Komentáře

Zpět na článek

Klaus - nechci mešity. Muslimové - je to příznak holocaustu

58 komentářů

stanislavcinkl
25. září 2010 • 18:40
Zajímavý odkaz:

//in­fo.pr­avda­oisla­mu.cz­/index­.php/2­005/12­/04/is­lamo­fobi­e/
stanislavcinkl
25. září 2010 • 15:24
Snaha o tzv. politickou korektnost vytváří situaci kdy každý příslušník většinové společnosti je za vyslovení názoru nekorespondujícího s názorem menšin obratem označen za jedince trpícího příslušnou fóbií na danou menšinu, či hbutí. Policisté se bojí vyšetřovat zločiny lidí mimo většinovou společnost aby nebyli nařčeni z rasismu. Mnoho lidí se bojí vyslovit svůj názor aby nebyli perzekuováni společností či na pracovičti. Já osobně považuji islám za nebezpečnou ideologii (záměrně nepíši náboženství) bez náznaku tolerance spojenou s mnoha státními zřízeními a jako takové se jí obávám. Mnoho politiků v Evropě považuji v lepším případě za slepé idioty v horším za zbabělé prospěcháře obávající se řešit časované společenské bomby.
Kladu otázku, co přinesl islám světu? Nic pozitivního nevidím! Odpoví mi nějaký muslim? A jaká bude odpověď? Fatwa?
Nepřeji si aby se mé děti nemohli svobodně rozhodovat a museli se podřizovat středověkému dogmatu.
Ano jsem islamofob a dokud budou islamisté útočit na demokratické země, vraždit, užívat nechutného násilí i na vlastních lidech budu islamofobem a budu tuto ideologii považovat za stejně zločinnou jako nacismus, fašismus, komunismus.
Děkuji prezidentu Klausovi za jeho schopnost vidět, srozumitelně formulovat a tím otevírat témata, která jsou pro mnohé dost závažná a jsou příliš malí na to aby je bylo slyšet.
effe
24. září 2010 • 20:27
Myslím, že je dobře, že se rada CSro omluvila. Ono dost možná je výrok pravdivý, ale populisticky spustí vlnu emocí, které neudělají dobro -dost možná- zdejším islámským komunitám. A to je trochu nespravedlivé, protože tady v tomto státě to má fachčit demokraticky-skutečně demokraticky, ne ve smyslu frašky. To, že to v islámských státech funguje jinak je tamější norma. Nemůžeme srovnávat tamější normy s našimi, zvlášť ne, když se máme tendenci nad původní muslimy povyšovat /víte jak to myslím?/. Takže ať si zakazují stavět kostely v Arábii. Pro nás to neznámená oko za oko-zub za zub, protože MY JSME DEMOKRACIE
r.graves
25. září 2010 • 15:35
Ovšem to co píšete, je buď ironia a pak (jsa tupec) jsem to hned nepochopil a tleskám. Nebo je to myšleno vážně a potom je to výborná cesta do pekla. Demokracie musí umět své hodnoty bránit, neboť by byla zlikvidována každým totalitním (a tedy silnějším, neboť je bez zábran). Oko za oko-zub za zub je dosud platná pravní úprava v zemích od nás na východ. Není důvod se povyšovat nad muslimy. V době středověku čerpali z antiky a rozvíje-li její učení (Ali-Ibn-Sina), ovšem nyní je jejich pohled na svět diametrálně odlišný (všiměte si: nehodnotím zda lepší, či horší), prostě odlišný od našeho. Stavba mešit znamená, že jsme nucen příjmat a tolerovat to, co by oni sami nebyli u sebe doma schopni. Proč bych mě? Protože jsem demokrat? Dovoluji si připomenout, že i komunisti v roce b1948, i Hitler v roce 1933, stejně tak Mussolini na počátku 30 let 20. stol se dostali k moci demokratickou volbou a ihned tuto vlastnost upřeli okolí. Je naivní si myslet, že by to v zemi, kde u tradice koukají ženám z burek jen hrubé obrysy a muži umírají s dynamitem pod "pyjamá" aby v nebi dostali 33 (nebo kolik) panen, bude jejich náboženská rozpínavost jen jejich záležitostí a nijak nezasáhne do života většinové společnosti. Křesťanům trvalo 2000 let, než se s nimi dá vyjít bez rizika upálení, islám má nyní něco pře 1300 let, takže ještě 700 a rizika snad budou eliminována. Sám za sebe, demokraticky, mešity nechci, což není totéž, jako upírat právo na víru: doma se každý modlete za co uznáte za vhodné, venku se setkávají lidí s lidmi a je zbytečne zvyšovat agresivitu hádkámi o jedinou správnou víru post vivo in mortuo...
