Zprávy

Zpět na článek

Levičáci brzděte, i uklízečkám je dnes lépe

66 komentářů

buffalobill
28. září 2010 • 09:30
Pane redaktore, když použiji stejného stylu jako Vy, musel bych napsat - pravičáci lžete ! Už jen to, jak jste rozvinul tu část o hospodě. Skutečně důležité a ta vaše statistika taky. Je mi 62 let, takže mohu posoudit, jak se žilo dříve a jak nyní. Jsem na tom dnes s důchodem podobně jako uklizečka ale pracoval jsem manuálně v slušně placených oborech, takže jsem si dříve koupil víc než nyní. Ale i ta statistika vám kulhá, protože se s ní dá manipulovat, tak jako se vším. Jak mi vysvětlíte, že plat uklizečky je 5 x vyšší než byl průměrný příjem v socialismu a ceny zboží a služeb se zvedly víceronásobně. Mluvíte o potravinách, které se udržují na nízké cenové hladině ale nemluvíte o základních věcech jako je elektřina, benzin a nafta, uhlí a všechno potřebné.
A i v socialismu si někteří lidé žili lépe než ti druzí, třeba ti co pomáhali za peníze šířit myšlenku socialismu - novináři, učitelé, umělci. A je zvláštní, že i po tzv.sametové revoluci se mají dobře a ještě lépe.
A taky nemluvíte o dalších věcech, o rozkradené republice a o těch co jí rozkradli, nepíšete o tom, jak by se dalo ušetřit tím, že by se přestaly sponzorovat politické strany nebo o dalších možnostech úspor. Pořád jen ten "demokraticky spravedlivý" hájíte a určitě za vyšší mzdu než má uklizečka.
rob.spis
28. září 2010 • 15:51
Štve Vás, soudruhu, že jste si před dvaceti lety nic neurval. Jistě to nebude tím, že jste poctivý, ale že Vaši soudruzi Vás nepustili k drancování, zatím co my ostatní jsme si mysleli, že začíná demokracie. Nedocházelo nám však, že komouši nikdy nespí a kradou i v neděli. Na sametové revoluci je asi to nejsmutnější, že byla "sametová". Vy jste toho živým důkazem.
buffalobill
28. září 2010 • 16:14
k šíleným štváčům patříte spíše vy moje příspěvky srovnávat s nacistickou ideologií a vyhrožovat mi lampou,vaše demokracie je úžasná, dále vysmívat se chybám člověku, který špatně vidí a ještě mně nazývat zlodějem, to je silná káva, vy budete nejspíš spratek nějakého vysokého funkcionáře, tak mu dejte návrhy na úspory, zrušit dotace politickým stranám, zrušit senát, zavést hmotnou zodpovědnost všem ministrům a politikům aby se zloději z ODS,ČSSD i KDU-ČSL, snížit stotisícové platy státních zaměstnanců a jinak ano máte pravdu, mám vztek ale na to jak se historie překrucuje, jak tady není cenzura ale píše se jen o tom, co chtějí američtí majitelé televizí a novin a těch věcí je tolik, že to na jednu stránku nestačí a navíc, pro lidi jako jste vy, je škoda ztrácet čas
rob.spis
28. září 2010 • 19:07
Moji rodiče nikdy ve straně nebyli, to si pletete s těmi Vašimi, kteří po válce dostali naši zem na Vaší mentální úroveň, aby jste se cítil jako doma. O žádných šílených štváčích jsem nic nepsal, to je slovník Vás, komoušů. O lampách to byla samozřejmě hyperbola (ale to Vám nic neřekne). Dnes už je to bohužel jen povzdech nad tím co jsme měli udělat před dvaceti lety, kdy jsme si všichni naivně mysleli, že jste napravitelní.
rob.spis
27. září 2010 • 18:09
