Život a styl

Zpět na článek

Alex & kněz: Nevěra v politice je jako chůze po laně na jedné noze

13 komentářů

tmilicka
30. listopadu 2010 • 20:02
Alex vystihla, podle mne,důležitý moment tím pojmeme špetka viny. A v mluví o něm i Jan (Honza). Kladu si otázku, přesto že jsem muž, z pohledu ženy - kdo to je, že je ochoten hledat naplnění mimo náš vztah? Fakt je mu to všechno jedno? Je to otázka módy, aby mu ostatní chlapi záviděli (auto a bydlení má už hodně lidí, ale milenku ...)?
Legendární David si to všechno uvědomil a "na dětech" si to doslova vyžral. To podstatné na Davidovi je, že dal navenek najevo, že si uvědomuje své chyby (dřív se tomu říkalo čínil pokání, ale to už dnes fakt zní zastarale). To od dnešních "chlapáků s kulema" lidi ani neočekávají, byli by tím zklamaní. Tam vidím problém já. Žijeme asi v době bezohledných pragmatiků, kdy ti, kterým důvěřujeme, sledují "výsledky veřejného mínění" a podle toho se zachovávají, bez ohledu na ty, se kterými stojí a padají.
strassidlo
29. listopadu 2010 • 16:40
Alex si nyní může klidně vyhlašovat jakékoliv své bludné proklamace o vztazích protože ví, že jí se nic takového, jako nevěra jejího chotě stát nemůže. Komu bez viagry nestojí, ten je věrmý na 200%, protože nevěra by jej v mnoha směrech zbytečně vyčerpala. Počkáme si, až pipinečka dospěje a bude třebas někdy mít plnohodnotného muže.
Pan Jandourek pojal toto bulvární téma výrazně lépe, ale krom svatého rozhořčení nad nezvládnutým chtíčem našich velikánů, také nepřišel s ničím zásadním.
Podle mých zkušeností je nevěra fuj, ale hlavně u těch druhých. Ta moje je dycky fajn!
strassidlo
29. listopadu 2010 • 16:11
Tak vona tu bude strašit Alex? Ta hloupoučká nanynka se už prošukinkala až do redakce? No potěš koště! To je konec strašidel v EU.
smajlyk
26. listopadu 2010 • 23:04
omlouvám se za hrubku - konec 2. odst. = politiky.

smajlyk
26. listopadu 2010 • 23:00
Alex se zaměřila rovnou na nejvyšší patra politiky a hned se ji povedl zásah do černého. Shodila tím přemrštěnou adoraci naší rádoby morální ikony i falešné přísahy sebestředného ješity č. 1. Velkým paradoxem (nebo ironií) je, že oba prezidenti, současný i bývalý, mají ve skutečnosti mnohem víc společnéhom (přestože jejich vzájemná nevraživost je obecně známá). Je to právě ta ješitnost a pýcha, byť je náš exprezitent mnohými uctíván a připomínán jako vzor nejvyšší ctnosti.

Nevěra v politice bude jistě nosné téma, zajímavé bude, jestli zabrousíte nejen do osobní roviny nevěry partnerské, nebo vezmete v potaz také "nevěru" politickou, zrady a podrazy politických partnerů a spojenců, např. v koalicích. I když je diskutabilní, jestli se dá takové jednání pokládat za nevěru nebo zradu, když je vlastně samotnou podstatou polityky.

Taky bude zajímavé, jestli se zaměříte jenom na "klasické" heterogenní páry, nebo jestli objevíte i nějakou nevěru politiků gayů...

Jak jsem napsal v nadpisu, paní Alex mne zaujala mnohem víc než pan Jandourek, jehož příspěvek je poněkud prázdný, přestože se snaží o jakýsi morální apel.

Milá Alex, nevšímejte si negativních reakcí několika předchozích diskutérů. Nemají na to, aby skousli, že vtipný, inteligentní a dobře píšící redaktor má také vtipnou, (už zase) inteligentní a taky dobře píšící ženu. Těším se na vaše další článečky.
sendyman
27. listopadu 2010 • 00:43
A co takhle, kdybyste si to "rozdali" v Blesku?
oldboy
30. listopadu 2010 • 14:55
Jestli někdo oslavuje článek založený na lživých premisách, měl by opravdu změnit periodikum. Blesk, AHA, Šíp, to je čtivo pro Vás.
wwkc
26. listopadu 2010 • 22:03
s Alelx. Kdyz jsem s nekym je to proto, ze se snazim milovat tu osobu. Odevzdat ze sebe vsechno abych byl s ni.. Neni moznost zradit, semete me to, moji pravdu. Ochutnam dusledky me nerozvaznosti. Nemuzu pripustit lez.
sendyman
26. listopadu 2010 • 21:31
"Bývalý kněz" je to nejhorší "doporučení", jaké jste mohli zvolit!
Podle obecně uznávaných zvyklostí jsem sice nevěřící (nejsem institucializován a i postava "Boha" je mi nejasná), ale přesto si myslím, že mám o představě výkladu smyslu povolání "kněze" celkem jasno. Je to především celoživotní poslání, pramenící z jeho víry, kterou - více, či méně dobře - posílá dál. Měl by to být i symbol obecné mravnosti, si myslím.
Člověk, který se rozhodl být "bývalým knězem", žádnou takovou kvalifikaci nemá. Pakliže poznal, že jeho bulvární cancy mu vynesou víc, než POSLÁNÍ kněze, je to obyčejný K-O-K-O-T.
Průběžně, tady jiné příslovečné určení času ztrácí jakýkoliv smysl.
oldboy
26. listopadu 2010 • 11:16
Myslím, že pro prezentaci duševního potenciálu AD tento článek stačil.