effe
2. října 2010 • 18:07
Velmi hezky napsáno. Upřímně, já tady mešity také nechci. Nedělám si iluze o tom, jaké pocity - především v muslimech Arabech- musí vzniknout. Předpokládám pocity čisté půdy, vyhraněné, jejich. Shlukováním, chtě nechtě dojde ke vzniku státu ve státu. Ale, r.graves, já se směju také a především demokracii. Francie teď "HÁJÍ" své priority náhlým zvratem-zákazu nošení šátků. (to si musím zapamatovat, že dětem v Paříži zásadě sluneční kloboučky))) podívejme se na jejich ghetta na periferiích Paříže. Jen proto, že "pomohli" předkům dnešních buřičů /i když, já myslím, že zrovna v Paříži je to už hotovo ve všech vrstvách,soudím dle růstu počtu dětí studujících z domova, páč mají ve dvanácti žaludeční vředy z rybič­ky/nůž­/spo­lužá­ka).
Myslím, že v lecčems je tradicionalistické smýšlení pro obyčejný "bohatý" život vlastně lepší. Musím přiznat - i to muslimské. Vítězí u mě sunnit nad prozápadní společnosti /nedej Bůh provýchodní/.
Jsem křesťan, ale je těžké žít v duchu v zemi prorostlou jak krkovička viditelnými korupcemi a bestialismem, neklidem lidí...no víc říct. Byla to ironie-z jistého úhlu pohledu byla. Myšlenky míru budiž zachovány.
effe
5. října 2010 • 09:05
http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=Qu­HeK33j­CXc
nebo proč vlastně ne? ale jak naučit lidi toleranci a míru/tedy z jistého uhlu pohledu až naivitě v lásce/, a přitom potlačit základní lidské pudy opatrnosti kodované v genech. kdyby byl svět z alicií keys, bylo by to jednodussimožná by lidé měli přestat přemýšlet, zahladit Ego a pouze milovat. pokorně sebe i ostatní.
r.graves
24. září 2010 • 10:42
Než budu usmažen a úpalen jako netolerantní xenofob, několi vět: nikdo muslimy nenutí (a zaplať Bůh ani nezakazuje), aby cestovali po celém světě (jisté výhrady lze mít pilotům z 11. září v NY) a žije-li se jim někde dobře, aby tam žili. Protože s vyjímkou muslimů je jejich direktivní nábožentví považováno za netolerantní , není důvody ho šířit budouváním mešit mimo země původu. Tak jak křesťanovi v Iránu musí stačit motlitba s růžencem v ruce (umíte si představit budouvání kostelů v muslimských zemích?), tak muslimovi jeho motlitby k Alláhovi v soukormí svého domu, či pracovny. Setkávat se svými soukmenovci může od rána do večera u kafe a vodní dýmky. Celý vtip tkví v tom: křesˇˇtanství je postupně z Evropy vytlačováno ateismem a liberalismem a svobodou. To je ideální terén, pro jeho nahrazením náboženstvím, které rychle liberalismus i svobodu zlikviduje. Vzpomeňte jaké ideály hlásalo prvních 900 let křesťanství (islám vznikl na počátku 7. století), později nacisté, fašisté, komunisté...Vemte rozum do hrsti, nebo si za pár let budeme řezat hlavy za to, že si doma manželka zkoušela bikiny v jedné místnosti s Mužem...
effe
24. září 2010 • 20:38
Robe, pochybuju - po shlédnutí Mé nejlepší kamarádky Paris a Pařby v Džalihudu - jestli s výše zmíněným zákazem přijde skutečně muslim nebo puritansko-exhibicionistická Amerika. Obávám se, že západní fronta je v jádru dost možná ještě silnější kafe, než byla ta východní. Nechme se překvapit
stanislavcinkl
25. září 2010 • 18:42
Sem napište váš vzkaz!
rob.spis
24. září 2010 • 04:04
Naší malinké zemi vládnou převlečení komouši, pochodují tu neonáckové, neseme stigma násilné rekatolizace a teď bychom se měli muslimizovat? Nic není dost ponižující. Pořád ryjeme držkou v zemi.