Jsem rád, že se to konečně veřejně probírá. Pan Jandourek má naprostou pravdu. Ten kdo se měl za koumoušů moc dobře je bývalý člen vyššího patra aparátu, kolaborant, vexlák, OPBH, řezník, pumpař, taxikář, pingl a podobná verběž. Jenom mě mrzí, že nikdo z diskutujících, dokonce ani autor článku, nezmínil ty nejdůležitější rozdíly. Před dvaceti lety jsem nemohl číst knihy které jsem chtěl, nemohl jsem poslouchat hudbu, kterou jsem chtěl, nemohl jsem na veřejnosti kritizovat politiky, nemohl jsem se zajímat o zakázané filozofy a umělce. To jsou po vraždách a perzekucích ty hlavní zločiny, za které by komouši měli viset na lampách i s těmi, kteří se s nimi měli dobře. Opravdu mě mrzí, že se všichni bavíte jen o rozdílech v kupní síle a cestování. Myslel jsem, že čtenáři Reflexu patří mezi duševní elitu.
buffalobill
28. září 2010 • 09:48
....ale to si dost vymýšlíte, pokud mluvíte o době od r.1968 do roku 1989, byly tady knihy i nahrávky. A k tomu ostatnímu, Václav Havel udělal demokratickou amnestii a ti lidé pak také zabíjeli, proč tuhle statistiku nikdo nezveřejní, proč už se nevysílají hry V.Havla, které nám tak chyběly a kdyby jste četl jeho knihu, zjistil byste, jak pil ve vězení šampaňské a jedl kaviár.
A o tom, jaká je dnes demokracie a pravda, o tom můžeme polemizovat. Kauzy posledních let dávají za pravdu spíše mně. Zbytečné výdaje a dluhy tenhle stát ženou do propasti. Zvůáště když ho odstraňují ti, kteří ho způsobili. K čmu potřebujeme Pandury a minomety, k čemu potřebujeme armádu včetně letectva se 16 ůetadly, proč se tady drží senát, když se ví, že ho 80% lidí nechce a proto nevolí / to jsou důchodci, kteří si na režim nestěžují /. Ale až onemocníte a nebudete moci pracovat, poznáte, jak se zvedla úroveň zdravotnictví a dalších služeb .A pak vám tady takoví jako vy napíší, že jste líní a to je právě ten hodný kapitalismus.
rob.spis
28. září 2010 • 15:03
Trapný pokus o agitaci. Patříte mezi ty, se kterými se nedá polemizovat. Plivete jedovatou slinu, lži a polopravdy. Poukazujete na chyby, kterých naše demokracie má jistě hodně. Jenže každý, kdo má mozek v hlavě ví, že za to můžete Vy a Vaši soudruzi, kteří tuhle zemi na čtyřicet let uvrhli do doby temna, srovnatelnou snad jen se středověkem. kteří jsou nyní infiltrováni ve všech stranách. Z toho, jak chaoticky reagujete a podle chyb, je lehké uhodnout, že jste vztekem bez sebe, že jste přišel o moc nad lidmi, že už nemůžete posílat lidi do kriminálu, nemůžete ničit životy celým rodinám, nemůžete beztrestně terorizovat obyvatelstvo vlastní země. Je z Vás cítit vztek, jaký měli nacističtí zločinci po porážce Německa. Jen ještě otázku: už jste si vybral svou lampu?
dzery44
28. září 2010 • 10:31
Souhlas,ať si Buffaloblil plká co chce.
buffalobill
28. září 2010 • 12:25
ano, to je skutečně hodnotný příspěvek - pokud se ve slově blil jedná o chybu, tak je vidět, že autor dzery44 těch knih moc nepřečetl a kulturu nemůže hodnotit, slovo plká a případně blil jsou urážky a přesně to symbolizuje výklad demokracie, kdy každý má právo na názor.........i když hloupý a urážlivý
i.chess
27. září 2010 • 12:23
Článek v REFLEX je velmi objektivní,neboť jsem 44 let prožil v reálném socialismu a už Nikdy více!!!