Komentáře

Zpět na článek

Obnovit Palachův rodný dům? Dobře, ale k čemu to bude?

3 komentářů

jiklik
9. července 2012 • 09:34
Vždy je problematické posuzovat minulý čin dnešním pohledem. Navíc, nikdy jsme se se zločinnou minulostí komunistů nevyrovnali. Jen za ně stále platíme. Restituce, rehabilitace, náprava křivd … za popravy, vraždy, zmrzačení, za roky v kriminále, za ukradený majetek, odebrané tituly, hodnosti, medaile,. PTP …. biliony se zaplatili do nápravy ekologie, miliardy se zaplatí za narovnání s církvemi ….. Ale to se nesmí říkat. To je přece strašení komunisty. Říkat se musí, jak za komunistů bylo krásně a dobře a byla samá jistota. A jak ta dnešní doba je plná vládních zločinců a mafiánů a kmotrů co kradou ve velkém, co vytunelovali tuhle zem a už nic nemáme.
A když za komunistů bylo krásně, samá jistota, blahobyt, každý měl práci, tak proč na tu dobu nadávat? Vlastně jen banány a pomeranče nebyly celoročně, to bylo vlastně na komunismu to nejhorší. Jinak přece bylo všem krásně a dobře. Tak proč se upalovat?
A těch pár slušných, kteří v pravdě vidí hodnotu, ti jsou spolehlivě ukřičeni frustrujícími a závistivými, pro něhž pravda naprosto nic neznamená. Popravovat, vraždit, mučit, zavírat, vyhazovat z práce a její zákaz v celém oboru, vyhazovy ze škol, krást majetek ….. to pro mnohé nemá žádnou hodnotu. Hlavní je, že oni se měli dobře. To je pro ně měřítko na hodnocení celé té doby. Tací Palacha nemohou chápat.
Pokud se dům opraví, nechť tam dají ceduli:
Kdo vychvaluje politickou stranu, která jen tak popravila či zavraždila přes 2 tisíce nevinných lidí, tak ten by měl být zbaven svéprávnosti.
jiklik
9. července 2012 • 09:36
Za komunistů bylo přece krásně, to je slyšet od učitelů, úředníků, odborářů, levice, starých .... tak proč se upalovat, proč vzpomínat upálené?
aznom
8. července 2012 • 15:43
Myslím,že jste si vašnosto zavařil.Takovouto úvahu "hrdinní Češi",z nichž jeden každý(pod vedením "statečného" Krause),by podobnou "oběť" podstoupili,nutně "velmi rozhořčeně a zásadově" odmítnou.
Vždyť oni by přeci udělali to samé.Tedy -hubou!