Fotogalerie

Zpět na článek

Adolf Hitler chtěl být umělcem, ale jeho obrazy dokazují, že to byla marná snaha

53 komentářů

Jaku Hájek
Umění je esteticky čistě subjektivní řemeslo mě se jeho obrazy moc líbí a moc mě mrzí když čtu takovýhle články mimochodem Vang Gogh je oproti tomuhle jako mrzák a atletista
Díky mějte se
Martin Králík
Mě se některé obrazy líbí.
Měsíc nad vodou?? Chtěl bych vidět autora článku, jak by to namaloval lépe. Ten odraz světla na hladině je moc povedený.
A i jiné obrazy....
jitkazemanova
Proč opakovaně zveřejňujete články se stejným obsahem, a navíc s velmi diskutabilním obsahem? Jaké má pan Daniel Baret vzdělání se zaměřením na výtvarné umění, případně jaké jsou jeho osobní schopnosti v tomto oboru? Proč na titulní stránku vybral obrázek s figurální tématikou, která je opravdu méně zdařilá než ty ostatní, které já osobně hodnotím kladně. A připojuji se k dalšímu podobnému názoru, že - na samouka - obrazy svědčí o tom, že jejich autor výtvarný talent nepostrádal. A nikoliv, jak tvrdí pan Baret, že "jeho obrazy dokazují, že to byla marná snaha". Asi není dobré hodnotit obrázky přes poltiku.
Radim Pokorny
Je vidět, že se snaží hledat, napodobovat a kombinovat i z jiných stylů, ale chybí tomu vlastní nápad a osobitý styl, podle kterého by šel poznat. Řemeslné zpracování také není úplně ono, ale to je asi dáno nedostatkem praxe a odborného vedení. Kdyby cvičil, místo vykecáváni na schůzích, tak udělal službu, jak sobě, tak celému světu.
irisbluediamond
To je osud, který tomu tak chtěl, myslím, že takový démon na svět musel přijít jako trest za nenažranost lidstva. Také je pravda, že kdyby někdo z těch co rozhodovali o přijetí na uměleckou školu věděl co bude následovat, tak ho tam přijmou i kdyby ho měli celou dobu živit, jen aby zabránili katastrofě která stála život milionů lidí. Nyní stojíme na podobné křižovatce a jsme svědky velmi podobných kroků. Opět se Evropa z událostí na východ od nás bude vzpamatovávat desítky let. Protože opět jeden démon má spojence tam, kde by ho z logiky věcí mít neměl.
Pavel Grézl
Tento článek už jsem ale četl tak minimálně před pěti lety. Takže recyklace?
Pavel Grézl
Hm, asi nemám vytříbený vkus. Škoda, že ho nevzali na uměleckou školu. Kdyby se realizoval jako malíř, nemusel možná škodit v politice.
Oldřich Doležal
Nemohu si pomoc ale naše galerie vystavují nesrovnatelně horší mazanice od akademických malířů, nevím proč autor ze sebe dělá chytráka a je spíš za Joudu.
Dalibor Vlach
@Oldřich Doležal
Jen jestli máte správný metr na měření kvality těch "mazanic". Ten od Rotta moc nefunguje.
radekkohoutek
Tahle kritika nacistů nebo třeba i komunistů vždy a za každou cenu je spíš kontraproduktivní. Každý přece hned na první pohled musí vidět, že talent měl. Je tam vidět originální styl, řemeslná preciznost i pracovitost. A to byl v podstatě samouk, který nemohl navštěvovat nějakou školu, kde by se jeho umění rozvíjelo. Když si někdo přečte takovýto článek a uvědomí si, že se v něm předkládají o Hitlerovi nepravdivé informace, tak potom nebude věřit ani pravdivým článkům o plynových komorách a všech těch prasárnách nacistů. V tomhle je to nebezpečné.