Zprávy

Zpět na článek

V garáži neparkují, na zahrady nechodí a s rodinou se míjí. Tak vypadá americký domov 21. století

1 komentářů

pooch.ledog
16. července 2012 • 18:06
Obavam se, ze takto to vypada uz prakticky vsude v tom tzv. rozvinutem svete. Vetsina domacnosti, ktere vidam ruzne po svete je zahazena kramy, z nichz vetsina jen nekde prekazi a hromadi se tam kdovi proc, pricemz se v tech domacnostech jen zridkakdy poradne uklizi (to je prece pod uroven delat doma sluzku) a vari, nebot to je moc prace a zabira to cas. A proc se setri cas? No protoze je potreba se valet u teliny a pc. Lidem dneska setri cas i praci spousta ruznych vymozenosti, ale jak ten usetreny cas vlastne travi? Jen male procento z nich tak, ze se venuje necemu lepsimu nez zirani na nejakou obrazovku. O tom, co do sebe lidi hazi za hnuj, protoze jsou lini si udelat neco poradnyho z gruntu a ne z nejakyho syntetickyho polotovaru, radsi ani nemluvit.
Jak ma pak vypadat rodinny zivot, kdyz rodina spolecne nenakupuje, nevari, neuklizi a nepestuje zahradku (pokud ji ma), jak tomu byvalo casto drive? Kazdej ma svuj pokoj, vybavenej vsim moznym a tam drepi jak v nore (obvykle v otresnym brajglu protoze to uz dneska lidem nevadi), zvani na ksichtoknize zatimco skutecni lide mu unikaji.
A proto se nekteri z nas rozhodli, ze toho budou mit radsi min, na a-socialni site se vykaslem, jakoz i na ty tzv. technicke zazraky, zato budeme skutecne zit. Ono to totiz jde. A je to dokonce jednodussi nez zit ve vsi te technice. Clovek se pak citi daleko svobodnejsi.