Zprávy

Zpět na článek

České dálnice budou možná čínské

5 komentářů

sammy
11. listopadu 2010 • 09:08
Nemám problém s kvalitou. Je známo, že pokud Číňany někdo hlídá, dokáží dosáhnout Evropské kvality. Můj problém je spíše morální. Čína porušuje lidská práva, terorizuje své sousedy a my jí s velkou slávou dáme velkou státní zakázku. Ano, rozhodně je to nevytrhne, ale u velké státní zakázky bych se už asi rozmýšlel. Je smutné, že Čínu ovládající tuším 10% světového exportu již prakticky nelze bojkotovat.
rob.spis
11. listopadu 2010 • 14:35
Souhlasím.
janeklan
10. listopadu 2010 • 22:17
Zábavný článek, jako spousta dalších trapně naráží na kvalitu čínského zboží. Nejde však o to, že by Čína nedokázala a nebo nevyrábí vysoce kvalitní zboží. Čína pouze vyhovuje svému zákazníkovi a poptávce. Pokud je zájem - a on je- o oblečení z tržnice, jehož výrobní cena je korunová, Čína jej vyrobí. Ale tady v Číně - bydlím zde - jsou čínské značky oblečení, elektroniky atd. také velmi vysoké jakosti, taktéž jak už bylo řečeno výše - infrastruktura za jakou by se málokdo styděl ve slavné EU... Takže pokud bude požadavek na kvalitní zboží, Čína jej vyrobí. Chybu šmejdů "made in China" hledejte prosím u dovozců. Čína nevyváží pouze lámající se pastelky a levné oblečení, to je velmi divný.
ironfist
10. listopadu 2010 • 14:00
Není Čínský produkt jeden jako druhý a podle pastelek a trika z tržnice bych neposuzoval možnou kvalitu dálnic. V Číně jsem párkrát byl a infrastruktura, kterou jsem měl možnost vidět a využívat jí, je proti českému rallye nebe a dudy! Dá se říci, že kudy jsem jel, nenarazil jsem na jediný rigol jedinou díru. Pravdou je, že jsem se pohyboval ve velmi vyspělých částech země.
Ale když se pár měsíců po otevření nové silnice u krajnice "směje" třicítka kvůli vydroleným dírám ve vozovce, tak bych se Čínské (ne)kvality nebál...
Jen do toho, jsem jedině pro a snad se českým firmám a úplatným politikům rozsvítí a zjistí, že to jde i bez nich, levněji a kvalitněji!
michachal
10. listopadu 2010 • 14:24
+++++++ ...a jěště mnohokrát plus, za takový skvělý nápad. Totéž platí i autorovi