Komentáře

Zpět na článek

Lidovecké blouznění a Ježíš liberál

15 komentářů

placirkabodlo
6. prosince 2010 • 13:46
vonrammstein: co to proboha pouzivas za lubrigacni gel, dyt ti to vsechno drhne. promaz poradne. boha davno sejmuli tupi fanatici jako jsi ty. a co sis neprecetl, to nevis, bla bla bla. hlavne ze veris, ze hitler jeste zije smradochu
z tebe by se nietzche dozajista zblaznil, on o rozumu, radostne vede a pochopeni, a pak prijde, k nemu na pokoj, takove dogmatice a demagogicke vemeno jako jsi ty
boze, vidis ho? ten se teda povedl
torinese
6. prosince 2010 • 12:45
Když jsem si vyslechla projev myslitele Bělobrádka na stranickém sjezdu , pobavila jsem se lépe, než u "Mistra Beana".Teď jsem si prohlédla porno snímky jeho lidovecké kolegyně a řekla si, že to KDU s tiou popularizací strany vzala skutečně z gruntu.
muhlhaus
6. prosince 2010 • 10:58
Z toho, že bohatí mívají méně dětí než chudí, opravdu, ale opravdu nevyplývá, že by vyšší rodičovská, příspěvky na děti apod. neměly vliv na porodnost. Samozřejmě ty bohaté to neovlivní, pro většinu chudších to má ale význam velký. Snad to není tak těžké pochopit, pane Jandourek.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 21:54
Nejsem si jistý, jestli jen nechápete, nebo programově nehodláte pochopit.
Pokud hodláte svoje antiteze opírat o Wikipedii, tak si tady díky úsměvu vypíchnu oči neoholeným vousem.
Nejsem demagog, jsem opakem demagoga. Snáším na hromádku fakta s nadějí, že si z té hromádky někdo kousek uškubne.
Samael je inteligentní, pravděpodobně velmi mladý člověk a jeho názory se budou časem korigovat konfrontací s životními zkušenostmi.
Tytéž zkušenosti ho poučí o potřebě řádu a relativitě marxistického chápání pojmu "svoboda".
Lidé pod vlivem jakéhokoliv toxika jednají iracionálně a neberou ohledy na následky svých činů, nemůžete tedy od nich očekávat jakékoliv ratio. Jednají impulzivně, ne logicky. A po tom už nám něco je, protože nás vlivem intoxikace mohou ohrozit.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 21:06
Doporučujete marně. Jsem tradiční, ortodoxní, chcete-li bigotní katolík. Přečetl jsem toho o pravé víře pravděpodobně víc, než se Vám podaří do konce života. Nechlubím se, konstatuji. Nádavkem jsem pročetl mnoho jinověrných, pochybovačných i satanistických knih. Ti, co odmítají hierarchický model nejsou křesťané, i kdyby to měli napsáno na vizitce. Moje víra je pevně vrostlá ve skále a není ve všech myslitelných světech nic, co by ji mohlo vyvrátit.
Odpadlické a heretické denominace mě nezajímají, nehodlám plýtvat svým vyměřeným časem.
Četl jsem Antikrista. Četl jsem i Zarathustru. Četl jsem všechno, co od Nietzcheho vyšlo v češtině, něco drze i v němčině a v kurentu.
Víte, že poslední slova toho antikrista zněla "Zvítězil jsi, Nazaretský"?
Neučte rybu plavat. Ztráta času.
sirien
5. prosince 2010 • 20:26
von rammstein: Tohle není argumentace, to je demagogie, konkrétně v podobě chybné argumentační formule "argument ad absurdum" s příměsí pár dalších. (podrobnosti viz cs wikipedia: Logický klam)

Samael neřekl ani slovo o tom že by chtěl rušit pravidla jako taková (a směřovat k anarchii), naopak je očividně jejich zastáncem (...pokud tím neobtěžuje někoho jiného), řekl jen, že dokud dotyčný nedělá něco, čím by ostatní přímo omezoval a působí jen sám na sebe, tak má právo jednat dle libosti.

Jinými slovy - co kdo dělá ve své ložnici a s kým to tam dělá není ani omylem věc někoho, kdo v té ložnici není; co do sebe kdo leje, vstřikuje nebo šňupe není věcí nikoho jiného, dokud dotyčný užívá dané látky kontrolovaně, tj. tak, aby pak svým jednáním ve změněném stavu vědomí neomezoval a neohrožoval druhé - pokud tak činit začne (sedne za volant, například), pak to je samozřejmě špatně, ale do té doby to je jeho tělo a jeho psychika a opět po tom nikomu nic není.
sirien
5. prosince 2010 • 20:16
Římskokatolické křesťanství možná, "křesťanství" nikoliv, doporučuji donastudovat otázku existence církve v kontextu Kristova učení, mnoho křesťanských proudů hiearchický model odmítá.

Kromě jiného by možná neškodilo přečíst si Nietzscheho Antikrista, který je, v kontradikci k názvu, spíše oslavou Kristovy osobnosti a přímou kritikou církve, která se dle Nietzcheho chová v přímém rozporu s Kristem a jeho učením, jsou to velmi zajímavé a podnětné myšlenky a ta kniha je poměrně krátká, takže nezabere moc času.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 18:19
samael: Jistě. A pokud Vás nebo někoho jiného už náhodou zhulenec či opilec přejede, je to v podstatě v pořádku, protože měl právo se zhulit nebo zpít. Jasně, neměl pak sedat za volant. Jenže intoxikovanej člověk to vidí jinak. Má přece svobodnou vůli. Rozhodl se, že to riskne. A kdo má tu drzost mu tu svobodu upřít?? Tím už Vás asi obtěžovat bude, omezí Vaši svobodu, zdraví a možná i život. Ale dělá si, co chce, ne? Asi cítíte, že tady už to s tou osobní svobodou trošku drhne. Pokud osobní svobodu nepoměříte s absolutní, direktivní hodnotou (v mém vnímání s Desaterem), dostanete anarchii.
samael
5. prosince 2010 • 17:15
přesně jste vystihl mojí životní filozofii-ať si každý dělá co chce,pokud tím neobtěžuje nikoho jiného,proto mi také nevadí homosexuálové-pokud mi nedělají návrhy ani huliči trávy -pokud mě nebo někoho jiného zkouření nepřejedou autem.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 16:57
samael: Vždyť to říkám. Vy jste čitelně vyznavač tzv. občanských svobod. Ať si každej dělá co chce, pokud tím neobtěžuje někoho jinýho. Nahrazujete ideály osobní svobodou. Asi s Vámi nezacloumá, když Vám oznámím, že je to nejkratší cesta do pekla, které navzdory Vašemu přesvědčení reálně existuje. Vy liberálové jste ze svých životů vyhodili Boha a nahradili si ho jakýmisi efemérními občanskými svobodami, nota bene odišnými stát od státu. V pořádku, máte svobodnou vůli. Jen se pak nedivte následkům.