Fotogalerie

Zpět na článek

Snímky, které šokovaly svět: Nelidské zacházení se Židy při pogromech v ukrajinském Lvově

25 komentářů

zloduh
8. října 2023 • 10:47
V ždyt to byla válka co by jste dělali v dnešní době bylo byto horší stačí se podívat kolem sebe a máte jasno
Bruno Ferari
28. září 2023 • 12:15
Za vsim hledej nabozenstvi...
thomas2
7. října 2023 • 13:32
@Bruno Ferari - Ovsem v dvacatem stoleti to byl hlavne rasismus. Rasisticti lide nenavideli Zidy, protoze verili, ze Zide jsou spatna rasa, dokonce zla rasa. To bylo hlavne pred devatenactym stoletim, kdy byli Zide utiskovani, kvuli tomu, ze nebyli krestane. V te dobe, kdyz Zid zavrhl zidovske nabozenstvi a dal se k cirkvi, ktera byla v zemi oficialni, a nebyla utiskovana, tak ta cirkev rada prijala Zidy, a uz nebyli povazovani jako Zide, ale krestane, treba jako katolici v katolickych zemich, nebo jako luterani, v luteranskych zemich, nebo anglikani v Anglii. Proste tehdy nebyla svoboda nabozenstvi. Ovsem kdyz v nejake zemi vladli komuniste, tak tam take nebyla svoboda nabozenstvi. To jsme zazili i my v Ceskoslovenske socialisticke republice. Svoboda nabozenstvi je velmi dulezita, podobne jako jine svobody. A rasismus je hrozny. Nekdy to ma hrozne dusledky, jako genocidy. Rasova nenavist je hrozna. Ovsem treba tridni nenavist je hrozna. Take nabozenska nenavist.
Mariana Vlčková
28. září 2023 • 10:33
Hmm, to jste si dovolili hodně. Tyto informace se momentálně nenosí. Ukrajinci byli za války také nejkrutějšími dozorci v koncentračních táborech. Např. v Treblince nebo Sobibor.
thomas2
7. října 2023 • 14:10
@Mariana Vlčková - Ovsem behem valky byli dozorci v koncentracnich taborech ruzne narodnosti, a casto velmi kruti lide. Podobne v zemich kde vladli komuniste, tak tam v komunistickych zemich byli casto i velmi kruti dozorci ve vezenich. To bylo take v Ceskoslovensku, kdyz vladli komuniste. A samozrejme v Sovetskem svazu. Nejhorsi to bylo s Sovetskem svazu, kdyz tam vladl diktator Stalin. V te dobe byly miliony lidi umuceny v komunistickych vezenich a pracovnich taborech, protoze nekteri dozorci byli velmi kruti. A ani nezalezelo, jestli ti dozorci byli Rusove, nebo Ukrajinci, nebo Armenci, nebo Uzbekove, nekteri lide jsou hrozne kruti, kdyz smi byt kruti. Ovsem nejktutejsi diktator Sovetskeho svazu byl Stalin, ktery byl Gruzinec. V kazdem narode se najdou velmi kruti lide. Tak proto byli napriklad v Treblince dozorci ruznych narodnosti, kteri byli velmi kruti. Holt kdyz je dovoleno byt kruty, tak je krutost casta. Kdyz je krutost zakazana, i ve vezenich, tak je malo casta. Ale je stejnak krutost vsude. V Praze jsem zazil ve skole mnoho sikany, kvuli zlym krutym klukum. A to rozhodne nebyli Ukrajinci, to byli Cechove. Ja jsem take Cech. Ovsem ta krutost proti me nebyla proto, ze jsem Cech. Byla to proto, ze to byli kruti kluci, a tak kdyz to ucitelky nevidely, tak mohli byt ke me kruti. Takze nerikejte, ze jsou na Ukrajine vyjimecne kruti lide. Velmi kruti lide jsou