Komentáře

Zpět na článek

Oficiálně jsme dojížděči zbytků z Evropy

11 komentářů

torinese
15. června 2012 • 08:46
Díky za info. Tady patří suverénně k nejhorším. U nás ho teprve otvírají, ale v Hradci K. mají tři. Hnus. Lidl se trochu zlepšil - speciálně čokolády má docela kvalitní (když se podívám na složení) a velice levné. Chodím tam pro sladkosti ,marmelády, sýry a jogurty. Neskutečně předražená je Billa, hlavně ovoce a zelenina stojí několikanásobek toho, co jinde. Přitom kvalitativně nic extra. Ale v poslední době cenově přitvrdil i Kaufland - tam zase nechodím ráda, protože je plný minority bydlící poblíž a různých podivných existencí, co se kolem motají. Nejvíc asi nakupuju v Albertu, páč to mám blízko - ale má zase omezený sortiment. Spokojená nejsem.
torinese
14. června 2012 • 09:06
Můžete mi sdělit, jakou úroveň má v Británii řetězec Tesco? Tady to je snad prodejna nevjětších sraček. Mám velkou "radost", že nám ho právě staví i v našem - přesu­permar­keto­vaném městě. Jakmile se objeví někde nějaký blivajz, tak vždycky jmenují na prvním místě Tesco. Ale předpokládám, že u vás si nedovolí prodávat takový sajrajt?!
pooch.ledog
14. června 2012 • 18:15
No tak zrovna Tesco bych rekla ze v Britanii byvalo jeste z tech slusnejsich supermarketu. Posledni dobou na nem vidim upadek. Halt je tech marketu moc a kupni sila lidi omezena, tudiz tvrde bojuji o zakazniky a nekdy je to videt. Ztraceji uroven. Ovsem je treba rict, ze Tesco nikdy nepatrilo do kategorie tech nejlepsich obchodu. Osobne si myslim, ze M&S prodava mnohem lepsi jidlo, skutecne dobre pestovane a vyrobene, stejne jako Waitrose a jine mensi obchody. Kdyz tedy pominu male obchudky s farmarskymi vyrobky. Musite si vsak priplatit, to da rozum. Ovsem jako slusny prumer se Tesco stale da brat (lepe nez Asda).
Tesco u nas mi vyrazilo dech. Predrazene a kvalita nic moc, nabidka mizerna. Byla jsem fakt prekvapena, co vsecko jde najit pod jednou znackou. Nevim ale spise bych rekla, ze s ceskym Tescem se u nas nemate na co tesit.
Nekde je tu i par Lidlu a kdyz jsem se tam jednou nahodou domotala nekde ve Walesu, tak jsem byla prekvapena o kolik lepsi byl nez je ten u nas. Bohuzel, pravdu maji lide kteri rikaji ze k nam se zkratka doveze vsecko. Nedelejme si iluze o nejakych dobracich ze Zapadu, ovsem hlavni vina je na ceskem managementu. Kdyby chtel dovazet lepsi potraviny a za slusne ceny, rozhodne by to slo. Jenze, jak uz jsem rikala - to by jim malo sypalo a v tom je ten hlavni problem. Oni radsi polezou do zadele kdekomu, jen aby si nahamonili dost pro sebe.
torinese
14. června 2012 • 09:06
Můžete mi sdělit, jakou úroveň má v Británii řetězec Tesco? Tady to je snad prodejna nevjětších sraček. Mám velkou "radost", že nám ho právě staví i v našem - přesu­permar­keto­vaném městě. Jakmile se objeví někde nějaký blivajz, tak vždycky jmenují na prvním místě Tesco. Ale předpokládám, že u vás si nedovolí prodávat takový sajrajt?!
torinese
13. června 2012 • 20:38
Přechytralá paní novinářka (která určitě nežije s nějakým troubou z kolbenky a může si jistě dovolit nakupovat ty nejkvalitnější potraviny) hází vinu jen na českého zákazníka. Jenže vina je zejména na české vládě, která nenastavila zahraničním obchodním řetězcům žádné mantinely a nechala je tady bezuzdně řádit. Totéž platí pro dozorovací orgány. Jednou jsem zavolala "hygienu" na Billu, protože jim tam smrdělo zkažené maso, jako na prosektuře po řádění sériového vraha.Dopisem mi bylo sděleno, že je vše v ažůru, protože v Bille jenom vymývali mrazáky... co k tomu ještě dodat.
pooch.ledog
13. června 2012 • 22:29
Presne tak, vsecky nase vlady usnadnovaly vsem tem hyper a super co se dalo a omlouvaly to tim, ze vsak zakaznik to chce, zakaznik bude mit levnejsi zbozi a navic to vytvori pracovni mista. Ze za kazde supermarketove zmizelo par jinych mist, o tom uz decentne pomlcely. Mistni spravy v tom jedou taky. Z kazdeho noveho super/hyper se mely a maji naramne dobre. Kdyz vite, jak to chodi (neb vzdy se najde nekdo, kdo to vynese ven), tak uz vite, odkud vitr fouka. S tim si ale zadny novinar praci neda. Ono je lepsi tvrdit o narodu ze z.re sr.cky. Mimochodem, tento clanek je napsan nechutne vulgarne, ale to uz se tu stava pravidlem.
