Zprávy

Zpět na článek

Takhle vypadají jídla ve školních jídelnách. Obědy očima školáků i zaměstnanců

2 komentářů

sendyman
21. října 2012 • 18:38
že nabídka našich školních jídelen je "překvapivě" dobrá. Co já znám aspoň v Praze, tak většina vaří 2 jídla, třetí studený talíř pro vegoše a anorektičky, když to tak chtěj. Min. 3x do týdna, ale dvě mají každej den.
Já bych to srovnal s jinými zeměmi, kde je ládují rybími prsty s hranolkami, a to skoro furt. Případně hamboši, a to skoro pořád.
Je málo zemí, tak jako u nás, že se "vaří", i když sem tam tu konvenienci použijou, to zas né, že ne, mršky. Ale většinou jen na dochucení.
A pokud ne, tak jsou to zkorumpovaný mrchy. Korumpovat se nechaj skoro všechny, ale je to o lidech - jestli to nechaj dojít přes únosnou míru. Ale těch je málo. U nás se pořád ještě "vaří", od základu, s větším, či menším použitím dochucovadel. Taky jsem na jedný střední škole "potkal" stejk z tuňáka, pošírovanej na víně, s bylinkovou brkaší. Lahůdka jak vod Pohlreicha - samozřejmě, jeden si musí uvědomit, že se tam vydá kolikrát i 600-1200 jídel, tak to asi nemůže na talíři vypadat, jak v Café Imperial (ale ten tuňák byl na jídelně, kde se vařilo 600)
Ale v zásadě hodnotím na jedna. V jinejch zemích by nám mohli závidět.
Ale druhá stránka je, a to byste mohli zkusit, když už tak perete do ŠJ, taky zhodnotit, jak se vaří v mladejch rodinách doma. Víte, ono totiž, když jsou doma dětem denně servírovány polotovary, anžto maminky (a neřkuli tatínci) nemaj čas, tak jim ani ten úžasnej tuňák chutnat nebude.
A to je problém. Zlatý školní jídelny!
sendyman
21. října 2012 • 19:02
Teď jem se kouknul na fotogalerii. Všechny z těch pražských znám, některé líp, některé hůř.
Ale pro vždy před nimi budu smekat.
Běžte se juknout do VB, nebo U.S.A. A ti vaši troubové na FB, kteří nevědí o čem mluví, tak ať radši zklapnou. Se nedivím, že jim to nechutná, když je (a nebo oni sami) doma živí z pytlíku.