Komentáře

Zpět na článek

Lidovecké blouznění a Ježíš liberál

15 komentářů

torinese
6. prosince 2010 • 12:45
Když jsem si vyslechla projev myslitele Bělobrádka na stranickém sjezdu , pobavila jsem se lépe, než u "Mistra Beana".Teď jsem si prohlédla porno snímky jeho lidovecké kolegyně a řekla si, že to KDU s tiou popularizací strany vzala skutečně z gruntu.
muhlhaus
6. prosince 2010 • 10:58
Z toho, že bohatí mívají méně dětí než chudí, opravdu, ale opravdu nevyplývá, že by vyšší rodičovská, příspěvky na děti apod. neměly vliv na porodnost. Samozřejmě ty bohaté to neovlivní, pro většinu chudších to má ale význam velký. Snad to není tak těžké pochopit, pane Jandourek.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 15:18
nemůže být křesťanem a naopak, kněže. Ty pojmy jsou v opozici a navzájem se vylučují. Křesťanství je vystavěno vertikálně, hierarchicky. Liberalismus je rovnostářský, horizontální. Neslučitelné.
sirien
5. prosince 2010 • 20:16
Římskokatolické křesťanství možná, "křesťanství" nikoliv, doporučuji donastudovat otázku existence církve v kontextu Kristova učení, mnoho křesťanských proudů hiearchický model odmítá.

Kromě jiného by možná neškodilo přečíst si Nietzscheho Antikrista, který je, v kontradikci k názvu, spíše oslavou Kristovy osobnosti a přímou kritikou církve, která se dle Nietzcheho chová v přímém rozporu s Kristem a jeho učením, jsou to velmi zajímavé a podnětné myšlenky a ta kniha je poměrně krátká, takže nezabere moc času.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 21:06
Doporučujete marně. Jsem tradiční, ortodoxní, chcete-li bigotní katolík. Přečetl jsem toho o pravé víře pravděpodobně víc, než se Vám podaří do konce života. Nechlubím se, konstatuji. Nádavkem jsem pročetl mnoho jinověrných, pochybovačných i satanistických knih. Ti, co odmítají hierarchický model nejsou křesťané, i kdyby to měli napsáno na vizitce. Moje víra je pevně vrostlá ve skále a není ve všech myslitelných světech nic, co by ji mohlo vyvrátit.
Odpadlické a heretické denominace mě nezajímají, nehodlám plýtvat svým vyměřeným časem.
Četl jsem Antikrista. Četl jsem i Zarathustru. Četl jsem všechno, co od Nietzcheho vyšlo v češtině, něco drze i v němčině a v kurentu.
Víte, že poslední slova toho antikrista zněla "Zvítězil jsi, Nazaretský"?
Neučte rybu plavat. Ztráta času.
samael
5. prosince 2010 • 13:07
mě se,re to jejich neustálé se vměšování do osobních svobod občanů.Co je jim do toho,že jde nějaká žena na potrat,že si někdo zahulí trávu nebo že se chtějí dva homosexuálové "oženit"?Já jsem heterosexuál a nekuřák,ale je mně srdečně jedno,že někdo hulí nebo je "teplý",navíc je to osobní věc každého člověka a nějaký papež­,lido­vec,ko­mouš nebo třeba muslim mu do toho nemá co kecat.
vonrammstein
5. prosince 2010 • 15:15
Ano, to je slovo pravého liberála. Právě kvůli takovým, jako jste Vy, je nutné zařadit liberalismus na seznam vulgárních a zakázaných pojmů.
samael
5. prosince 2010 • 16:21
jsem liberál,každopádně jsem ale člověk,který nemá potřebu otravovat někomu život kvůli nějakým rádobyvznešeným idealům.Jestli se vám homosexuálové nebo huliči trávy hnusí,tak je to JEN váš problém .
vonrammstein
5. prosince 2010 • 16:57
samael: Vždyť to říkám. Vy jste čitelně vyznavač tzv. občanských svobod. Ať si každej dělá co chce, pokud tím neobtěžuje někoho jinýho. Nahrazujete ideály osobní svobodou. Asi s Vámi nezacloumá, když Vám oznámím, že je to nejkratší cesta do pekla, které navzdory Vašemu přesvědčení reálně existuje. Vy liberálové jste ze svých životů vyhodili Boha a nahradili si ho jakýmisi efemérními občanskými svobodami, nota bene odišnými stát od státu. V pořádku, máte svobodnou vůli. Jen se pak nedivte následkům.
samael
5. prosince 2010 • 17:15
přesně jste vystihl mojí životní filozofii-ať si každý dělá co chce,pokud tím neobtěžuje nikoho jiného,proto mi také nevadí homosexuálové-pokud mi nedělají návrhy ani huliči trávy -pokud mě nebo někoho jiného zkouření nepřejedou autem.