Komentáře

Zpět na článek

Církevní restituce, největší bída vládní koalice

2 komentářů

pooch.ledog
9. listopadu 2012 • 18:40
uz chybi akorat to, aby tam na jednani pousteli i dRatha. Vsak co by ho tam nemohli poldove pravidelne vozit. Meloun sem nebo tam, vyhozeny z okna za jeho dopravu a ochranku, a nebo nejaky moralni imperativ, to jsou prece prezitky ktere do moderni doby plne podnikavcu vseho druhu nepatri. Kurnik sopa, to je cirkus jaky by si clovek sam nikdy nevymyslel. Ani po flasce koralky obohacene metylakoholem. Peaka a ta jeji obskurni particka to jen velice vhodne doplnuji.

No a ODS - hm, pravicova strana, a jde cestou zvysovani dani. Ci-li socani, kdyz uz ne primo komanci. Seber toho lidu co nejvic a pak kontroluj a rozdeluj, ale az si na tom sam dost nakrades. At jdou ti debilni modri ptaci do haje. Vzdyt je to ta sama verbez jako vsichni ostatni. Nechapu lidi kteri jim jeste muzou verit. Ti musi mit v hlave kramle obzvlastni velikosti.
torinese
9. listopadu 2012 • 08:39
chybí vám v tom článku několik podstatných "detailů".

-Katolická církev přišla k větší části svého majetku konfiskací majetku protestanstské šlechtě a měšťanům v pobělohorské době, zčásti "dobrovolnými" dary.

- "Vrací" se často sporný majetek,který církvi nepatřil už před rokem 1948

- Je rozpor ve rozloze vracených pozemků(vycházíme-li z pozemskových knih)

- Náhrada za metr čtverečný půdy je podstatně vyšší,nežli tomu bylo u řadových restituentů(přesná čísla lze dohledat,ale nechce se mi).

-Restituce byly schváleny za podpory kriminálníků,aby zákon nebyl opozicí přehlasován.