Komentáře

Zpět na článek

Zákaz popírání zločinů komunismu? Jsou to zločinci, ale ať si mluví

16 komentářů

edgar
19. prosince 2010 • 12:38
zato hlas osoby pojmenované 50poiuyt bere vážně každý. jdeme do kolen. to je ale síla argumentů.
50poiuyt
17. prosince 2010 • 11:57
Nikdo nebere vazne.
muhlhaus
16. prosince 2010 • 08:35
"Zločin komunismu" - to je na první pohled celkem divný termín. Teror ve jménu křesťanství, kterého bylo v dějiných plno, by se snad měl obdobně nazývat "zločin křesťanství"? Není to trochu složitější s tím zločinným komunismem? Myslím, že laciný antikomunismus může komunisty jen posílit.
vonrammstein
16. prosince 2010 • 05:43
Může to být jeden z důvodů, ale hlavní je ten, že doma měli bolševici dost starostí s vlastními fašisty, kteří nebyli nejslabší a rudoši z nich měli vítr. Potřebovali proti nim poštvat veřejné mínění, k čemuž jim pomohl nástup nacismu v Německu. Pak už stačilo jenom zamíchat pojmy s dojmy a papouškuje se to do dneška.
jiriydolezalostny
15. prosince 2010 • 23:44
ježiš....komunismus a fašismus....to je chyba......resp. říká se, že komunisté záměrně nepoužívali výraz nacismus - protože to je složenina - národní soci­alis­mus.­....­....­....­.fašis­mus byl odlišný.....vznikl v Itálii na začátku 20. let...černé košile....pochod na Řím atd....komunisté bojovali převážně s nacis­ty..­....­....­....­..Ko­munis­mus je prostě extrémně-levicová ideologie....jen si něco najdětě víc o Marxovi...považoval svoji práci za vědeckou......byl radikální.....chtěl zničit třídní rozdíly(problém je v tom, že s tou rovnos­tí..­....ví­te..co­..uči­telku jen tak nenahradíte, ale prodavačku ano...přirozené rozdíly prostě jsou a byli vždy­....­.)..­....­.pro­blém je tedy v tom, že svou politickou filosofii nedo­myslel­....­....­.podle něho se kapitalismus sám o sobě zhrou­tí..­....­....což teda asi nejspíš možné je - viz. ekonomické krize..........ale zatím to byl spíš komunismus, který se nejvíc neosvědčil a zhroutil se pokaždé zevnit­ř...­....­....­..co se týče obětí...Rusko byla zaostalá země­....­....­....­...ješ­tě zbídačená první světovou válkou­....­....­....­...tak­že..­.to šlo ráz naráz­....­....­....­....­....ne­bo ta Asie.......tam se to prosazovalo docela snad­no..­....­....­....­....­....­....­....­....­.vraž­dy se děli vždy a všude....jen za toho Stalina....to bylo šílené......byl para­noid­ní..­....­....­....­...nj, i dnes se najdou lidé, kteří ho považují za nejvýznamnější osobnost dějin­....­....jen­že..­..je to naprosto nevyvratitelné, jak moc velká zrůda to byla­....­....­....­....­....s nacisty nejdřív uzavírali smlouvy..........za cenu obřích ztrát....je nakonec pora­zili­....­...St­alin z toho vyšel jako velký gene­ralli­simus­....­....­...je to absurdní..člověk, který se nejdříve na velkého vůdce národa vůbec nehodil......neuměl vystupovat na veřejnosti apod. se díky šikovné (tehdy, dneska by to nefun­gova­lo..­..ta­hat všude dvojníky) propagandě...kdy vyměnili staré pravoslavé náboženství za nové - komu­nistic­ké..­...tak díky...se pak......možná to ani nebyl uplně záměr....takovým kultem­...po­lobo­hem.­..
jiriydolezalostny
15. prosince 2010 • 23:29
Tady můžete vidět vývoj módy, co se pánských vousů týče....
von.rammstein
15. prosince 2010 • 19:20
nesouhlasím
edgar
15. prosince 2010 • 17:12
jo, limak007. jak je vidno, i soudruzi mají své dny.
limak007
15. prosince 2010 • 14:15
"Ve straně bylo asi deset procent populace ČSSR. To je hodně, ale znamená to i to, že 90 procent lidí ve straně nebylo. Jakmile měli voliči svobodnou možnost, dali komunistům tak 15 procent hlasů."
limak007
15. prosince 2010 • 14:00
zřízení Úřadu na vyšetřování zločinů kapitalismu!