Život a styl

Zpět na článek

iPhone chce vaše peníze

4 komentářů

tommyknocker
15. června 2010 • 14:14
Jaký koláč. Vývojář dostane 70% z ceny, což je velmi dobré. Cena aplikace býcá pár dolarů, mnoho jich je zdarma. Je logické, že spousta aplikací je brak, ale tak to máte se vším a všude - musíte si vybírat.
PS: Nejsem iPhonista, používám MDA s WM, ale mám pocit, že většina lidí do iPhonu ryje ze závisti.
philosoff
16. června 2010 • 18:02
Zdá se, že jste asi nepochopil můj příspěvek. Tím, koláčem jsem měl na mysli to, že aplikace pro Apple může prodávat pouze Apple a nikdo jiný. U jiných telefonů je tomu samozřejmě jinak. Zcela jistě to není kvůli maximalizaci pohodlí pro uživatele telefonu, což je možná dobrý argument pro reklamu, ale pro maximalizaci zisku.

Zadruhé jsem nekritizoval samotný telefon, který jistě bude kvalitní, ale způsob jeho propagace.

Osobně bych si asi nezvykl na dotykový display, ale se závistí to rozhodně nemá co dělat.
majkicz
9. června 2010 • 13:48
Nadpis, co ma prilakat ctenare, clanek, ktery snad ani nekoresponduje se stylem a kvalitou Reflexu...takze to bude asi omyl
philosoff
10. června 2010 • 15:23
Ale ne, o peníze tu jde až na prvním místě. Proč by byl Apple tak uzavřený, kdyby jim nešlo o celý koláč? Můžou se holedbat tím, že jim jde o kvalitu, ale jde o čirý alibismus. Apple je "jiný" a vychytralá propagace mu dává punc něčeho vyjimečného. Kdejaký "nikdoš" získá falešný pocit, že ho držba určitého statku učiní "někým".
PS. Nabízí se otázka, kolik procent aplikací z toho čtvrtmiliónu skutečně stojí za kauf. Na té vlně se logicky svezla spousta braku.