Zprávy

Zpět na článek

Blog Pavla Beneše: Ohrnuté nosy nad ohrnutými kalhotami

12 komentářů

pooch.ledog
23. prosince 2012 • 14:50
proc nekteri lide musi mit za kazdou cenu nejakyho hrdinu a kdyz neni, tak se upnou k nekomu, kdo je nejakym zpusobem pritahuje a predelaji si ho k obrazu svemu. To nevi sami od sebe, jak se maji chovat, ze potrebuji nejaky vzor? Nebo spasitele?

Mne je ukradeny, zda Havel smilnil - kdovi, co mezi nim a jeho zenou bylo. To je jen jejich vec. Nebo ze si vzal blbku zlatokopku. I kdyz tedy ta rychlost, s jakou to udelal, byla opravdu dost trapna. Taky je mi fuk ze se rad napil. No a co, to dela lidi a pritom docela funguji a ne vzdy jsou to spatni lide. Co mu ale nedokazu zapomenout je, jakym fofrem ty svoje idealy prodal. Za kreslo na Hrade i za majetek. Tak na co jsme tema klicema tocili? Aby tam zase byli lidi, pro ktery je vlastni prospech prednejsi nez dlouhodoby zajem naroda? Paktovanim s komunisty a tim, ze i jeho pricinenim se jim vubec, ale vubec nic nestalo dal Havel narodu dalsi moralni ranu, ze ktere se nevzpamatoval dodnes. Zase uz je vsem jasny, ze je jedno zda je tam Vasek nebo Sasek, protoze to stejne dopadne nakonec stejne a hajzlove z toho vyjdou vitezne. Necht mi tu cteny Vonamula nerika, ze Havel na tom podil nemel. Mel. On a jeho boys tenkrat smeli uplne vsecko. Lec prave Havel vymyslel to zname ''nejsme jako oni'' - nechme je tedy byt. Kdo neztratil pamet, vi. Ja si ty jeho kydy stran techto veci moc dobre pamatuji. Neslo o to komunisty veset, ale jasne rict, ze to bylo svinstvo a ze v tom dal nejedeme.
Neudelalo se to a nasledky ted neseme vsichni. Posledni volby jsou toho jen dalsim dukazem.
Opravdu nechapu lidi, kteri si o Havlovi nezjisti vic a delaji z nej takovou ikonu. Ja nic takovyho nepotrebuji a proto se na nej muzu v klidu podivat kriticky, aniz bych od nej cekala prilis moc a nebo si musela neco nalhavat. Vidim slabocha, ktery se nechal manipulovat zenskyma - coz ostatne sam priznaval -a byla mu kosile blizsi nez kabat. Navzdory tomu, ze napsal par slusnych veci a socik mu nesedel. Bodejt, sebrali jim prece majetek.
torinese
22. prosince 2012 • 14:32
A jak si tedy vysvětlujete to,že se od V.H. odvrátili i lidé z disentu, Kryl, Cibulka, političtí vězni z 50.let a další zřetelně antikomunisticky založení lidé? Nebylo to právě proto,že se Havel začal paktovat s komunisty?
Nesnáším výraz "čecháčci" , s nímž
přišel Havel a mlátil jím národ po čumácích jako se mlátí štěňata za každou loužičku mokrým hadrem.
Havel a jeho parta-Charta, neměli vliv absolutně na nic-východní blok byl v troskách a kácel se jako kostky domina. Nebýt Reagana a Gorbačova, byl by tu dodnes bolševik.
Mí příbuzní seděli v 50.letech, nikdy se nezahodili s komunisty jako Havel. Tak nějak nevím,proč obdivovat někoho,kdo udělal právě s bolševiky amorální výměnný obchod.
I přes nechutné mediální manipulace si tento národ dokáže udržet odstup od adorace a ikonizace Havla. Klidně si třeba na Havlovo výročí choďte,pravdolásky, po ulicích ve slipech-akorát budete za blbce.
torinese
22. prosince 2012 • 10:29
Sedlajkjura má pravdu-existují stovky skutečných hrdinů z třetího odboje,kteří ovšem nevešli ve známost. Neměli za sebou ani Hlas Ameriky, ani Svobodnou Evropu a ani nedostávali žádnou fin.podporu ze "západu. Museli se s režimem popasovat úplně sami a nic z toho nevytřískali. Maximálně podlomené zdraví z uranových dolů.
Věšet jsme komunisty nemuseli, ono by úplně stačilo, kdyby si Havel nevybral do své první vlády třeba takového Čalfu a nedělal "tlusté čáry" za minulostí. Demoralizaci národa započal právě on svou tolerancí komunistů a dorazil ji Klaus svou privatizací (za přispění Zemana). Ale pokud někdo otevřel bolševikům dveře dokořán k tomu,aby se mohli přes noc "přerodit" v "podnikatelské elity", pak to byl právě Havel. Nikoliv Klaus.
Proto my oslavné tirády na toho celoživotního elitáře, ješitu a megalomana jdou hodně proti srsti.

