Zprávy

Zpět na článek

Proč jsou české solární panely zapadané sněhem?

7 komentářů

panna
22. prosince 2010 • 14:31
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Palopetro
25. prosince 2010 • 19:23
Nechci kazit Vaše odhodlání vidět za fotovoltaikou komouše.Ti jsou jistě nalezlí všude.Vždyť jich byly miliony.Ale já v tom vidím převážně idiotický přístup tehdejších vlád,které,aniž by si udělaly pořádné expertízy,tak rovnou podlehli zelenému řvaní po ekologicky obnovitelných zdrojích,které fotovoltaika eventuálně mohla před­stavo­vat.E­ventu­álně proto,že v krajích,kde svítí slunce jen 30 % denního času,je tento experiment mrháním peněz investorů,daňových poplatníků a ve své podstatě vůbec neřeší hlad po elektrické energii.Tato energie se ,jak známo,nedá skladovat a je disponibilní pouze v období slunečního svitu.Ve státech,kde je slunečního svitu nepochybně více, je fotovoltaika pouze nepatrným zdrojem lokálního využití.A právě investoři z těchto krajin (Španělsko,Itálie a p.),zbystřili pozornost a nahrli se do česka se svými investičními plány,za naše peníze se pořádně bezpracně napakovat.Já činím odpovědnými za tento zločin na českém energetickém systému především nekompetentní vlády,které diletantsky podlehli zeleným vizím pitomců kolem Bursíka.
tritecky
22. prosince 2010 • 10:13
solární elektrárny jsem nedávno jela taky. možnost, že by šlo o elektrárnu nepřipojenou, ta mě ani nenapadla. prostě jsem si při pohledu na to bílé nadělení řekla, že takové plochy solárních panelů prakticky bez obsluhy, která by prodražovala jejich provoz /jestlipak se z nich vůbec může sníh smetat, aby se nepoškrábaly?/, jsou v našem podnebí kravina.
snowbrother
21. prosince 2010 • 13:08
... bohužel je, že majiteli jede v hale dieselagregát, takže se na nějaké odhrabávání sněhu může vykašlat.
lahwacz
21. prosince 2010 • 13:47
To je taky dost možný. V našich končinách stavět solární panely? Blbost... Alespoň v takový podobě jako doteď
Palopetro
21. prosince 2010 • 15:30
A ještě je tady celkem prozaická možnost.Umíte si někdo představit co to dá za práci odstranit sníh z několika hektarů plochy solárních panelů,když ještě k tomu mrzne a případně sněží a po slunci ani potuchy?V takovém případě by odstraňoval sníh pouze idiot a pak ještě pan redaktor.
chosse.drasta
21. prosince 2010 • 13:07
Ne vzdy je to chudacek pan majitel. Napriklad ve meste Caslav si solarni elektrarnu zridili pan poslanec Urban s panem senatorem Strnadem (oba CSSD) na pronajatem mestkem pozemku. Jenze elektrarna by byla dostavena jiz po skonceni platnych dotaci, tak pan Urban spolecne s panem Rimanem pred rokem protahli v naprosto nesouvisejicich pozmenovacich navrzich prodlouzeni platnosti techto dotaci - coz je dnesni zakopany pes celeho pru***.
Tak mi tady nevypravejte o nejakem chudaku majiteli, kdyz to cele je jen dalsi tunel z nasich kapes. Vsechny ty solarni elektrarny, ktere se v soucasne dobe dostavuji pocitaly stim ze budou dotace protazeny. To, ze se mluvilo jiz pred vice jak rokem, ze dotece jsou nevyhovujici a meli by byt zmenseny ci uplne zruseny vedeli vsichni, i ti novodobi majitelci, zlodejicci...