Historie

Zpět na článek

Gustáv Husák: „Buržoazní nacionalista“ a symbol socialistické normalizace v Československu

18 komentářů

Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 13:45
Bylo zde reagováno 16x, ale viditelných je pouze 10 příspěvků. Proč? Nějaká dost hustá cenzura.
Uživatel_5417695
18. dubna 2024 • 19:09
@našinec
Neni to cenzura. Jen zjevne maji rozbity system zobrazujici prispevky. V URL adrese vymente jednicku (je zobrazena za lomitkem jako posledni znak) za dvojku a na ty dalsi prispevky se dostanete. Pokud je tech prispevku opravdu hodne, tak zkuste 3, 4, atd.... timto zpusobem lze prispevkama listovat. Zjevne se "ajtakum" aplikujicim zdejsi diskuzni system nekam ztratila tlacitla "dalsi" a "predesle" :P
lug70
17. dubna 2024 • 20:36
Dejme pokoj Husákovi. Ať byl jaký chtěl, tak za něj se v Československu postavilo toho nejvíce, od silnic a elektráren, přes přehrady a průmyslové podniky až po sportovní stadiony, rekreační objekty a hlavně byty pro lidi. Však taky noví popřevratoví vládci měli po Husákovi celá léta tu co prodávat cizákům a hlavně co rozkrádat.
tempter
17. dubna 2024 • 22:15
@lug70 U tebe věřím, že nejsi troll, ale jenom starý hlupák. Rekreační objekte... I když, tak hloupý nemůže být nikdo, asi jsi fakt troll. Hloupý troll. Jo, to dává smysl...
lug70
17. dubna 2024 • 22:41
@tempter No jo, když není argument, začnou se rozdávat nálepky a taky nastupují nadávky. Klasická reakce všech blbů, kteří si nevidí dál, než na špičku nosu. Jak řekl klasik, inteligentní člověk napadne názor, blbec napadne jeho autora.
Petr Lavička
18. dubna 2024 • 08:15
Asi tak. Je pravda, že z komunistických zemí bylo ČSSR asi ekonomický nejvyspělejší a ještě v rámci RVHP dotovalo SSSR, Rumuny a Bulhary Nejsem si ale jistě, že to byla Husákova zásluha.
Martin Kopecký
17. dubna 2024 • 14:55
Husák byl snad jako první prezidenta Československa vysokoškolsky vzdělaný a buď jediný nebo jeden z mála prošel komunistickým žalářem.
Ta změna v roce 1968 byla krutá ale i všemi (zvláště uměleckou frontou) oblíbený Dubček byl asi pro okupanty, a to Poláky, Němce, Maďary, Ukrajince a pak teprve Rusy, příliš lehká váha. Proto letěl do Moskvy Svoboda, jehož Rusi uznávali vzhledem k jeho skutečným zásluhám v bojích 2.svet.valky ( nikoli jako dnešní generalisimo na Hradě ) , být jeho konec ve fci prezidenta byl trpký.
Je otázka, zda pro Rusy byl Husák nejpřijatelnější ( co by na to řekl třeba Vasil Bilak, údajně původem ze Zakarpatské Ukrajiny, jeden z tehdejších autorů " zvacího dopisu" a poté nejvyšší ideolog KSČ) a zda by u nás nenastoupil nějaký " říšský protektor" z východu s mnohem horšími dopady na obyvatelstvo než se realizovaly tzv. "ta Husáka".
A kdo mluví o "odpadu" a přitom sám bydlí v paneláku na sídlišti, navštěvuje lékaře v městské nemocnici a sám nebo jeho děti studuji státní školy všech úrovní, chodí do kina či divadla v daném městě (asi mimo Prahu a Brno), využívá důchod ať doma nebo v domově seniorů, je sám těžce podezřelý , že smrdí odpadem, tedy fekáliemi. Minimálně duševně, možná trochu i morálně.
tempter
17. dubna 2024 • 15:16
@Martin Kopecký Za to, jak tuhle zemi komouši pod vedením rusáků za 40 let bolševické diktatury materiálně a hlavně duševně zdevastovali, si nic jiného než označení odpad nezaslouží. A co si dělali soudruzi mezi sebou mne fakt nedojímá.
Richard Šebesta
17. dubna 2024 • 16:41
@Martin Kopecký Nesmysly. Husák nechal střílet do lidí v srpnu 1969. Tedy to co komunisté lživě tvrdili o Masarykovi za 1.republiky.Takže Husák byl ODPAD vy rozumbrado.
Avatar - našinec}
našinec
17. dubna 2024 • 13:58
Je třeba i napsat, že Husák byl vězněn za I. republiky, za války i za vlády Národní fronty, kdy strávil v kriminálech kvůli svým názorům, které nikdy neodvolal, většinu či podstatnou část života. Pobíral pouze plat, nikoliv důchod. I v tomto se lišil například od současného prezidenta. Poté, co mu byl po roce 1989 zabaven majetek, tak zemřel jako žebrák žijící z milodarů svých blízkých a sousedů.....Byl to asi první člověk po roce 1989, z kterého nová politická repre udělala bezdomovce a žebráka. Zemřel u příbuzných na Slovensku.