Komentáře

Zpět na článek

MARKÉTA LUKÁŠKOVÁ: Obyčejná voda v restauraci? Stále nedostižný zápaďácký luxus

1 komentářů

pooch.ledog
5. února 2013 • 11:05
jak ma kdekdo potrebu mluvit do toho co vsecko by mela hospoda poskytovat. Notabene jeste zadarmo. Jasne, draha voda je opruz, ale to je dnes v podstate vsecko. Je docela smesne ze nealko stoji vic nez alkohol, jenze to my asi nezmenime. Ta hospoda existuje proto, aby vydelavala, tudiz se logicky snazi prodavat, nikoli davat zadarmo. To ponekud nedava smysl, nemyslite, chtit neco jen tak gratis. Nj, ono se o cizim dobre rozhoduje, ze ano.

Na druhe strane je faktem, ze v cizine se kohoutkova voda dava normalne, pokud to cloveku staci. Ovsem nedelejte si iluze, zadarmo neni - ono je to totiz zapocitano do ceny neceho jineho....to budte bez obav. To vodne a stocne se skutecne musi platit a v zemich jako je Britanie uz dosahuje neskutecne vyse - tedy pokud nezijete v Severnim Irsku kde to maji gratis. Asi z ideo­vych=p­olitic­kych duvodu. Stejne tak neexistuji nejake slevy ci to dnes tak oblibene deti ji zadarmo. Hospoda vam ze sveho, zadara NIKDY nic neda, nemuze. Neni charita. Jestlize na jedne strane dostanete neco se slevou, ci napohled zadarmo, tak na druhe je to zase nekde k necemu pricteno. Nedelejte si iluze, takhle to funguje uplne vsude. Takze mozna vam daji jakoby zadarmo vodu, ale zaplatite vic na tom vinu.

Taky potrebuji vodu k vinu i kave, a taky nestojim o balenou ale respektuji ze ne kazdy chce vodu nalevat. Narazila jsem vsak uz u nas na podniky kde pokud clovek konzumuje vic nez jen jedno kafe tu vodu v pohode dostane. To chapu. Vim totiz moc dobre kolik lidi by bylo schopnych tam cucat prave to jedno kafe plus vodu zdarma, hulit u toho jednu za druhou a zbytecne zabirat misto jinym....pokud je to v dobe, kdy tam stejne moc hostu neni, jeste to jde. Ale znam lidi co jsou schopni takhle blokovat mista ktera proste musi vydelavat v dobe, kdy je o ne zajem a to rozhodne neni neco, co by si nejaky podnik mohl dlouhodobe dovolit.