To, že velká část národa volí po 23 letech komunisty, protože v nich vidí mnohem menší nebezpečí,nežli v té zločinecké galerce, co nám vládne, je jen vizitkou tohoto zvráceného režimu. Pokud mě tady budete přesvědčovat,že žijeme v "demokracii",kterou nám soudruh Havel "vydobyl", tak vám pěkně poděkuju.
vonamula
22. prosince 2012 • 12:42
přesné - ON nám vydobyl, ON dosadil, ON za to může. Deset miliónů připosra.ých čecháčků sedělo a sedí doma na gauči, čumí na ordinaci a nadává na cokoliv.
sedlakjura
22. prosince 2012 • 18:19
Naštěstí několik chrabrých aktivistů zachránilo republiku tím, že si vyhrnulo nohavice.
No a pak nám to tady ještě naservíruje jako hrdinský čin, protože jim "bylo zimenka" a málem se jim podchladila vejce.
Člověče, mi je úplně u p.dele, jestli vykasávate, nebo ne. Ale neotírejte si svoje intelektuální dršk.y o ostatní, kterým připadá toto vaše snažení, mírně řečeno, mimo mísu. Ale v podstatě je mi fuk, co dělá, nebo co si myslí náfuka, který je přesvědčen, že vyhrnutím nohavic vyřeší víc, než příznivec gaučingu. Nevím, kdo je větším "čecháčkem", když už jste tady to přiblblé slovo zatáhl.
sedlakjura
21. prosince 2012 • 20:30
Kdo neohrnuje s námi, ohrnuje proti nám! Vždyť přece jenom TAK je to správné a tak to má byt!!
vonamula
21. prosince 2012 • 19:01
Je opravdu smutné, že si nedokážeme "vyrobit" svého kladného hrdinu a flušeme asi po jediném slušném člověku, který se v politice za posledních dvacet let objevil.

Lze předpokládat, že reakce znevažující V.H. pramení z všeobecné frustrace ze současného stavu a tak si hrábněme do svědomí. Můžeme nadávat, že nám vládne tlupa srá.ů, ale je to pouze obraz společnosti.
sedlakjura
21. prosince 2012 • 20:37
No právě. Já si myslím, že nejsmutnější je, když si kladné hrdiny vyrábíme a cítíme ptřebu si je vyrábět. Přitom kladných hrdinů, bojovníků proti komunismu a fašismu, bylo spousta. Ale my považujeme za nejdůležitější vyhrnout si nohavice...
Při vší úctě k Havlovi a k tomu, co pro naši zem udělal ve světě hlavně na mediálním poli, má jednu z největších vin na tom, že Filip s Grebeníčkem jsou teď na koni a komunistický politruk vládne školství na kraji kdesi na severu.
vonamula
21. prosince 2012 • 22:26
To že jsou komouši u moci svědčí jenom a pouze o bezradnosti a zoufalství voliče. V normálně fungující společnosti by se toto nemohlo stát.
A pokud je vina V.H. v tom, že jsme Grebeníčky a Filipy nerozvěšeli po kandelábrech, potom bude problém opravdu v nás.
sedlakjura
22. prosince 2012 • 18:27
To svědčí hlavně o tom, že lidé jsou líní, pohodlní a hlavně - vždy se spoléhají, že to za ně někdo vyřeší. Proto se vy.rali na volby. Aniž by si z těch desítek kandidátek vybrali, třeba namátkou, alespoň jednu a tu komunistickou spláchli hned po doručení do ha.zlu.