Komentáře

Zpět na článek

Štědrovečerní komentář JXD: Jehovisté přijdou do pekla!

6 komentářů

torinese
25. prosince 2012 • 17:15
Ve městě nemají ani Vánoce,ani Velikonoce žádné kouzlo. Za tím si stojím. Orlické hory(Jeseníky), bohem zapomenutý kraj, to je prostě romantika. Letos jsme, bohužel, doma a je to pěkný opruz-nesnáším vánoce a ještě k tomu vánoce ve městě.
A jen bych se zeptala Doležala, židovské děti snad dostávají dárky a mají stromeček? Já jen,že orthodoxní židé jsou stejní magoři,jako ti jehovisti.
sendyman
25. prosince 2012 • 10:11
to je tak zjednodušující, až je mi z toho za Vás trapno. A to nejsem ani Svědek, ani katolík.
Myslím, že nejdůležitější je láska k bližnímu - pak nám zbývá dalších 364 (v nepřestupný rok) dní na dárky, chceme-li. Netřeba se vázat na nějakou víru a jediný den v roce...
Čím jste starší (a to docela dost, počítám-li dobře, tak nějakých 480 let), tím míň jste tolerantnější.
aznom
25. prosince 2012 • 16:46
Jářku sendyman,zase jsi nic nepochopil.
Celé to směřovalo k jedinému a to,že ti pošahaní šašci Jehovisti,
prostě nedopřejí svým dětem radost z vánoc,
To tvoje žvanění dál,je již pouze nadstavba tvé hlouposti.
torinese
25. prosince 2012 • 09:04
jistou nadsázku. Ale samozřejmě, že trpí,pokud třeba chodí do školky nebo do školy. Moje dcera měla spolužačku v MŠ,jejíž otec(s nímž jsem byla shodou okolností ve volební komisi u prvních svobodných voleb) a matka jsou jehovité. Holčička se ve školce pochlubila,že má stromeček a dárky aspoň u babičky. Babička učila na gymnáziu a byla ze svého syna dost nešťastná.
Ale podobným způsobem dnes psychicky strádají i děti ze sociálně slabších rodin,jimž nemůžou rodiče dopřát totéž,co ostatním. Nejde zdaleka jen o jehovisty.
Jen se divím,že JXD má rád Vánoce. Já je přímo nesnáším,alespoň ve městě. Ale na horách je to romantika,ovšem nemám na mysli Špinderův mlýn rojící se blbkami jako Verešová a spol.
Zažít půlnoční v klášteře v Králíkách (Chrám matky boží na Hedeči, kam se jde do kopce křížovou cestou) nebo v Neratově (moderní kostel v horách na polských hranicích s prosklenou střechou) to je opravdu nádherný zážitek.
Vánoce ve městě mě jenom prudí veškerou komercializací.
Můžu vřele doporučit všem,kteří chtějí zažít něco nevšedního.
sendyman
25. prosince 2012 • 10:19
Milá Torinese, já myslím, že Vánoce máme každej takový, jaký si je uděláme. A je jedno, jestli ve městě, nebo na vesnici. Protože pokud tam máte telku, tak ta komercionalizace Vás zastihne i tam. Já třeba telku mám a ve městě - přesto Vánoce mám rád. Ona ta TV má totiž, stejně jako mozek, chceme-li, vypínač. Na některý věci totiž nemusíme slyšet a udělat si to podle svýho, jak to cítíme.
tokoho
25. prosince 2012 • 02:52
Tvrdit, že děti trpí, pokud nejsou zataženy do toho šíleného konzumního pekla zvaného moderní Vánoce, je přinejmenším sporné, nemyslíte? Ne, že bych snad sympatizoval s Jehovisty - ale odsuzovat někoho jen proto, že "nedodržuje" zvyky náboženství, v něž on sám nevěří, je pro mě osobně dost přes čáru. O čem budete psát zítra? Že chudákům dětem nedopřejou zvrhlí ateisté a agnostici půlnoční křesťanskou mši? No ještě že ji může být jedno, že přijdou do pekla, vzhledem k tomu, že v něj nevěří.