Zprávy

Zpět na článek

Objev: Češi nemají rádi Cikány

20 komentářů

diewildek
17. prosince 2010 • 05:52
Článek se mi líbil a jinak naprosto souhlasím s tím, co níže napsal vonrrammstein. Diskriminace Cikánů - ano, ale pozitivní. A to moc radosti většině neudělá, že...
torinese
16. prosince 2010 • 18:04
Taky používám výraz - cikán, multi-kulti, pol.hyperkorektnost a krasoduch. A nemyslím si rozhodně, že tady pol.korektnost neexistuje, to pan Jandourek šíří bludy. O cikánském problému mluví politici velmi eufemisticky, pokud někde náhodou zrovna nechtějí vyhrát volby ,jako Čunek. Co jiného je podle vás krasoduch Kocáb, pan hyperkorektní? Nejvíc škody nenapáchali bílí intoši (i když se hodně snažili), nýbrž profesionální cikánští aktivisté, které živí pseudorasismus a "xenofobie" majority.
strassidlo
13. prosince 2010 • 14:48
A co jste tím plácáním s nijakým závěrem chtěl, pane Jandourku, vlastně říct? Cikánům říkám cikáni, jsem proti "multikulti" žvanilům a za souseda by mi spíše konvenoval spořádanej nácek, než banda cikánů. Takže co se mnou? Dáte mne zastřelit nebo převychovat? Než se příště pustíte do podobně vrstevnatého tématu, sežeňte si více informací. O skutečném soužití s cikány totiž zjevně nemáte ani páru.
megab
13. prosince 2010 • 09:11
Abyste nepřišel o svoje idelistické myšlenky, snižím svou úroveň a budu psát s gramatickýma chybami, abyste měl o čem psát.
Komunisti se přece pokusily o multikulti ráj – Chánov. To přece mělo být vzorové sýdliště, kde spolu měli žít Cikáni a Češi jako člověk vedle člověka. Jenže ti, co chtěli žít jako lidi, se vodtam samozřejmě odstěhovali.
Je mi fuk, jak říkáte Cikánům a navopak já vás prosím, abyste se do mně nenavážel, když jim já budu říkat Cikáni. Němcům taky neříkám po jejich Dojčové.
Jedna poznámka k Vašemu článku a doufám, že se na ní schodneme – rasista a nácek není ten, který říká, že se ke všem občanům této země má státní moc chovat stejně. Každýho lumpa zavřít, každýmu ochlastovi sebrat přídavky.
Já bych si nevibral rasistu ani nácka, ale nechtěl bych ani většinového Cikána. Vy píšete, že menšina je schopná žít jako lidi, takže ta věčina i podle Vašeho mínění žije jako zvířata.
muhlhaus
13. prosince 2010 • 08:09
Pokud ta "slavná" agentura klade otázky, co si myslí kdo "o Romech", podporuje tím de facto rasismus, resp. princip kolektivní viny. To je jako kdyby se někdo ptal, co si myslí veřejnost o blonďácích, křesťanech, Pražácích, dlouhovlasých... Po pádu nacistické a komunistické totality zní takové otázky opravdu hloupě. Mimochodem - Romové či Cikáni jsou samozřejmě jiná "rasa", pane Jandourku. Jejich jazyk je sice indoevropský jako ten náš, ale z hlediska rasového je tam jasný vliv drávidského jihoindického tmavého etnika. Svým očím můžeme v tomhle případě důvěřovat (na rozdíl od svých, i když asi přirozených, předsudků).
vonrammstein
12. prosince 2010 • 19:48
článek. Skutečně to není o rasismu a skutečně jsme s Cikány jedné rasy. A teď by ještě bylo fajn-pro klid soužití-, aby nám Cikáni dali nějaký důvod, abychom se k nim chovali slušně. Zatím nás tím, jak se chovají, nutí spíš k opaku. Není to o rase a barvě. Je to o slušných lidech a o kriminálním a násilném ksindlu. Příčemž jsem si vědom toho, že jsou slušní Cikáni a bílý kriminální ksindl. Cikáni-k jejich i naší škodě- toho ksindlu mají nepoměrně víc. To je nekorektní, ale naprosto pravdivé konstatování.
samael
12. prosince 2010 • 18:59
To je tedyfakt novinka.
rumm
12. prosince 2010 • 16:59
naprosto s vámi souhlasím pane jandourku.
kastelan
12. prosince 2010 • 16:03
už vlastně ani cikán není
gejza.jezevec
12. prosince 2010 • 13:03
Nevím jak někdo může tvrdit ,že jsme stejný národ.
V Indiji mě v jednom můzeu zaujal obraz Bohenian´s Gipsies. Vypadalo to ,že Indové přišli z Čech.
Jinak Indové jsou celkem milý lidé, jen s pořádkem a pracovitostí jsou trochu na štíru, ono to bude i systémem vzdělávání. Klukům co pro nás dělali by šla práce lépe, kdyby na nich jejich Indický náčelník nešetřil a koupil jim nějaké nářadí. A pokud nějaký róm či cikán se má v čechách špatně může požádat o občanství v krajině svého původu. Pro chudobné tu mají nějaký program a dávají rodině asi 25kg rýže na měsíc, už nepíšou jak je ta rodina početná.