Zprávy

Zpět na článek

Mezi námi bezdomovci III. díl - Když si člověk polepší

7 komentářů

nafmi
13. listopadu 2010 • 00:41
Je to pouhý odraz té skutečnosti, že někteří jsou si schopní a ochotní obstarat živobytí na jisté úrovni. A neříkám to z nějaké povýšenecké pózy, již přes půl roku jsem nezaměstnaný, víceméně vlastní vinou. Vyžírám úspory a balancuji nad osudem podobným oněm postavičkám z článku. Žiji skromně a tak mi to na pár měsíců ještě vydrží. Už dávno jsem mohl být opět zaměstnaný, ale je tu problém. Nechce se mi. Stejně jako aktérům reportáže. Z hrdosti nepobírám sociální dávky, přestože jsem sociálko platil jak ten trubec, ale tady jde o princip. Každý má být schopen se postarat sám o sebe a nespoléhat se na pomoc od druhých. Občas jsem zhnusenej svojí vlastní situací a Vy se mi tu jakýmsi mindfuckem snažíte vnutit soucit nad takovýmito existencemi? Oni sami si +- zvolili způsob života jakým žijí, vyměnili bydlení a čerstvé jídlo za svobodu nechodit do práce, za život bez otupující rutiny osmi a více hodin hákování. Stejně jako jsem to dočasně udělal já. Bez dna kam by se dalo spadnout bych neměl motivaci sám něco dělat.
zemekf
13. listopadu 2010 • 09:47
A dobře ti tak,
Stakovýma asocialníma kecama máš nejlepší možnost se mezi bezdomáky dostat.
oldboy
12. listopadu 2010 • 18:13
Fakt strašně inkognito - kolem neustále poskakuje fotograf s visačkou reflex, ale bezďákům to prostě divný nepřijde
placirkabodlo
12. listopadu 2010 • 15:18
a ne ze tisice us vojaku v plastenkach. sem tam taky mohl hrat. ale s ozralyma ja nedelam. i s tim hopkinsem sem mohl hrat. a ted pry zas budo nake ksefty bo nekdo pohopil, ze vekonomika je i o lidech voe
Eva Komárková
12. listopadu 2010 • 14:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
zemekf
13. listopadu 2010 • 09:58
Milá paní, nechci hájit paní Volfovou, stejněn je její bezdomáctví falešné jako cokoli do čeho se pustila.
Ale, věřte mi, většina bezdomovců nejsou nějací lemplové co se jim nechce dělat, (což je převládající názor u většiny omezené populace), většinou se jedná o lidi postižené různými psychckými nemocemi jako je endogení deprese, různé druhy psychopatií v pokročilém stádiu ba i schizofenií.
Většinou opravdu nejde o lemply v pravém slova smyslu. S tímhle jevem, povětšině nemá politika a kapitalizmus co dělat.
Momentálně pobývám v Londýně a jako fotograf nachodím po městě desítky kilometrů a můžete mi věřit, že opravdových bezdomovců jsem tady napočítal jen pár, (za čtrnáct dní cca deset).
fotozemek.cz
Eva Komárková
13. listopadu 2010 • 13:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.