Zprávy

Zpět na článek

Stát odmítá zveřejnit pumpy, které šidí. Šidí sám stát?

6 komentářů

harmonikajirka
26. října 2010 • 06:08
Ti, kterým vadí registrační pokladny, kterým vadí zveřejnění vlastnictví firem ucházejících se o státní zakázky, odvolávajíce se na demokracii. Předvolební kecy pana Nečase to asi nezmění, podnikatelská loby je s ODS příliš provázaná.
Zajímavé je, že ČOI okamžitě i v televizi zveřejní výrobce i prodejce škodlivých kočárků, ko nebo sekaček, ale tyto zloděje zveřejnit nemůže. Nepřipomíná Vám to něco?
jecchus
12. října 2010 • 14:43
Největší blud je dle mého tvrzení ČOI, že jim to zákon neumožňuje zveřejnit, a že za dřívěhší zveřejnění museli platit několik milionů. Pokud se nemýlím, tak věc se má tak, že v minulosti ČOI zveřejnila chybný, nepravidvý údaj, a ptoto musela cvakat. Nikdy nešlo o situaci, kdy by se muselo platit za zveřejnění pravdivých výsledků kontrol. ČOI na to reagovala tak, že stopla veškeré podávání informací a teď se vymlouvá na jakýsi neexistující zákon, co jí to zakazuje. Přitom podle zákona o svobodném přístupu k informacím by to zveřejnit na vyžádání měli.
emery
11. října 2010 • 16:03
Samozřejmě! Od roku 1990 šla každá vládní garnitura na ruku především významným (rozuměj: zazobaným) jedincům a vlivovým (rozuměj: spřáteleným) strukturám. Ostatně v tom její reprezentanti měli dobrou školu od bolševiků, kteří se dnes tváří div ne jako lidumilové a holubice míru. Proč by sakra měla podle této logiky státní instituce zveřejňovat seznam těch, kteří okrádají voliče, když od těchto lapků stát bere daně? O dalších možnostech raději nespekuluji, ale nabízejí se samy... Ale k věci - uvedený seznam je skutečně famózní: vzhledem k tomu, kolik procent benzinek prý šidí a jak je tento "seznam" rozsáhlý, bylo kontrol zřejmě provedeno velmi málo. Marně jsem v něm hledal benzinku, u které jsem výhradně bral po dobu jednoho roku PHM a jejíž "směska" mi odrovnala v mém BMW dvě nová čerpadla. Když jsem byl reklamovat druhé, vyžádal si prodejce vzorek směsi, kterou jsem tankoval, a po provedeném rozboru mi důrazně poradil, abych tam už NIKDY netankoval - a navíc mi poskytl doporučení, kde ještě nemám benzin brát. Jako dobrému zákazníkovi mi reklamaci uznali, ale zároveň mi kladli na srdce, ať u jmenovaných pump už nikdy neberu. Když tohle ví firma, která nemá sledování kvality PHM přímo v popisu práce, a se zákazníkem se o své informace podělí, jak to, že že mi je neposkytne státní instituce, která byla za účelem ochrany spotřebitele státem zřízena? Po mých dalších zkušenostech s ČOI se však ničemu nedivím - "čojka" funguje jako proslavená karetní hra Jamese Thurbera "voko - zaplácnutý - mejdlem". Tak jde jen o to, KDO KOHO ŠIDÍ - zda stát, který oblbuje občany, že pro jejich dobro zřídil ČOI, aby je chránila, nebo ČOI, která dělá, že je chrání, ale ve skutečnosti je jen bezuzdně oblbuje. O prodejcích benzíénu nemluvím, ti jsou v tom totiž uzcela nevinně: mohou-li beztrestně krást, pak budou - oni přece ničí zájmy nechrání. Takže můžeme mít jasno v jedná věci - šidí nás stát i ČOI. Co s tím lidi uděláme?
bobik321
11. října 2010 • 15:49
Naučil jsem se nedělat rychlé závěry . Ani rychlé tabulky. Jsou tak rychlé, že některé pumpy jsou uvedeny vícekrát . Důležitá otázka je jinde : jde o úmysl nebo nedbalost ? (dobře , řidiči je tohle jedno, namítnete).
A co tahle otázka : Pumpa je posledním článkem jistého řetězce . Nepláče se nakonec nad špatným pomníkem ? A co tahle otázka : Jaká je prevence , jak tomuto nešvaru předcházet , jak tohle funguje třeba v Německu ?

Tahle tabulka je zavádějící a nic neříká o současném stavu . Koeficient korelace s dneškem je kdovíjaký.

Není jednodušší věřit Ústavu paliv a maziv (než nějaké detektivní kanceláři) , který dělá namátkovou kontrolu průběžně a když si kdokoli z vás dá do googlu "Dobrá pumpa" , ví, kde tankovat není tak riskantní ?

Tak by se hodilo Reflexu obecně , aby dvakrát myslel a jednou psal.
stone_pilot
11. října 2010 • 20:57
Dobrý den, pane pumpař! V dnešní době, když najdou zapečenou myš v rohlíku nebo hřebík v papírové pleně, když objeví salmonelu v kuřeti, je okamžitě příslušný supermarket na Nově a nikdo nezkoumá, v které části dodavatelského řetězce došlo k chybě. Ty benzinky s nekvalitním benzinem a popisem vady se měly zveřejňovat už dávno! Však on si to zákazník pak přebere, nemějte obavy.
zatoulanej.pes
11. října 2010 • 22:53
To že se jsou některé pumpy uvedeny vícekrát je tím, že se jedná o počet nevyhovujících výsledků (tzn. že pančují jak 95 tak 98 atd..)
Nad špatným pomníkem se rozhodně nepláče, pumpař je sice posledním článkem tohoto pochybného řetězce, ale měl by za benzín který prodává a který ho i živí, ručit. A tu prevenci vidím právě v těchto zveřejněných seznamech. Jestli nebude chtít zkrachovat, vykašle se na pančování, případně si pohlídá dodavatele.
No a co se týče stránek "Dobrá pumpa" - hned první kterou jsem si tam zadal jsem našel právě v tomto seznamu ČOI... (Mělník-Pražská BENZINA)
Takže doporučuji: Nedělejte rychlé závěry a dvakrát myslete, než něco jednou napíšete