Zprávy

Zpět na článek

Šéf Českých médií Berka se snaží zdiskreditovat nepohodlné novináře

14 komentářů

gardnes
10. září 2010 • 17:11
vyhlásit boj s českou mediokracií, která získává dominantní postavení ve vytváření vnitřní politiky, aniž by prošla volební procedurou nutnou pro profesionální politiky. Žurnalisté bohužel nemají žádnou instituci nad sebou, která by zajišťovala dodržení zásad etiky s postihy, takže současný stav bezbřehé anarchie způsobuje, že z hlídacích psů demokracie zmutovali na škodnou pod rouškou nekontrolované svobody. Protože pro povinné členství v Syndikátu novinářů nebude ochota, částečným řešením je rozvoj internetových diskuzí veřejnosti a druhou možností je, že novináři navzájem skončí s ignorací ke článkům kolegů, které vynikají stupidností či založením na neověřených spekulacích. Tato falešná solidarita, nechci podlézat, je však pohříchu uplatňována ojediněle pouze na Reflexu a dřívějí praxe vzájemné kritiky žurnalistů byla vesměs opuštěna. Roli možná hraje i společné vlastnictví u tištěných médií. Tato informace je určitým zábleskem pro zkvalitnění žurnalistické práce, která prioritně bohužel nyní vytváří negativní pohled na kvalitu života a naplňuje nadsázkou řečený výrok R.Reaganem, že novi náři jsou nepřátelé lidstva.
gardnes
10. září 2010 • 17:33
Pokud by někdo postrádá konkrétní příklad vytváření politiky mohu posloužit přeběhlíkem z MFD Buchertem, který bez uzardění přiznal, že dvouleté sympatie k Topolánkovi přešly do stavu války, často se zbraněmi hromadného ničení až ke konečné likvidaci politické kariéry Topolánka. Však také Buchertovy informace, např. o Toskánsku byly zkreslující, povrchní a účelové, když náhodné setkání o dovolené s šéfem nejvlivnějšího podniku ČEZem povýšil na kauzu propojení politiky s byznysem, kdy spolu tráví dovolenou, kují pikle, jen jaksi nebylo řečeno jaké a proti komu. Podobné plkání by určitě nikdo nemohl zaznamenat z pera Fištejna, Pečinky, Peroutky, Čapka, Steigerwalda etc., kteří si nezadali s podpásovou nekorektní žurnalistikou.
gardnes
10. září 2010 • 17:45
Oprava měnící smysl : Tato falešná solidarita je ojediněle opouštěna jen na Reflexu....
torinese
6. září 2010 • 15:24
Proč mně kšeftování v ČT ani moc nepřekvapuje?! A už vůbec ne za šéfování takového ředitele, jakým je Janeček - ať už po stránce morální nebo odborné. Pokud jde o Berku a jeho propojení s ČT, já to vidím na trestní oznámení pro podezření z korupce. Někdo si na tom přiblblém "projektu" pořádně namastil kapsu - viděla jsem z toho veledíla asi tak pětiminutový úsek a je to opravdu jenom ztráta času. Jde o mnohem horší formát, nežli reality show "Farmář hledá ženu" konkurenční komerční televize. A za tohle ,vážení, platíme televizní poplatky.
spatnesvedomi
5. září 2010 • 22:51
ale jestliže mě osloví, budu velmi zvažovat, jestli o svých zcela konkrétních zkušenostech se spisovatelkou Knapovou nebudu mluvit... Ale ono to bude asi tak, že pan Berka, Mrnka i Šafr patří do jednoho pytle, či spíš odpadkového koše české žurna­listi­ky.Za­komple­xova­ná zneuznaná grafomanka s bájnou lhavostí bude vždy hodit do krámu. Neumějí prostě říct: udělali jsme chybu... Chápu, divadýlko je efektnější.
barnabas98
5. září 2010 • 19:11
http­://www­.ces­kame­dia.cz­/arti­cle.ht­ml?id=­347497
cedr.cz
5. září 2010 • 18:03
Ted je jen klicovy, aby Reflex pani Knapovou podporil a neodepsal. Drzim palce.
spatnesvedomi
5. září 2010 • 22:43
já teda asi najdu ty podklady, když zkoušela Adéla Knapová točit reportáž do Na vlastních očí a VŠE si vymyslela, omlouvám se všem, kterým to ničí hrdinský obraz Reflexu, ale Adéla Knapová opravdu do žurnalistiky nepatří myslím, že to ještě bude k dohledání i na policii, která nám při tom tenkrát asistovala... a tu vymyšlenou smsku, jak se vysekala na motorce na Náměstí Míru, leží na jipce atd. mám ještě schovanou, škoda Adély, mohla z ní být dobrá autorka beletrie
rob.spis
7. září 2010 • 12:43
Řekl bych že jste hodně zakomplexovaný člověk
vonrammstein
5. září 2010 • 16:59
jsem si tištěnej asi po půl roce, kvůli muslimkám. Tenhle článek mě zaujal. Soudruh Berka je fakt divnej týpek a jeho proudžekt je podezřelej od "na počátku bylo slovo" až po "hin sa hukáže". Jděte po něm, držím palce.