Život a styl

Zpět na článek

Když lidé blbnou aneb roztomilé omyly české kuchyně

12 komentářů

prokopickarel
9. listopadu 2010 • 19:32
řízek nazvaný "trefně" TAXIS.........
prokopickarel
9. listopadu 2010 • 19:29
V Rusku mne zavedli do restaurace, kde mj. nabízeli МЯСО ПО ЧЕШСКИ (maso na český způsob). Přinesli mi něco, čemu se tadý říká RUSKÝ BIFTEK (tedy něco jako karbanátek z mletého masa s omáčkou a přílohou)
kukurumakak
9. listopadu 2010 • 09:22
U článku jsem se zasmál a o to asi šlo Ale!...Většina lidí v Čechách si prostě nedává medium flákotu ale well done. A není na tom nic nenormálního. Spíš je nenormální tvrdit, že jediný správný flák masa je ten s krví. To je pokrytectví nejtěžšího kalibru. Samozřejmě ale well done nemyslím vysušenou podrážku.
sendyman
9. listopadu 2010 • 10:45
U správného "bifteku" je důležitý především druh a výška masa - tedy špalíček svíčkové a pokud možno ještě ne každé (bohužel, ještě pořád se Vám v některých "hospodách" snaží podstrčit naklepaný plátek roštěné...), vlastní úprava, tedy jestli krvavý, středně, či úplně propečený (nikoliv vysušený), by měla být na libovůli hosta. Pokud se číšník při objednávce nezeptá, je něco špatně.
Humorné je, že ten zmiňovaný "český" (jak je potom možné, že Angličani pro to mají výraz? ) "well done", který by Angličan do huby nevzal, znamená vlastně "dobře udělaný"!
sendyman
9. listopadu 2010 • 10:58
u zmiňovaného Kalicha, jak jsem se teď díval, mají pouze "Biftek mého bratra, hranolky, obloha ", tedy "tradiční českou" úpravu talíře. Jelikož je to "specialita", úpravu masa bych nechal na kuchaři. Dávám si to proto, že mne zajímá, jak to dělá jeho bratr, no ne?
Jak to mám rád já, to přece vím!
kukurumakak
9. listopadu 2010 • 14:56
Ale ještě mě napadla jedna absurdita - Hodně lidí miluje ***rák, ale nemá rádo medium flákotu Jinak já osobně si flákotu ze svíčkové nedávám. Když je dobrý kuchař, tak se to dá udělat i z méně kvalitního masa a peněženka to ocení (tím nemyslím tu naklepanou roštěnou ). Doma dokážu udělat na litině flákotu i z podřadného zadního hovězího bez krve (ženský to nerady).
sendyman
9. listopadu 2010 • 17:41
ukázat, jaký je člověk weltman. Když jsem si jednou v české hospodě objednával česky, tedy "středně propečený", světaznalý číšník mě "vypekl" dotazem: "Myslíte MEDIUM?" Řekl ovšem "médyjum". To jsou holt ty nóbl podniky....

Litina je fajn, moc rád mám takovou tu totalitní černomodrou soupravičku. Navíc mě přežije. Kam se hrabou všechny ty teflóny...
sendyman
8. listopadu 2010 • 21:38
že buď popisujete přípravu "anglického bifteku" za hluboké totality (jejíž popis dokonale sedí) v restauracích tzv. II. cenové skupiny, nebo chodíte do špatných hospod.
"U Kalicha" už jsem několik let nebyl, ale divím se, že jste tam vůbec natrefil na Čecha a když, zřejmě to musel být nějaký venkovský zájezd a "strýc" byl zvyklý na "poctivou flákotu".
Ostatně, pokud vím, "anglický biftek" ani v nabídce nemají, i když nepochybuji o tom, že tam ho umí připravit správně...
rumm
8. listopadu 2010 • 20:45
Sem napište váš vzkaz!ha ha ha,jste nejvtipnější,ale češi vás za ty hlody asi moc nemilujou,co?svámi musí bejt radost sedět někde u piva a klábosit.
frolec
8. listopadu 2010 • 10:50
dal jsem kolegovi, puvodem z Bulharska, ochutnat bulharskou pomazanku. Samozrejme o tom jakteziv neslysel a nic podobneho v ustech nemel