Komentáře

Zpět na článek

Demonstrace v Praze: Zatrubte si, zakřičte si a pak na kutě

31 komentářů

mrfl
24. září 2010 • 09:04
Že vy budete policajt...?
pracka
23. září 2010 • 21:19
Za stav v této zemi přeci někdo může - nebo vono se to děje samo ??? Vážím si velice všech poctivých lidí, kteří přispívají k rozvoji republiky pod pláštíkem jakési rodící se demokracie, kterou ždímají neodpovědní politici, lobisté, podvodníci v neposlední řadě i samotní vládci institucí. Tato vláda, byť by to dělala údajně ve prospěch národa,ve jménu tažení politického turisty pana Kalouska, který najednou mluví o úsporách - když před tím sám na ničem nešetřil a najednou nás zachrání tím, že rozeštve jednotlivé profese proti sobě. Oni reformisté, ale hrubým způsobem poškodí poctivé zaměstnance,kteří nemohou zkraslovat svoje hospodářské výsledky ve svůj prospěch. Kritika je jedna věc a skutky druhá. Také bych znal radikální řešení, které by vedlo ke značným úsporám. Tak třeba, zrušte všechny státní instituce -rozdejte zbraně mezi lid a je po problému, akorát se musí určit předem kam odkládat mrtvoly!! A je přeci vystaráno !! Ptáte se kam mají odejít lidé ze státního sektoru. Polovina je velice dobře vyškolená a vycvičená a tak by asi brzy zvítězila nad těmi nevycvičenými !!! TO BY BYLO TAK0 ŘEŠENÍ PŘECI ?? Vláda hazarduje se svou existencí - diktuje a škrtá nesprávným směrem ve jménu šetření, ale na ne příliš šťastném místě. To co se děje za poslední čtyři roky v policii, armádě, u hasičů, ve zdravotnictví a v dalších institucích, postupně směřuje k jedinému - k nějaké formě revoluce. Je paradox, že z daní se vycvičí lidé za nemalé peníze a pak se jednoduše vyhodí a nebo znechutí natolik, že odejdou a tak to jde dokola. Je to hazard na který nemáme !! Přišel čas něco s tím rychle udělat nebo se to vymkne z kontroly.
mrfl
23. září 2010 • 14:03
Konečně někdo řekl nahlas co si myslí drtivá většina pracovníků privátní sféry. Pokud mají státní zaměstnanci pocit, že snížení platu neodpovídá jejich kvalitám, můžou přeci odejít. Ale kam že? Firmy platí za stejnou práci ještě o něco méně. Nezbývá než vyjít do ulic a křičet. Co se křičí? Všechna hesla a transparenty se de facto spojují do jednoho hlasu: "Státe seber víc těm, kterým už bylo sebráno" Buď nám všem, nebo firmám. Jiná cesta není. Já už o velkou část svých příjmů přišel. Chápu ale, že když se nedaří firmě, nedaří se mě. (mohl bych samozřejmě odejít jinam, ale situace bude +-stejná) Státním zaměstnancům jaksi uniká, že pokud se nedaří státu, bude se hůře dařit jim.
A kdo nás do této situace dostal? Ne potutelné machinace š***k firem nebo státních institucí, ale my dámy a pánové (I když zlodějina v honosných kruzích mě taky pěkně vytáčí). Pastelkovné, porodné, pohřebné, podpora v nezaměstnanosti (často v lenosti), lékařská péče zdarma. Co je zdarma je bez ceny. Každý přece vezme to, co mu stát nabízí. Byl by hlupák kdyby ne. A teď platíme účty. Kolik se rozkrade? A kolik se bezúčelně rozhází? 1 : 50? Jednou to přijít muselo.
pracka
23. září 2010 • 09:23