v kazdem narode. Nakonec nejkrutelsi diktator ve dvacatem stoleti byl Pol Pot, ktery byl diktator Kambodze. Byl to Kambodzan, ale ne normalni Kambodzan, hrozne kruty Kambodzan. Behem jeho vlady zemrela tak tretina Kambodzanu, mnozi byli popraveni, mnozi umuceni, mnozi zemreli hladem. Jeho vojaci se jmenovali Khmer Rouge, a Pol Pot jim dovolil byt kruti, tak mnozi byli velmi kruti, tak to ovsem Pol Pot chtel. Pol Pot byl velmi kruty diktator. No, byla to hruzovlada. A v tom pripade byli velmi kruti v Khmer Rouge Kambodzane.
Uživatel_5678258
21. října 2023 • 20:47
@thomas2 tedy jací lidé tam jsou je otazne , ono ten Lvově je téměř v Polsku.Tedy velmi vzdělaný vojenským akcím . A jako imigranti mají nějaké výhody. Doma to asi nebude tak růžové i bez války - no lépe jim je všude. Třeba i v Rusku - tam jich je nejvíc
thomas2
24. října 2023 • 08:53
@Uživatel_5678258 0 Ovsem Ukrajina je prevazne chuda zeme, to byla jiz driv nez zacala ta valka s Ruskem, a kvuli te valce je to jeste horsi s ekonomikou na Ukrajine. Ovsem nevim, jestli mate pravdu, ze Ukrajincu je vice v Rusku nez nyni v Polsku. Ovsem je pravda, ze kdyz existoval Sovetsky Svaz, tak se dost Ukrajincu prestehovalo do Ruska, a tam se casto ozenili a vdali s Rusy, a meli deti, ktere byly na pul ruske, Nejaci Ukrajinci se nastehovali do Ruska i potom, co se rozpadl SSSR. No Ukrajina je prevazne chuda zeme, a tehdy nebylo nepratelstvi mezi Ruskem a Ukrajinou, ktere zavinil rusky vudce Putin. No, potom co se stala ta ruska invaze do Ukrajiny, tak miliony Ukrajincu sly na zapad, nejvic do Polska, kde uz je nekolik milionu ukrajinskych uprchliku. Ovsem, aby byli uspesni jako uprchlici, tak je dulezite se naucit jazyk v te zemi, kde jsou. No ucit se polsky je snazsi pro Ukrajince nez ucit se treba nemecky. No ale kdyz upchlici ziji mezi lidmi toho narodu, a stykaji se vic s temi lidmi nez s Ukrajinci, tak se nauci ten jazyk dost rychle. Kdyz jsme se nastehovali do USA, potom co jsme uprchl z CSSR, tak ja jsem se naucil anglicky dobre uz za jeden rok, No me bylo 15 let, kdyz jsme tam prisli. Dospeli se uci novy cizi jazyk pomaleji nez deti, v zemi, kam se nastehuji. A cim je dite mladsi, tak se rychleji nauci ten cizi jazyk v zemi, kam prijde. Me sestre bylo jen devet let, kdyz jsme prisli do USA, a naucila se anglicky velmi rychle, rychleji nez ja. Jeste dobre mluvi cesky, ale ma problemy psat v cestine, kdezto anglicky pise vyborne. No byla jen v treti tride, kdyz jsme uprchli z CSSR. Ovsem mam na pocitaci americkou klavesnici, tak je snadnejsi pro me psat cesky na pocitaci bez carek a hacku. Zijeme stale v USA, jenom nekdy letime navstivit pribuzne v Cechach.
zloduh
8. října 2023 • 10:48
@Mariana Vlčková souhlas a měli by je z naší země vyhnat tak jak to dělai oni těm druhým máte svatou pravdu......
thomas2
24. října 2023 • 08:57
@zloduh - Ukrajinci nevyhazuji neukrajinske lidi z Ukrajiny. Tak nemame duvod vyhnat ukrajinske uprchliky.
Marie Ziani
26. října 2023 • 12:38
@thomas2 ,?