Fotogalerie

Zpět na článek

Snímky, které šokovaly svět: Nelidské zacházení se Židy při pogromech v ukrajinském Lvově

25 komentářů

Uživatel_5547625
28. září 2023 • 11:01
@mick Ne, není to špatně, naopak. Bohužel to převážná většina lidí neví, tak je třeba osvěta. Je potřeba, aby si lidi uvědomili, že mezi Ukrajince a Rusa se klidně může dát rovnítko.
Mariana Vlčková
28. září 2023 • 10:33
Hmm, to jste si dovolili hodně. Tyto informace se momentálně nenosí. Ukrajinci byli za války také nejkrutějšími dozorci v koncentračních táborech. Např. v Treblince nebo Sobibor.
giorgio287
28. září 2023 • 04:37
@mick
Pravda se smí psát jen při nějakém "výročí"?

Je třeba připomínat, jací fašističtí parchanti byli a jsou mnozí Ukrajinci. Zejména, když ze všech naše provládní média dělají anděly.
mick
27. září 2023 • 19:41
Ukrajina, Polsko a samozřejmě také Rusko se k židům chovalo po generace opravdu strašlivě. Není to tudíž jen Lvov a není to jen Ukrajina, i když tam
se děly opravdu hrozné věci a samotní Ukrajinci mají za to, co svým spoluobčanům před válkou, během války, i po válce prováděli, slušně veliké máslo na hlavě. Ale např Chorvaté a hlavně Ustašovci prováděli židům za války takové věci, že i ostřílení němečtí vojáci to nedávali. Proč to píšu? Protože mi přijde zvláštní, že pan Baret si vybírá toto téma teď, kdy není žádné "výročí" těchto protižidovských akcí, ale kdy stoupá nenávist vůči ukrajincům jak se říká án blok... Je to náhoda pane Barete???
Marie Ziani
26. října 2023 • 12:38
@thomas2 ,?
thomas2
7. října 2023 • 14:10
@Mariana Vlčková - Ovsem behem valky byli dozorci v koncentracnich taborech ruzne narodnosti, a casto velmi kruti lide. Podobne v zemich kde vladli komuniste, tak tam v komunistickych zemich byli casto i velmi kruti dozorci ve vezenich. To bylo take v Ceskoslovensku, kdyz vladli komuniste. A samozrejme v Sovetskem svazu. Nejhorsi to bylo s Sovetskem svazu, kdyz tam vladl diktator Stalin. V te dobe byly miliony lidi umuceny v komunistickych vezenich a pracovnich taborech, protoze nekteri dozorci byli velmi kruti. A ani nezalezelo, jestli ti dozorci byli Rusove, nebo Ukrajinci, nebo Armenci, nebo Uzbekove, nekteri lide jsou hrozne kruti, kdyz smi byt kruti. Ovsem nejktutejsi diktator Sovetskeho svazu byl Stalin, ktery byl Gruzinec. V kazdem narode se najdou velmi kruti lide. Tak proto byli napriklad v Treblince dozorci ruznych narodnosti, kteri byli velmi kruti. Holt kdyz je dovoleno byt kruty, tak je krutost casta. Kdyz je krutost zakazana, i ve vezenich, tak je malo casta. Ale je stejnak krutost vsude. V Praze jsem zazil ve skole mnoho sikany, kvuli zlym krutym klukum. A to rozhodne nebyli Ukrajinci, to byli Cechove. Ja jsem take Cech. Ovsem ta krutost proti me nebyla proto, ze jsem Cech. Byla to proto, ze to byli kruti kluci, a tak kdyz to ucitelky nevidely, tak mohli byt ke me kruti. Takze nerikejte, ze jsou na Ukrajine vyjimecne kruti lide. Velmi kruti lide jsou v kazdem narode. Nakonec nejkrutelsi diktator ve dvacatem stoleti byl Pol Pot, ktery byl diktator Kambodze. Byl to Kambodzan, ale ne normalni Kambodzan, hrozne kruty Kambodzan. Behem jeho vlady zemrela tak tretina Kambodzanu, mnozi byli popraveni, mnozi umuceni, mnozi zemreli hladem. Jeho vojaci se jmenovali Khmer Rouge, a Pol Pot jim dovolil byt kruti, tak mnozi byli velmi kruti, tak to ovsem Pol Pot chtel. Pol Pot byl velmi kruty diktator. No, byla to hruzovlada. A v tom pripade byli velmi kruti v Khmer Rouge Kambodzane.
thomas2
28. září 2023 • 10:28
Take jsem cetl o dejinach Zidu v Praze, kde jsem se narodil. A holt ani Praha nebyla vyjimecna, i v Praze byly nekdy, hlavne ve stredoveku, pogromy proti Zidum. No, take mame castecne hrozne dejiny. Pogromy se konaly na mnoha mistech v Evrope. Ovsem chapu, ze nejhorsi byla nacisticka genocida. Malo Zidu v zemich okupovanych nacisty, prezilo tu genocidu.
mick
28. září 2023 • 08:38
Vůbec neospravedlňuji konání ukrajinských fašistů v průběhu věků, ale vaše odpověď je přesně to, co chtěl pan Baret vyprovokovat. A to je špatně.
thomas2
27. října 2023 • 08:12
@Marie Ziani - Ovsem Vlockova pise o Ukrajincich, tak zloduhova odpoved je take o Ukrajincich.
thomas2
24. října 2023 • 08:57
@zloduh - Ukrajinci nevyhazuji neukrajinske lidi z Ukrajiny. Tak nemame duvod vyhnat ukrajinske uprchliky.