Komentáře

Zpět na článek

Demonstrace v Praze: Zatrubte si, zakřičte si a pak na kutě

31 komentářů

buffalobill
28. září 2010 • 10:15
HM, jenže když jsem četl třeba vyjádření hasičského odoborového zástupce, nechal bych ho stíhat pro šíření poplašné zprávy, protože jsem hasičem byl a za 3.500 a to dnes hasiči asi nemají a tenhle pán vyhrožuje, že jsou ohroženy životy lidí. A tak by nám měl i říci, jaký je poměr mezi výjezdovými a kancelářskými pracovníky. Mohl bych to i porovnat v konkrétním městě a napsat i to, jak se plýtvá s penězi, třeba technika na vodu- motorový člun, když v okrese žádná řeka není a počet osobních aut na jeden hasičský sbor nebo i další plýtvání.
A stávky a odbory obecněm to je asi přežitek, dokud nám odborářští bossové neřeknou, za kolik ty zájmy lidí hájí. Víte, on chce každý přidat, každý chce dotace a přitom tisíce lidí tuhle možnost nemají, takže to není demokratické. Stejně jako když televize jezdí za vlekaři, zmrzlináři, za zamědělci nebo za majiteli kempů a ti si pak ve zprávách stěžují na počasí, jak přicházejí o milióny a žádají po státu dotace.
Samozřejmě, že nejlépe jsou na tom poslanci, ti si o sobě a svých výhodách rozhodují sami, což taky není ta správná demokracie. Leda by tu možnost měli všichni
vlaper
27. září 2010 • 15:55
Milý střední managere. Jistě jsi se v některé učebnici ekonomie dočetl,že fungování státu a soukromé firmy nelze srovnávat. Třeba proto, že cílem státu není zisk ale zajištění jisté služby. Dlouhodobě jsou proto příjmy ve státním sektoru nižší než v soukromém a stát to doposavad svým zaměstnancům sanoval jistotou výše příjmů, nezávisle na výkyvech ekonomiky. Tak je tomu ostatně ve všech vypělých státech. Současné snižování mezd je tragická chyba, způsobená minulou i současnou bandou podvodníků, nazývaných sněmovna parlamentu ČR. Tenhle spolek laiků si je vědom pouze toho, že má po vyhraných volbách čtyři roky na plundrování a podle toho se chová. Po volbách si tihle pánové pod záminkou reorganizací vymění část výkonného aparátu ve prospěch svých známých a plubdrování může začít. Jediné co tomu v minulosti mohlo trochu bráni byla právě nyní ničená stabilita státního výkonného systému. Ono je snadné stáhnout peníze lidem, kteří veškeré příjmy daní a nemají možnost ulívat finance prostřednictvím manipulací s účetnictvím. V případě služebních poměrů jsou mimo to i výrazně okleštěna občanská práva těchto lidí. Tristní je zejména to, že to vámi oslavované utahování opasků hlásají lidé, kteří na zadlužení státu mají nemalý podíl. Tím že sami v minulosti přímo tunelařili nebo lobovali za tuneláře nebo jen podřezávali, prostřenictvím špatných zákonů, schopnosti státu zasahovat proti podvodům. Jak velkou část těch mých stodvaceti tisíc dluhu má na triku železný pán a jeho trik s televizí Nova. Kolik mi zprostředkovaně visí ten kdo se účastnil průšvihu s krví diaghuman, kolik dostal náměstek ministra obrany pan Kalousek za obměnu Migů, aby se pár let poté draze pronajímaly Grippeny. Asi nic, protože špiinavé peníze přece nezná ani naše nejvyšší ekonoická, ekologická e teď už i ustávně právní autorita. Prostě je to tak, že ti hodní hoši rozkradli co se dalo a teď by byli rádi, aby to někdo(nejlépe ten co se nemůže bránit) zatáhl. Tvůj návrh aby státní zaměstnanci odešli s
flyingfish
24. září 2010 • 12:43
Právě, v tom je rozdíl mezi Vámi a mnou (zdravotní sestra na kardiochirurgickém pooperačním oddělení resuscitace a intenzivní péče), já jsem nikdy dobře zaplacena nebyla. Vzhledem k náročnosti, odbornosti a zodpovědnosti musím říct, že je to hodně muziky za opravdu málo peňez. Dle navrhovaných tabulek bych po 14 letech praxe přišla o 5800 což je téměř třetina mého platu. Tudíž se nejedná o žádných 10%. To bych i přežila mám svou práci opravdu ráda, navíc jsem pravicový volič, takže dejme tomu. Ale bohužel, pokud se bude jednat o takovéto snížení, já za tyto peníze tu práci dělat nebudu. A nejsem jediná. Jsem zvědavá kde se najdou všichni ti schopní náhradníci se zkušenostmi a odborností. Vzhledem k tomu, že k nám už nějakých 10 let nenastoupila jediná absolventka, mám pocit, že české zdravotnictví bude mítza čas nemalý problém a s ním i čeští pacienti. Já se raději nechám "vykořisťovat" v privátní sféře jako zbytek mé rodiny. Kupodivu všichni vydělávají řádově víc než já, hm...
