­radte se sam(a)..
jaonea
24. prosince 2010 • 20:08
Hosanku dneska novinari nejsou to co byvali v dnesnim svete novinariny se rado kopiruje od kollegu a lidem to bouzel nevadi. A ze me muj prispevek k necemu kvalifikuje? Mozna, ale mozna by jste mohl byt taky jednou primy a rict co mate na mysli, ale to zase kvalifikuje vas ze?
Jarabak
22. prosince 2010 • 14:11
Já už jsem se bál, že špiona, který vynesl tajné americké informace, se nikdo nezastane a nezačne vymýšlet pohádky o tom, jak ti co ho vězní, jsou přinejlepším stejně špatní Jestli je mučen, tak mě to vůbec netrápí. Kdyby něco takového udělal v rusku nebo íránu nebo mnoha jiných zemích, tak by byl mučen zcela určitě, možná krmen poloniem, možná napichován na kůl... Svět je konečných rozměrů. Člověk nemůže vybírat tak dlouho, až najde dokonalost. Člověk vybírá z palety více a méně nedokonalých věcí (v tomto případě politických systémů). On považoval ameriku za špatnou. Z toho logicky vyplývá, že za lepší považuje tedy alternativy - její odpůrce. Takže je na tom lépe, než by měl být, protože ho čeká spravedlivý proces podle platných zákonů. Což by se mu u jím obdivovaných "alternativ" k americe nemuselo poštěstit. Pokud někdo pochybuje o tom, že ho čeká spravedlivý proces, tak ať jde k čertu Respektive nejlépe podat přihlášku do čssd - mezi své Ne, neměníme se při obraně demokracie ve stvůry, nebojte se. Není totiž právo demokratického občana vynášet a předávat tajné státní informace - to se nesmí ani v demokracii. Dokud si demokraticky nezvolíte opak A pokud dotyčný čekal, že po vynesení tajných materiálů se bude ukazovat v televizi a užívat si slávu z toho, jak to té zlé americe nandal, nebo že se mu budou ve vazbě klanět, tak to musí být pěkný hlupák. Holt asi podlehl politicky korektnímu dojmu, že čím větší sviňárna vůči usa, tím větší sláva, dokonce i na půdě usa. Jenže to zapoměl, že tam ještě jsou i lidé jiného názoru, konzervativní. To měl nejprve požádat o venezuelský nebo jihoafrický azyl a pak se mohl stát hrdinou na svobodě.
placirkabodlo
22. prosince 2010 • 18:40
to je ale dlouhy opakujici se blabol co jsi napsal. jen ze si pletes spiony, rockove hvezdy asi i teroristy a dalsi veci. na coz mas samozrejme pravo - se plest. jen doufam ze snad nesedis nekde na hooore nebo nechodis s kverem. to uz tady bylo - caligula paranoia company. na absurdnim obvineni ze znasilneni by mel mit jaky pas. cesky? a povoleni psat o podofilnich knezich by mel mit od papeze?
jaonea
22. prosince 2010 • 12:25
Pokud si opravdu myslite ze novinari si to musi vycucavat z prstu tak jste opravdu velice naivni muceni je i v zapadni civilzaci a ne vzacne rozdil je v tom ze tady se to taji "na vic na vychod" to je verejne zname....
puck
22. prosince 2010 • 09:08
Lehce zhuleny Dolezal vypichne z The Week prave tuhle spikleneckou informaci a nabada zapadni svet k rozumu. Ted uz je na rade jen komentar Blesku, nebo Aha..!
homeopat
22. prosince 2010 • 10:11
Ono je docela nepodstatne, jestli o tom pise zhuleny ci nezhuleny clovek - vám se to hodí do krámu jen proto, aby jste snizil verohodnost pisatele a celého clanku. Zde snad jde o to, kam az muze zajit clovek, aby dosahl svého? k takovému mučeni? a vubec, čeho tím mučením docilí v pripade WikiLeaks? je prokazane, ze timto zpusobem by se priznal i Vaclav Klaus, že klátí letušky!
puck
22. prosince 2010 • 11:36
Zkuste obratit svoje narudle zraky na vic na vychod. Tam si podobne pripady nemuseji novinari vycucavat z prstu, je to tam hola skutecnost a to daleko horsi. Nevim, proc do toho pletete zrovna Klause, neco to o vas vypovida..