Fotogalerie

Zpět na článek

Pouze pro bílé: Unikátní snímky ukazují rasově rozdělenou Jižní Afriku v období apartheidu

13 komentářů

Uživatel_5190115
Běžte už do ***e s tou vaší mánií proti bílé rase! Dokud tam vládli schopnější, byl tam klid a prosperita. Teď spolu s Haiti ukazují, kde vede černošská vláda.
Richard Sebesta
@Jan Pelnář Souhlas a naopak migranti z Afriky a Asie a blízkého východu přivádí do kopru Evropu
Tomáš Kostelecký
Diskuse kde nelze vyjádřit svobodný názor ? Že se nestydíte. Stejní jako komouši.
našinec
JAR za bílé vlády byla spojencem Izraele, v obou zemích fungoval Apartheid, a společně vyrobili jadernou bombu­....­.Kaž­dopád­ně každá mince má dvě strany a tak vláda JAR dávala kmenovým náčelníkům poplatky za půdu, stavěla černochům jednoduché domky se základním vybavením, atd. V souvislosti s JAR se tradovala lež, že černoši jsou původními obyvateli JAR. Nejsou. Za původní lze označit Křováky a Hotentoty. Černoši přišli do JAR asi 200 - 300 let před Evropany.
VéBé
No nevím, tyhle fotky zrovna moc o apartheidu nepřesvědčí. Kromě té lavičky normálka, ze života kdekoliv.
TCerny
Videl jsem dneska antirasisticky film Green Book ( USA) navrzeny pred lety na plno Oscaru a cetl jsem rezenzi jednoho obcana Ceska ktery nahlizi na Cesko jako ja :
Psema
"The Green Book: V Česku to velkej úspěch mít nebude, protože je to o rasismu, takže slušnolidem rupne cévka a polovina recenzentů to označí za kalkul a uslzenou tlačenku. Já to ale naprosto miluju. Není to tak falešně oscarově vyhoněný jako Hidden Figures, naopak to působí upřímně a Viggo s Mahershalou Alim jsou naprostý kamarádi do deště.
Parádní vánoční film o překvapivém přátelství, ve kterým se rasismus řeší s lehkostí a bez zbytečných výlevů. 2 hodiny jsem řval jako želva . Dejte tomu prosím všechny Oscary, dík. "
Navic vsichni recensenti u CSFD mu dali 5 jvezdicek.
Dobri lide jeste ziji.( Jak Romain Rolland 1919 tak Juraj Kukura 1978)
To mne zahralo u srdce .
Marek Dvorský
Tak to matka příroda chtěla...
TCerny
@Uživatel_5190115
Na Haiti jsem take jednou byl jen proto, ze jsem v mladi cetl roman od Graham Greene Komedianti a moc se mi libil( byl take zfilmovn staring Elisabeth Taylor a Richard Burton).Haiti je sice prekrasna zeme s nadhernymi plazemi ale starsne nestastna zeme na ostrove Hispaniola v Karibiku spolu s Dominikanskou Rep. ( tam jsem byl asi 15x) pricemz v Dom.Rep. jsou stovky superluxusnich hotelu prosperita a pohoda spanelsky mluvicich cernochu ale i belochu , zatimco ve francouzsky mluvici Haiti jsou pouze cernosi pred lety v cele s cernochem Papa Duvalier ( byl to lekar) a jeho bestialni policii Tonton Macoute slozenou vylucne take z cernochu .
Takze v tomto pripade mate zcela pravdu , neb zde zadna rasisticka komponenta neni, neb cernosi vrazdi jine cernochy.
Skutecne velmi smutne neb tato zeme byla navic postizena strasnym zemetresenim s Tsunami ,ruznymi epidemiemi zatimco v sousedni Dominikanske Rep. ani zemetreeni ani Tsunami nebylo.
Velmi mi imponoval Sean Penn ktery tam pomahal.
Lidsky zivot nema na Haiti cenu ani 1 $!
TCerny
Uživatel_51901158. července 2024 • 15:18
"Běžte už do ***e s tou vaší mánií proti bílé rase! Dokud tam vládli schopnější, byl tam klid a prosperita. Teď spolu s Haiti ukazují, kde vede černošská vláda."
Richard Sebesta
30. srpna 2025 • 16:17
naopak migranti z Afriky a Asie a blízkého východu přivádí do kopru Evropu
lug70
30. srpna 2025 • 19:11
To byly zlaté časy, dokonce i pro samotné černochy.
Jan Pelnář
30. srpna 2025 • 15:50
Taková to byla bezpečná země.
Zajímavé je, že všechny země v Africe šly po vyhnání bělochů rychle do kopru.....
Tomáš Kostelecký
8. července 2024 • 14:21

I na tomto diskusnim foru je 100% rasisticky smyslejicich obcanu tohoto Ceska.
Skoda , ze v tomto Cesku neznam jedineho, kdo by smyslel jinak nez treba Tomas Kostelecky a konsorte vcetne vsech "uzivatelu 123"
Na diskusnich forech u nas v Nemecku je to rozlozeni jine.
Gleich und gleich gesellt sich gern ( birds of a feather , flock together )

82 letej smradlavej dedek a explicitni antirasista
MUDr Prag 66,Dr.med.Hannover 85
Facharzt für Chirurgie , Unfallchirurgie, Sozialmedizin
emeritni clen Ceske Mensy a aktualni clen Mensa Deutschland
takze uplny idiot byt nemohu neb jsem se muj cely predlouhy zivot ucil
7 jazyku.
nar. v Praze za valky
neobcan Ceska
TCerny
V South Africa jsem byl pouze v Cape Town a okoli a povazuji toto mesto (vedle Rio de Janeiro kde jsem byl take uz 2x za nejhezci na svete co jsem videl, terba jen kvuli te nesmirne imposantni Table Mountain ,Lion's Head, Devil's Peak die Skyline der Stadt.
Odjakziv ( je mi 82 let) jsem byl zaryty antirasista a nikdy jsem neponechal rasisticke poznamky kohokoli bez oponujiciho komentare .
V CSR v Praze kde jsem prvnich 30 let po valce zil vsak skoro zadny rasismus nebyl na rozdil od tohoto Ceska kde je takovy rasismus jaky jsem nikde jinde nezazil.
K tem nejmirnejsim formam jsou terba poznamky o "cmoudech".
Kdyz asi pred 15 lety prirodovedecka fakulta UK vydala petici proti nebezpecne narustajicimu zasismu v Cesku jsem samozrejme i coby neobcan Ceska pripojil svuj podpis.
Od te doby ale rasismus v Cesku velmi augmentoval.
Protoze jsem byl 192 cm blondaty dlouhan nikdy jsem nikde kvuli sve physiognomii problemy nemel ale dovedu si predstavit , jake to pro barevne v maioritni bile spolecnosti musi byt tezke.
Samozrejme i na tomto diskusnim foru jsem jediny explicitni antirasista ( i kdyz jen hubou-ut desint vires , tamen est laudanda voluntas ) neb nejsem a nikdy jsem nebyl obcanem tohoto Ceska a bohuzel jsem zde nikdy zadneho antirasistu nepoznal i kdyz tu jiste nejaci jsou.
Ve srovnani s rasistickou sebrankou jsou mi i komuniste mnohem milejsi ackoli jsem v zivote nikdy v KSC nebyl a na ne v CSR nadaval stejne jako vsichni ostatni.