Komentáře

Zpět na článek

Samonasírači aneb agrese na webu i v ulicích. Proč jsou internetové diskuse žumpa?

6 komentářů

placirkabodlo
6. prosince 2012 • 20:09
to se vam tedy moc nepovedlo. to je jen prvni krok, co teda *** bude ten druhy? trhani rucicek? treti lobotomie? ctvrty po meci, aby nejaky idiot, ale slusne mluvici, nezvadl chudacek tak slusnej? hele, neni vase teta ta vera pohlova, co by zrusila ty vsechny internety, ktere kazdeho jenom otravujou? no te pic doktore. zajedte si do pelhrimova, at vite do ceho jdete. boze, sejmuli uz i cyrila, ti parchanti
pooch.ledog
1. prosince 2012 • 20:07
Kdysi jste sem totiz v jinem clanku na tema sprostaci v internetovych diskuzich napsal, ze to nedelaji jen lidi z nizsim vzdelanim a socialnim postavenim. Ze to naopak byvaji i lide s tituly pred a za jmenem (uvadel jste dokonce priklad nejakeho univerzitniho profesora ktery mj. take posilal nechutne anonymy atd.). A ted je to najednou jen luza? Jaka je definice luzy, to by me zajimalo. Mne se ty sprostoty taky nelibi, kdyz se vsak podivam na ty diskuze, tak si zadne servitky neberou ani ti kteri tvrdi ze se mame dobre. Viz to co se rozpoutalo na FB pod vasim clankem. A toz kdo je ta luza. Rekla bych ze je to predevsim vysledek vseobecne vulgarizace, ktera nabrala nebyvalych rozmeru. Srovnejte si treba dnesni filmy, pisnicky a knizky s tim, co se produkovalo ve svete tak pred 30 lety a uvidite sam. Dnes je totiz in byt hulvat a neparat se s tim. Media tomu nemalo pomahaji. Treba konkretne RX - JXD na fotce se vztycenyn prostrednikem a reportaz o slapkach na jakemsi festivalu. To se vazne musime porad brodit takovym bahnem?
Co se tyce pomeru - nezlobte se, ale nejak porad nemuzu uverit ze zrovna vy jste napsat tak neskutecne tendencni clanek. Pokud se stale jeste setkavate osobne s pacienty, musel jste prece registrovat jak se zacaly utahovat srouby z cehoz ma nemaly pocet lidi i psychicke potize. Pracovni trh se zmenil tak ze je ve srovnani s lety minulymi k nepoznani.Mohla bych tu uvest celou radu prikladu na kterych by se to dalo demonstrovat. Jenze jaky by to melo vyznam. Vas ten trh prace evidentne zajimat nemusi, svuj zivot mate vyresen - budiz vam to prano - tudiz se vam veci nejevi tak zle.
Ze se lidi ted tak rozparadili je predevsim proto, ze uz ztratili iluze co meli driv. Zatim to jeste slo,verilo se ze ta politika se prece musi nejak zlepsit a zilo se z lepsich let minulych, ale ted uz jde do tuhyho a volit proste neni koho.
Jsem vdecna, ze nezijeme v katastrofach a mame svobodu, ale to moje nutne vydaje nezaplati.
pooch.ledog
1. prosince 2012 • 20:28
Taky me fascinuje jak je kazdy, kdo projevi nespokojenost s timhle stavem sveta hned oznacen za komunistu a nefachcenka, ktery to nikam nedotahl a chce jen brat. Dle teto logiky by vetsina respondentu na britskych debatach byla super neschopni komousi. Neskodilo by si tam nekdy zajit a precist si, co si o tehle soucasne podobe kapitalismu mysli lidi v jinych zemich. Podotykam, ze tim myslim ty kteri jsou zvykli makat, ne placky ktere v zivote nemakly. Nezlobte se, ale ten vas zargon mi silne pripomina prave komouse. Jeste by to chtelo dodat kolik spotrebujeme masa na hlavu za rok a uz to bude komplet. Ja se nehadam o to ze se porad jeste nemame tak zle, ale nemit hlad a vydelat si tak tak na strechu nad hlavou, neni to trosku malo? Pokud clovek skutecne maka? Zajimava vec - ti, co vzdycky lidem omlati o hlavu jak se maji dobre, si to pro sebe vesmes zaridili naramne pohodlne. Ale jinym kazou o stridmosti a praci.
Tato vlada mozna zacala s korupci neco delat, ale pochopte - uz je pozde. Lidi se odnaucili politikum verit protoze ten neskutecny bordel jel takhle prilis dlouho (a to ted nemluvim jen o Ceske Republice). Proto uz neveri ani teto vlade a politicke garniture.

