Komentáře

Zpět na článek

Čtyři zločiny ODS. Zrada voličů i nárůst vlivu extrémistických stran

26 komentářů

jonas147
22. listopadu 2010 • 20:59
Další volby jsou až za mnoho let, do té doby člověk zapomene, otupí, zblbne, ...
Dále - která strana nezradila voliče? Který politik po volbách myslí na voliče? Co to vůbec strany jsou? Dnes jsem v KDUČSL zítra v TOP09 pozítří ... Když dnes budu volit ODS a za 4 roky ČSSD tak stejně volím komunisty dnes i pak - tak proč se vzrušovat.
Myslím si, že dnes jsou všichni unavení z celé naší politické elity ať pravé tak levé, nikde žádná alternativa, nikde zastání, jen placení, placení, a živení darmožroutů - tím nemyslím cikány a jiné těžce přizpůsobivé - ti problémem nejsou - to co všichni tito ukradnou za rok v celé republice, to ukradne jeden vrcholovej politik za jednu pracovní směnu.
darda
22. listopadu 2010 • 11:20
Řekl bych, že jste trefil Maryšku. Autor napsal, že ODS volila řada slušných voličů. Řeč je tedy o voličích ODS. Nikoli o voličích jiných stran. I je jistě volila řada slušných voličů. Rozum ovšem neměli jedni ani druzí. Znám dokonce voliče, kterým k volbě stačí, že jejich oblíbená strana má takový, či onaký program. To je pak na úplavici.
2592
21. listopadu 2010 • 06:52
Stranu Zelených již voliči eliminovali!
samael
19. listopadu 2010 • 22:16
O tom,že by zasedli do parlamentu zoufalci veden í"charismatickým" instalatérem Van***em dost poch­ybuji,­nacis­tické hnutí u nás nemá žádné hluboké kořeny-což je celkem poch­opitel­né,pro­tože nacismus je extrémní forma NĚMECKÉHO nacionalismu.Zato se může zvýšit počet příznivců zločinecké komunistické tlupy,která má bohužel u nás tradici dlouholetou,je přece naše česká,slovanská.
sendyman
19. listopadu 2010 • 19:20
"Logicky" by to sice mělo dopadnout tak, jak jsme si přáli, tedy ODS+TOP. Pro tzv. "pravici" se vyslovila téměř drtivá většina. Jenže, PRAGMATICKY vzato: vždycky se líp jedná z pozice vítěze, než poraženého. Dohodou s TOP by ODS tratila ze svých dlouholetých pozic. Takže pro ně lepší ČSSD - jednak jednali z pozice silnějšího, takže získali víc, než by jim podle výsledku voleb patřilo a druhak, co si budem povídat:
Nastaly by veliké personální změny (nejen v radě, ale i v různých představenstvech). Takže takhle zůstalo prakticky vše při starém (navíc ODS i ČSSD vzhledem k volebnímu výsledku výrazně vydělaly) a jede se dál, po starých kolejích, močálem černým, kol bílých skal.
A vo tom to je!

No jo, no, taky jsem doufal, že do toho Tůma trošku hrábne...
pismenacislice
19. listopadu 2010 • 16:58
Tak tenhle článek je už na mě moc. Jsem pravicový volič, v minulých volbách do poslanecké sněmovny jsem volil TOP09. A nejsem sice Pražák, ale přál bych si pro Prahu koalici ODS a TOP09. A chtěl bych Tůmu za primátora našeho hlavního města. Myslím, že mi tedy nikdo nemůže vyčítat nějakou averzi k TOP09, ale situaci vidím trochu jinak než autor tohoto článku.

Nikdo z nás nebyl přímo účasten jednání ODS a TOP09, nechápu tedy proč tolik lidí vynáší tak jednoznačné soudy. Pravdou je to, že TOP09 udělala při jednání spoustu chyb, kterými opravdu mohla vzbudit v ODS silnou nedůvěru k pražské TOP09. A jestli je pravda, že TOP09 trvala na tom, že bude mít primátora i většinu v radě, tak docela chápu, že to pro ODS nebylo přijatelné - zvláště když konkurenční nabídka od ČSSD zněla: primátor i většina v radě pro ODS. Jestli je toto pravda, tak TOP09 se dopustila opravdu velkého amatérismu.

Já - osobně - fakticky nesnáším to, co pražská ODS doposud reprezentovala (korupci, aroganci...), proto jsem dlouho CHTĚL věřit tomu, že TOP09 je v neprávu. Ale po nějaké době přemýšlení si tím nejsem tak jist. Možná že je pravda, že ODS už byla dávno předdomluvená na koalici s ČSSD. Ale také je stejně pravděpodobná jiná možnost. A ta je, že TOP09 si racionálně spočítala, že spolčení s pražskou ODS nebude pro TOP09 výhodné - a položila na stůl takové podmínky, o kterých věděla, že je ODS odmítne. A já si opravdu myslím, že politicky je pro TOP09 nejvýhodnější opozice - nebude ztrácet body za to, že vládne, může se tvářit jako chudáček, kterému bylo ublíženo, a může celé volební období v klidu kritizovat vládu ODS i ČSSD.
bartape2
19. listopadu 2010 • 10:27
Kdyz udelaj koalici pravicovy strany, tak bude stat jaks taks fungovat a bude se krast. Kdyz udelaj koalici levicovy strany, tak stat bude fungovat spatne a bude se krast. Kdyz udela koalici pravicova strana s levicovou, tak stat (mesto, kraj) nebude fungovat, ale bude se o to vic krast.
steiger
19. listopadu 2010 • 08:57
Autor napsal, že ODS volila řada slušných lidí..............z čehož mi jasně vy\plývá, že ty ostatní strany volili jen vyvrhelové společnosti. Nechci mentorovat, ale jsem slušný člověk, platím daně a dodržuji zákony této země, moje děti nemluví sprostě a náš pes doposud nikoho nepokousal a přesto ODS nevolím. Vyjmenuju jen jeden důvod proč tak nečiním - Ivan Langer, ten je mimochodem poradcem současného premiéra Nečase, ale to se prý nesmí říkat
zdislava
19. listopadu 2010 • 03:15
Chodíte mezi lidi ? Čtete příspěvky skalních voličů ODS na internetu ? A nevšiml jste si vůbec, že jsou s výsledkem pražských koaličních jednání na výsost spokojeni, hlavně že ve finále dostala nařezáno TOP09 ? To je přece skvělý výsledek práce Václava Klause ! Hlavně žádné rychlokvašky, pane Doležale. A jestli se skutečně domníváte, že příště to ODS voliči nenahážou, řekla bych, že se mýlíte. Tolik, aby mohli udělat koalici se socany, případně i s komunisty, dostanou vždycky. Ii s prstem v nose.
sendyman
18. listopadu 2010 • 23:52
Sorry, každý trouba pochopí, že jsem měl na mysli křesla, bavíme se o rozložení sil ve sněmovně, povolební koalici a vytvoření vlády. A jaký výkrut by tedy měly VV udělat, abyste se cítil spokojen? Mně se zdá spojení ODS+TOP09+VV (118) proti ČSSD s podporou KSČM (82) naprosto v pořádku...