Zprávy

Zpět na článek

Někdo útočí laserem na letadla nad Ruzyní. Potřebujeme protilaserový zákon?

7 komentářů

jecchus
27. října 2010 • 11:32
Jsem advokát a mohu s klidem za sebe a myslím, že i za většinu kolegů advokátů, soudců a státních zástupců prohlásit, že legislativní činnost zákonodárců a legislativních odborů ministerstev je katastrofální. Neustále samoúčelné a nesmyslné změny právních předpisů nelze prakticky už ani sledovat.

Jeden opravdu malý příklad za všechny: v souvislosti se změnou úpravy úroků z prodlení došlo mimo jiné k tomu, že (zjednodušeně) sazba úroků z prodlení se nepočítá od 1. dne pololetí, ale posledního dne měsíce před začátkem pololetí (zkrátka mínus jeden den). Proboha PROČ? Jaký byl důvod posunout to o jeden den? Ve většině případů to nebude mít vůbec žádný vliv, anebo jen minimální.

A takto si můžeme zanadávat na milion nesmyslů...
limak007
27. října 2010 • 13:29
Ale na co si stěžujete? Vždyť znění zákonů a předpisů si děláte sami pro sebe. Pro vás je nutné, aby zákony a předpisy nebyly jasné. Kdo by vás pak, páni advokáti, potřeboval, když by každý problému rozumněl? Ostatně, znáte tenhle fór? "Ahoj, tak jsem potkal Frantu." říká kamarád kamarádovi . "On má dva syny, co? Co dělají?" "No, ten jeden je advokát,... no a ten druhej, to je taky hajzl."
Palopetro
27. října 2010 • 15:03
No to jste tady plácl pěknou hovadinu.Advokáti a i lidé od soudů si zákony a předpisy NEDĚLAJÍ.Ti by se jimi pouze měli řídit.Nechci spekulovat jestli bezmyš­lenko­vitě­.Něk­dy mi to tak připadá.Ani se jim ovšem v tom obrmarastu zákonů teto republiky nedivím.A jestli si potřebujete kopnout do nějakého advokáta,tak si počkejte na toho svého,který Vás bude na př.rozvádět.
Palopetro
27. října 2010 • 10:58
nahrávají především darebákům.Několik případů z poslední doby:Vor v zákoně a supermafián je propuštěn z věze­ní.Ně­koli­kaná­sobný recividista se podle svých slov ukájí nad taškou zmizelé dívčiny a soudci to stačí k tomu ,aby ho propustil z vazby.Navrhovatel způsobu jak donutit snědou komunitu dodržovat zákony této země jde od soudu s podmínkou i když 90% národa s jeho názory souhlasí.Registr pedofilů s identifikací těchto narušených osob je zásahem do práv pedofilů ukájet své lidské tužby pod rouškou přiblbého zákonu na ochranu osobnosti.Jedním slovem,všechny zákony tak hojně chrleny z prostorů poslanecké bandy příživníků mají za cíl především ochránit práva zločinců a až pak snad těch poškozených.Jenže na ně mnohdy již nedojde,protože jsou po smrti.
schunka
27. října 2010 • 15:28
Nazvete me klidne darebakem, ale tak je to v poradku. Je to dan za svobodu, kteru mame. Bud budete trestat kohokoliv protoze se vam chce, nebo potrestate jen toho komu se prokaze vina. Je to bohuzel to nejlepsi co mame, ale kdyz neni establishment schopen jasne viniky usvedcit je to chyba i nas vsech ostatnich. Ja osobne budu vzdy proti regisrtu kohokoliv, radsi budu riskovat, ze i me neocipovane deti skonci v rukou nejakeho pederasta nez aby me nebo kohokoliv jineho stat sikanoval vic nez je potreba a nutil me tim k neustalemu zivotu ve strachu.
schunka
27. října 2010 • 15:31
Zapomel jsem se vyjadrit k tematu, to jak funguje parlament je samozrejme spatne , sypat pravidla pro pravidla a nesmyslne detailni pravidla je proste chyba. Prot mame soudy aby vylozily a posoudily danou situaci a pokusili se na ni aplikovat nejaky zakon. Zlate Desatero, velmi utly zakonik a pritom se podle nej da zit velmi spravedlive a cestne.
Palopetro
28. října 2010 • 14:09
Darebákem Vás nenazvu.Nevím proč.Jen si myslím,že pletete dvě neslučitelné věci.Za prvé svobodu pro lumpa,který je podezřelý z trestného činu a svobodu mě nebo Vás nebýt tímto lumpem ohrožen.Já si tedy cením svobod těch slušných neskonale nad svobody těch lumpů.Za druhé :není svobodný ten,kdo je ochoten připustit volný pohyb násilníka na dětech jen proto,že ten Váš establishment nemá přímých důkazů o páchání této trestné činnosti.Jestli si ovšem myslíte,že veřejný pranýř násilníků je jejich šikanou,tak potěš Vás pánbůh.Vaše názory patrně vyplývají z životní nezkušenosti a takovým se obvykle slušně říká NAIVKY.