Přeji hezký den. Přečetl jsem si zde Názory těch chytrých, kteří odsuzují úterní demonstraci a nevěřím svým očím. Jaksi kritikům a odpůrcům uniklo, kdo tuto zemi zadluži !! Běžní zaměstnanci tohoto státu to určitě nebyli !! Byli to politici a to bez rozdílu partajnické příslušnosti !!! Vytvořili přiblblé zákony - a tak narůstal zbytečně státní aparát !! Ve jménu hesla "DEJ BLBCI MOC A ON VYMYSLÍ LEJSTRO". Běžný občan se svého práva bohužel nedovolá !! Slavní kritici - daně platí běžní zaměstnanci státu jako mourovatí jako jediní poctivě - oni totiž jim to strhnou z výplaty hned a oni nemohou švindlovat, jako to dělá řada kritiků zde se prezentujících. Mohu jenom souhlasit s tím, že náš stát má úředníků skutečně mnoho, ale to jenom díky špatným zákonům. Řešení by se našlo - prověřit koncepčně veškeré činnosti státních zaměstnanců - změnit a zjednodušit zákony, a pak by se hned vědělo co stát již nepotřebuje !!!! A to by se možná každý z kritiků divil !!! Nechci zde nikoho urážet ani napadat, ale odborářům došla trpělivost a nejde jim jen o platy, ale jde jim také o zastavení tunelování státního rozpočtu , kterého se bohužel dopouštějí vysocí nekompetentní rádoby manažeři jednotlivých složek státní správy - bohužel se taky naučili vykrádat státní kasu po vzoru pánů Kalousků, Langerů-ten se nejvíce podepsal třeba na policii a hasičích a dalších, a jim podobným. Já patřím mezi zaměstnance a daně platím řádně, ale nemůžu se smířit s tím, jak beztrestně vlády a vrcholoví manažeři plíživě kradou a kradou. Tato vláda také není rozpočtová odpovědnost jaká by měla být - jejich kroky téměř nic neušetří ba naopak zadlužení se zvedne. Vládě bohužel nevěřím i když bych hrozně chtěl, ale opět dělá neuvážené kroky bez řádné koncepce a odpovědnosti za své činy a to je opravdu špatně. Státní zaměstnanci jenom začali na šlendrián upozorňovat i když přes platy. Je dvacet let po revoluci a asi přichází čas na změnu. Opasky si především musí utáhnout ti nejvysší !!
herman
23. září 2010 • 09:27
Zavinili to přeci právě ti, kteří nejhlasitě demonstrují. Tedy policajti, ze své profese mají nutně konat když se dozví o trestném činu, nekonají, stejně tak st. zástupci a soudci. Jak si mohou stěžovat na korupci a mafii, když jsou vlastně její součístí?!?
pracka
23. září 2010 • 09:32
Seš tak trochu mimo misku, ale nevadí možná že se vzbudíš, ale aby nebylo již pozdě !!!!!!!!!!!!!!!!!!
pracka
23. září 2010 • 10:02
herman,herman nejseš z jiné planety ????
buffalobill
28. září 2010 • 10:15
HM, jenže když jsem četl třeba vyjádření hasičského odoborového zástupce, nechal bych ho stíhat pro šíření poplašné zprávy, protože jsem hasičem byl a za 3.500 a to dnes hasiči asi nemají a tenhle pán vyhrožuje, že jsou ohroženy životy lidí. A tak by nám měl i říci, jaký je poměr mezi výjezdovými a kancelářskými pracovníky. Mohl bych to i porovnat v konkrétním městě a napsat i to, jak se plýtvá s penězi, třeba technika na vodu- motorový člun, když v okrese žádná řeka není a počet osobních aut na jeden hasičský sbor nebo i další plýtvání.
A stávky a odbory obecněm to je asi přežitek, dokud nám odborářští bossové neřeknou, za kolik ty zájmy lidí hájí. Víte, on chce každý přidat, každý chce dotace a přitom tisíce lidí tuhle možnost nemají, takže to není demokratické. Stejně jako když televize jezdí za vlekaři, zmrzlináři, za zamědělci nebo za majiteli kempů a ti si pak ve zprávách stěžují na počasí, jak přicházejí o milióny a žádají po státu dotace.
Samozřejmě, že nejlépe jsou na tom poslanci, ti si o sobě a svých výhodách rozhodují sami, což taky není ta správná demokracie. Leda by tu možnost měli všichni
motodoctor
22. září 2010 • 17:13
já vím kde se dají uspořit stovky miliard ročně při normálním fungování státu i bez snižování platů.
herman
23. září 2010 • 09:34
Jak správně píšeš: při normálním fungování státu. Kdo má toto normální fungování státu zajistit? Proč nekoná, když z hlediska své profese musí, je to součást jeho práce?!? Jaká je tedy jeho práce? Naprosto nedostatečná!!!