Fotogalerie

Zpět na článek

Stalinův sen: Takhle měla Moskva vypadat podle diktátorových megalomanských plánů

14 komentářů

Petr Minář
Tenhle projekt a jeho krach mám snad nejraději - symbolizuje krach celého idiotského a zločinného komunismu. Občas jako čtenář knih žánru sci-fi narazím v nějakém díle "sovětského" autora na poetický popis Moskvy budoucnosti (u zvláště blbých autorů budoucnosti třeba už sedmdesátých let minulého století) s idylkou, jak nad krásnou komunistickou Moskvou se pne tato obluda. Vždy mne to dobře pobaví.
Tyto stavby měly ovšem důležitý ideologický význam: Proto něco podobného vyrostlo ve Varšavě a nakonec i v PRAZE. Mělo to symbolizovat, že zde je RuSSko. Drobnější, doslova "patníky", pak po celé zemi vyznačovaly - zde to patří RuSSovi. To byly ti obludní "osvoboditelé", ti Koněvové. Co jejich odstraňování tak rozběsňuje dnes ruSSké šváby mezi Čechy.
Alois Rudý
Chybí tam "roztančený dům" bez toho by bylo Rudé náměstí umělecky poloviční.🙄
Vratislav Ludvík
Hitlerova GERMANIA byla hezčí; naštěstí v obou případech zůstalo jen u pár budov. Diktátoři milují pomníky; zakrývají totiž jejich obecnou malost vzrůstu i ducha. Viz Putin.
Jakub Kozlovský
Zajímalo by mě kolik milionů lidí by tentokrát umřelo hlady kdyby to postavili.
Uživatel_5579111
Trpěl lehkou mentální retardací.
Věra Heidlerová
@Uživatel_5579111 Lehkou? I Vy vtipálku!!!
Mark Lindeman
Empirické velkostavby, pomníky nekonečného ega psychopatů a neb co mají Nero, Napoleon, Hitler, Stalin i Trump společného
Vratislav Ludvík
@Mark Lindeman
Napoleon měl normální vzrůst (trpaslíka z něj učinila britská propaganda), Trump je spíše větší. Lenin, Stalin i Putin jsou prckové s vysokými kramfleky, kteří se svojí nížkou užírají.k
Richard Šebesta
Další důkaz že ti dva byli nejen megalomani ale asi největší vrazi 20.století. Stalin měl megalomanii o Moskvě a Hitler o Berlínu.Stalin snil o komunistické říši s tím,že by ovládal celý svět a Adolf to stejné jen toho chtěl dosáhnout trochu jinak.Co je ještě spojovalo ? Jejich představy byly fikce,které se nikdy nemohly realizovat, byly nereálné !
Alois Rudý
@Richard Šebesta ..No Stalinovi se alespoň splnilo to, že v čele světa je komunistická země, i když to není SSSR, ale Čína. 😉