mrfl
24. září 2010 • 09:04
Že vy budete policajt...?
pracka
23. září 2010 • 21:23
Uklidni se a vem si čípek a neurážej hromadu postivých řadových zaměstnanců, kteří ví o "komouších" jenom ze sdělovacích prostředků. Dík a neuraž se.
pracka
23. září 2010 • 21:19
Za stav v této zemi přeci někdo může - nebo vono se to děje samo ??? Vážím si velice všech poctivých lidí, kteří přispívají k rozvoji republiky pod pláštíkem jakési rodící se demokracie, kterou ždímají neodpovědní politici, lobisté, podvodníci v neposlední řadě i samotní vládci institucí. Tato vláda, byť by to dělala údajně ve prospěch národa,ve jménu tažení politického turisty pana Kalouska, který najednou mluví o úsporách - když před tím sám na ničem nešetřil a najednou nás zachrání tím, že rozeštve jednotlivé profese proti sobě. Oni reformisté, ale hrubým způsobem poškodí poctivé zaměstnance,kteří nemohou zkraslovat svoje hospodářské výsledky ve svůj prospěch. Kritika je jedna věc a skutky druhá. Také bych znal radikální řešení, které by vedlo ke značným úsporám. Tak třeba, zrušte všechny státní instituce -rozdejte zbraně mezi lid a je po problému, akorát se musí určit předem kam odkládat mrtvoly!! A je přeci vystaráno !! Ptáte se kam mají odejít lidé ze státního sektoru. Polovina je velice dobře vyškolená a vycvičená a tak by asi brzy zvítězila nad těmi nevycvičenými !!! TO BY BYLO TAK0 ŘEŠENÍ PŘECI ?? Vláda hazarduje se svou existencí - diktuje a škrtá nesprávným směrem ve jménu šetření, ale na ne příliš šťastném místě. To co se děje za poslední čtyři roky v policii, armádě, u hasičů, ve zdravotnictví a v dalších institucích, postupně směřuje k jedinému - k nějaké formě revoluce. Je paradox, že z daní se vycvičí lidé za nemalé peníze a pak se jednoduše vyhodí a nebo znechutí natolik, že odejdou a tak to jde dokola. Je to hazard na který nemáme !! Přišel čas něco s tím rychle udělat nebo se to vymkne z kontroly.
mrfl
23. září 2010 • 14:03
Konečně někdo řekl nahlas co si myslí drtivá většina pracovníků privátní sféry. Pokud mají státní zaměstnanci pocit, že snížení platu neodpovídá jejich kvalitám, můžou přeci odejít. Ale kam že? Firmy platí za stejnou práci ještě o něco méně. Nezbývá než vyjít do ulic a křičet. Co se křičí? Všechna hesla a transparenty se de facto spojují do jednoho hlasu: "Státe seber víc těm, kterým už bylo sebráno" Buď nám všem, nebo firmám. Jiná cesta není. Já už o velkou část svých příjmů přišel. Chápu ale, že když se nedaří firmě, nedaří se mě. (mohl bych samozřejmě odejít jinam, ale situace bude +-stejná) Státním zaměstnancům jaksi uniká, že pokud se nedaří státu, bude se hůře dařit jim.
A kdo nás do této situace dostal? Ne potutelné machinace š***k firem nebo státních institucí, ale my dámy a pánové (I když zlodějina v honosných kruzích mě taky pěkně vytáčí). Pastelkovné, porodné, pohřebné, podpora v nezaměstnanosti (často v lenosti), lékařská péče zdarma. Co je zdarma je bez ceny. Každý přece vezme to, co mu stát nabízí. Byl by hlupák kdyby ne. A teď platíme účty. Kolik se rozkrade? A kolik se bezúčelně rozhází? 1 : 50? Jednou to přijít muselo.
pracka
23. září 2010 • 10:02
herman,herman nejseš z jiné planety ????
herman
23. září 2010 • 09:34
Jak správně píšeš: při normálním fungování státu. Kdo má toto normální fungování státu zajistit? Proč nekoná, když z hlediska své profese musí, je to součást jeho práce?!? Jaká je tedy jeho práce? Naprosto nedostatečná!!!
pracka
23. září 2010 • 09:32
Seš tak trochu mimo misku, ale nevadí možná že se vzbudíš, ale aby nebylo již pozdě !!!!!!!!!!!!!!!!!!