Hyper super se chovaji vsude stejne. Mohla bych tu napsat roman jak s nimi bojovali v UK ale tam se nedali a klepli je pres prsty. Proto tu taky nektere nejsou a nebo zastoupeny malo. I tak se jim dari nicit normalni obchodni sit, ale to je trend, jaky je dnes bohuzel vsude. Lidi jsou navic lini chodit nakupovat klasicky, po malych nakupech, prakticky denne jako to kdysi delaly nase matky (a my coby pomocnici). Je jednodusi naladovat auto nekde v tovarni hale na zbozi. Posledni dobou pozoruji ale zvysenou nechut prave vuci tomuhle a muzu rict, ze i dost mych znamych a pratel u nas si zacalo vybirat co kde a jak koupi. Otazka je, zda jim to bude co platne.
O tom, kde ziji novinari z RX by se dalo hodne spekulovat. Mam par kamosek ktere delaly ci delaji novinarinu, v Praze, ale vesmes na tom nebyly kdovijak. Ti z RX musi byt preplaceni protoze naprosto nechapou jak zije bezny clovek. Knapova neni jedina postizena. Na jinym miste Kadlecova uz ponekolikrate zduraznuje prislovecnou ceskou setrnost (tentokrat na popelnicich). Asi ma stesti, ze vsecky ty poplatky a ucty, co dnes clovek musi mesicne calovat neplati sama a nebo vubec a k tomu ma jeste vic nez slusny plat. Jinak by tak s prominutim trapne nepindala.
pooch.ledog
13. června 2012 • 16:10
Uz to tu rekly. Mluvit o kvalite jidla muzeme donekonecna, ale dokud nebude na lepsi tak je to zbytecny. S normalnim platem a rodinou vetsi nez jedno dite proste zadnou paradu nenadelate. Otazka vsak je, proc za lepsi jidlo u nas tak neradi nekdy utraceji i ti, co by si to mohli dovolit. Patrne to neni jejich prioritou.
Proc se u nas prodava tolik hnoje je vsak dano predevsim tim, ze vozit neco kvalitnejsiho by znamenalo mensi vyvar pro vsecky ty majitele a manazery kteri se kolem toho motaji. Jim nestaci normalni zdravy zisk, oni musi ryzovat tak az je z toho cloveku blujno. Bez ohledu na to, co tim zpusobuji. V jinem clanku dnesniho RX se p.Tomsky divi, proc je dneska mezi lidma tak malo moralky. Bodejt by bylo, kdyz byt slusny a mit svedomi nic nenese, prave naopak. Majitele a manazeri supermarketu delaji to co je pro dnesni podnikani vic nez typicke - fofrem se zakrmit a pryc.....a odnese to lid kterymu nezbyva nez koupit to co je.
Co me u nas tez zarazi je ze i vyrobky, ktere znam z jinych zemi maji u nas daleko horsi kvalitu. Nekolikrat jsem sla cilene po znacke, protoze ji mam ozkousenou a divila jsem se. Treba jista basmati ryze ktera ackoli na sobe hrde nesla jmeno pomerne drahe znacky byla v ceskem provedeni kvality ze by se to nehodilo uvarit prasatum. S basmati druhem ryze nemela nic spolecneho. A kdyz vidim ty ceny u nas, tak si fakt rikam zlata Britanie. Vazne uz mame nektere veci drazsi. Nedivim se ze kdo muze, jezdit nakupovat jinam.
Osobne mi nejvic vadi ta mizerna zelenina a ovoce, ktere se u nas nabizi (pokud tedy clovek nenajde vlastni dodavatele). Nektere brambory si vubec v anglickem obchode neumim predstavit. Nemluve o tom, ze na sobe maji jeste i bahno v mnozstvi vic nez velkem.
anna585
13. června 2012 • 10:56
Omlouvám se Kadlecové - myslela jsem redaktorku Knapovou!
anna585
13. června 2012 • 10:52
co si všechno na etiketě čtou ... Někdy si s tím ale neporadím a věřím, že ani BISka by nebyla úspěšná. Takže takový výrobek nekoupím. Vlastně kupuji jen to, co už znám. Je to i rychlejší.

Chápu ale, že když má někdo hluboko do kapsy (narozdíl od zdejších redaktorů), kupuje hlavně ty levnější výrobky. Torinese to dobře napsala ... Třeba nám příště Kadlecová napíše, jak s 12 tis. měsíčně a dvěma dětmi vyjít - zaplatit nájem, různé poplatky do školky a škol ... a zdravě nakupovat a stravovat.
vonrammstein
13. června 2012 • 10:24
Knapová-vy jste se s Doležalem a Holcem nějak vsadili, kdo propašuje do článků víc vulgarismů? Vy ***, Holec ***, Doležal obojí a něco navrch? Tohle je fakt žurnalistika? To si nedovolí ani Blesk, ***.