Na te debate na FB zas jakasi chytra pipka vytahla to, ze politici jsou *** a nebyli bychom jini, kdybychom se dostali k lizu. No tak to je presne ten typ cancu ktery miluju. Za holcicku asi vsecko resi tatinek, tudiz nema paru o tom, ze jini se v zivote dnes a denne rozhoduji sami jak se budou v chovat. Ze i pred nas jsou nekdy postavena lakadla kdy bychom si mohli polepsit na ukor jinych. A ze, svete div se, to nekteri z nas nedelame. Ackoli bychom mohli. Takze sorry, ale takovouhle omluvu pro jednani politiku neberu. Dle teto logiky by bylo normalni si nakrast jen proto, ze muzu?

Ja rozhodne nevolam zpet socik. To je slepa kolej a nechapu ze to nekteri chteji vratit. Lidi maji fakt velice kratkou pamet. Nicmene takhle podoba sveta se mi taky nelibi.
vonamula
30. listopadu 2012 • 08:48
otázka pro pana Höschla :

Poraďte mi, jak zůstat nenasrán, když spravedlnost řídí Don Pablo, Vondra má našlápnuto do NATO, nákupčí padáků řídí finance ... exekutorská mafie a lichváři mají plnou podporu justice, manažerské schopnosti vládních činitelů jsou tak nízké, že nedokážou ani lhát a největší mafiáni jsou z kraje nejvyšší státní zástupkyně

psychoterapie nebo medikace ? čaje jsou asi k ničemu, že ?
pooch.ledog
30. listopadu 2012 • 19:51
..... a hned rano si clovek na netu v ceskych zpravach precte, ze je uvazovano posadit za Vondru na MO Peake. Zacinam mit pocit, ze na tenhle zpusob cirkusu musi mit clovek nejaky extra vzdelani, aby aspon trosku rozumel tomu, proc se tak deje. Nebo se tomu ani rozumet nema? Pry si to tak volime sami. Jakoze ty politiky. Kurna, neco me asi minulo. Protoze na tenhle zpusob volby si teda fakt nevzpominam.

A pak zijte v klidu a nebudte samonasiraci
torinese
30. listopadu 2012 • 08:21
Zkuste říct tomu milionu lidí,který se ocitl na hranici (resp.pod hranicí )chudoby, že se má nejlíp ve své historii. Opravdu bych se bála,že vám fyzicky ublíží.
S podobnou tezí přišel nedávno Kellner-prý nevíme,co je to africká bída.To jsme tedy nevěděli ani před 23 lety,ale teď možná máme reálnou šanci to poznat. Proč nás nesrovnáváte třeba se Švýcarskem nebo alespoň Rakouskem? Přiznávám,že proti Albánii a Ukrajině si tady žijeme jako prasata v žitě.
Dvě třetiny občanů s podprůměrným platem! u nás přežívají ze dne na den a vy si troufnete vyslovit tak strašnou lež? Pamatuju i život za bolševika, nijak si ho neidealizuju, jen netuším, proč se mám mít podle vás v této společnosti primitivního kapitalismu líp?! Protože mám modernější televizi a nemusím stát frontu na toaletní papír? Otevřené hranice(když nemáte na to,abyste si zaplatil dovolenou) a plné obchody(když nemáte peníze,abyste si mohl koupit,co potřebujete) jsou vám na houby. A ona proklamovaná svoboda slova nemá žádný význam v momentu,kdy si sice můžete říkat, co chcete, ale nikoho to nezajímá(kritika vlády a politiků).
Ale i ta svoboda slova má jisté hranice-zkuste jako zaměstnanec státní správy nebo privátní sféry pod vlastním jménem uvést kritický článek,aniž byste riskoval ztrátu zaměstnání.
Lidi se dnes bojí o práci úplně stejně,jako za bolševika. A má-li být "demokratickým výdobytkem" to,že vláda ořezala práva zaměstnanců až na dřeň a vyšla maximálně vstříc zaměstnavatelům, tak to pěkně děkuju. Chápu,že vám se asi daří dobře a nemusíte pracovat jako novodobý otrok za 12 tis.hrubého,ale jako psychiatr byste snad měl vědět, že pohled z vaší perspektivy asi nebude úplně objektivní.

A ta pochvala "antikorupční" vládě je míněna vskutku vážně?!
Vláda ,která ma za sebou každý den nějaký skandál, která prohlasovala váhou kriminálníka největší tunel v historii, a která je držena pohromadě jen díky bezskrupulózní kariéristce, si podle vás zaslouží obdiv?

Měla jsem o vás lepší míněn