Komentáře

Zpět na článek

Čtyři zločiny ODS. Zrada voličů i nárůst vlivu extrémistických stran

26 komentářů

jonas147
22. listopadu 2010 • 20:59
Další volby jsou až za mnoho let, do té doby člověk zapomene, otupí, zblbne, ...
Dále - která strana nezradila voliče? Který politik po volbách myslí na voliče? Co to vůbec strany jsou? Dnes jsem v KDUČSL zítra v TOP09 pozítří ... Když dnes budu volit ODS a za 4 roky ČSSD tak stejně volím komunisty dnes i pak - tak proč se vzrušovat.
Myslím si, že dnes jsou všichni unavení z celé naší politické elity ať pravé tak levé, nikde žádná alternativa, nikde zastání, jen placení, placení, a živení darmožroutů - tím nemyslím cikány a jiné těžce přizpůsobivé - ti problémem nejsou - to co všichni tito ukradnou za rok v celé republice, to ukradne jeden vrcholovej politik za jednu pracovní směnu.
2592
21. listopadu 2010 • 06:52
Stranu Zelených již voliči eliminovali!
samael
19. listopadu 2010 • 22:16
O tom,že by zasedli do parlamentu zoufalci veden í"charismatickým" instalatérem Van***em dost poch­ybuji,­nacis­tické hnutí u nás nemá žádné hluboké kořeny-což je celkem poch­opitel­né,pro­tože nacismus je extrémní forma NĚMECKÉHO nacionalismu.Zato se může zvýšit počet příznivců zločinecké komunistické tlupy,která má bohužel u nás tradici dlouholetou,je přece naše česká,slovanská.
pismenacislice
19. listopadu 2010 • 16:58
Tak tenhle článek je už na mě moc. Jsem pravicový volič, v minulých volbách do poslanecké sněmovny jsem volil TOP09. A nejsem sice Pražák, ale přál bych si pro Prahu koalici ODS a TOP09. A chtěl bych Tůmu za primátora našeho hlavního města. Myslím, že mi tedy nikdo nemůže vyčítat nějakou averzi k TOP09, ale situaci vidím trochu jinak než autor tohoto článku.

Nikdo z nás nebyl přímo účasten jednání ODS a TOP09, nechápu tedy proč tolik lidí vynáší tak jednoznačné soudy. Pravdou je to, že TOP09 udělala při jednání spoustu chyb, kterými opravdu mohla vzbudit v ODS silnou nedůvěru k pražské TOP09. A jestli je pravda, že TOP09 trvala na tom, že bude mít primátora i většinu v radě, tak docela chápu, že to pro ODS nebylo přijatelné - zvláště když konkurenční nabídka od ČSSD zněla: primátor i většina v radě pro ODS. Jestli je toto pravda, tak TOP09 se dopustila opravdu velkého amatérismu.

Já - osobně - fakticky nesnáším to, co pražská ODS doposud reprezentovala (korupci, aroganci...), proto jsem dlouho CHTĚL věřit tomu, že TOP09 je v neprávu. Ale po nějaké době přemýšlení si tím nejsem tak jist. Možná že je pravda, že ODS už byla dávno předdomluvená na koalici s ČSSD. Ale také je stejně pravděpodobná jiná možnost. A ta je, že TOP09 si racionálně spočítala, že spolčení s pražskou ODS nebude pro TOP09 výhodné - a položila na stůl takové podmínky, o kterých věděla, že je ODS odmítne. A já si opravdu myslím, že politicky je pro TOP09 nejvýhodnější opozice - nebude ztrácet body za to, že vládne, může se tvářit jako chudáček, kterému bylo ublíženo, a může celé volební období v klidu kritizovat vládu ODS i ČSSD.
sendyman
19. listopadu 2010 • 19:20
"Logicky" by to sice mělo dopadnout tak, jak jsme si přáli, tedy ODS+TOP. Pro tzv. "pravici" se vyslovila téměř drtivá většina. Jenže, PRAGMATICKY vzato: vždycky se líp jedná z pozice vítěze, než poraženého. Dohodou s TOP by ODS tratila ze svých dlouholetých pozic. Takže pro ně lepší ČSSD - jednak jednali z pozice silnějšího, takže získali víc, než by jim podle výsledku voleb patřilo a druhak, co si budem povídat:
Nastaly by veliké personální změny (nejen v radě, ale i v různých představenstvech). Takže takhle zůstalo prakticky vše při starém (navíc ODS i ČSSD vzhledem k volebnímu výsledku výrazně vydělaly) a jede se dál, po starých kolejích, močálem černým, kol bílých skal.
A vo tom to je!

No jo, no, taky jsem doufal, že do toho Tůma trošku hrábne...
steiger
19. listopadu 2010 • 08:57
Autor napsal, že ODS volila řada slušných lidí..............z čehož mi jasně vy\plývá, že ty ostatní strany volili jen vyvrhelové společnosti. Nechci mentorovat, ale jsem slušný člověk, platím daně a dodržuji zákony této země, moje děti nemluví sprostě a náš pes doposud nikoho nepokousal a přesto ODS nevolím. Vyjmenuju jen jeden důvod proč tak nečiním - Ivan Langer, ten je mimochodem poradcem současného premiéra Nečase, ale to se prý nesmí říkat
darda
22. listopadu 2010 • 11:20
Řekl bych, že jste trefil Maryšku. Autor napsal, že ODS volila řada slušných voličů. Řeč je tedy o voličích ODS. Nikoli o voličích jiných stran. I je jistě volila řada slušných voličů. Rozum ovšem neměli jedni ani druzí. Znám dokonce voliče, kterým k volbě stačí, že jejich oblíbená strana má takový, či onaký program. To je pak na úplavici.
zdislava
19. listopadu 2010 • 03:15
Chodíte mezi lidi ? Čtete příspěvky skalních voličů ODS na internetu ? A nevšiml jste si vůbec, že jsou s výsledkem pražských koaličních jednání na výsost spokojeni, hlavně že ve finále dostala nařezáno TOP09 ? To je přece skvělý výsledek práce Václava Klause ! Hlavně žádné rychlokvašky, pane Doležale. A jestli se skutečně domníváte, že příště to ODS voliči nenahážou, řekla bych, že se mýlíte. Tolik, aby mohli udělat koalici se socany, případně i s komunisty, dostanou vždycky. Ii s prstem v nose.
sendyman
18. listopadu 2010 • 15:45
Ač nerad (nemyslím vůči Vašemu příspěvku, ale vůči vývoji a výsledku povolebního vyjednávání), musím s Vámi souhlasit. Myslím, že jste to shrnul naprosto přesně a každopádně jste vyjádřil i můj názor.
jaaan
18. listopadu 2010 • 14:10
Sem napište váš vzkaz! přečtení článku již vážený JXD nevěřím, že hulení nemá vliv na osobnost, která hulí, protože něco tak nesmyslnýho jianak napsati nelže. ODS nefandím, no musím sděliti, že pokud by šla do koa s Kalouskem, byla by to její sebevražda, takto má TOP 09 nakročeno na cestu ODA, US a dalších čistých nových