Komentáře

Zpět na článek

Zablokujme zemědělce. Jejich produkce se nedá jist!

7 komentářů

pooch.ledog
23. května 2012 • 17:03
kolik kdo Holcovi plati za ty clanky ve kterych soustavne flusa na vsecko co se vypestuje u nas.
To je videt, ze si jaktezivo nedal praci aby si zajel koupit jine jidlo nez to co sezene v supermarketu. Protoze to by pak videl ze i cesky/moravsky zemedelec je schopen vypestovat normalni jidlo. Ze se nedostane tak snadno k zakaznikovi je jina vec, ale o tom se mu moc badat nechce.

A s tim italskym vinem je to vazne for. Konkretne Italii znam dost dobre a moc dobre vim, ze patoky se prodavaji i tam. Nekdy dokonce uhledne zabalene. Holec je vsak fascinovan zapadem, ktery zna jen jako turista, patrne s vetsi mergli v kapse a tudiz z toho vidi jen to, co videt chce. Tak to na me totiz pusobi, ty jeho vejsplechty. Kdyby to znal na zapad od nasich hranic lip, vedel by dobre ze i tam neni pokazdy vsecko tak super. A naopak, kdyby si dal praci poradne poznat treba tu jim tak proklinanou Moravu, zjistil by mozna, ze v leccems neni zase az tak spatna. Dobre mu tak, ze to nevi. O hodne prichazi.
vonrammstein
23. května 2012 • 16:47
sračkoidní článek. Dokonce i na Holec.
strassidlo
23. května 2012 • 13:19
Posuzovat produkci zemědělců takto paušálně je docela mimo mísu, takže v této věci s Vámi, Holče, velmi, ale velmi vážně nesouhlasím.
Souhlasím ovšem s tou druhou částí vašich úvah, žetotiž zelená nafta je zbytečné zvýhodňování, a vlastně podpora zlodějin (-docela pochybuji, že by celé rodinné klany nejezdily na zelenou naftu a nejvíc ji možná čerpají Cajzli, co mají někde kvůli dotacím pronajaté pozemky).
Daň na víno mi přijde správná -proč nedanit každej chlast, ale nesouhlasím s tím, že by moravská vína byla špatná -to jen Vám, Holče, nejspíš nikdo to lepší nenalije. Protože pro Cajzlíky a ty drzé obzvláště, je dobrýho vína škoda!
oldwomen
23. května 2012 • 13:46
Osobně bych byla pro zrušení dotací. Všech a všem. Nejen ty a těm okolo zemědělčení a potravinářství.
strassidlo
23. května 2012 • 14:36
Přesně tak. Dotace křiví úplně všechno. A často i charaktéry.
vonamula
23. května 2012 • 12:40
Holče, Holče ...

vy jste další pražské vemeno, co si myslí, že ředkvičky rostou v Hypernově, že ? Víte co ? vemte se s J.X.D. za ruku a běžte spolu nakoupit na dva dny. A až vám vyprchá THC z tělíček, zkuste zjistit, kolik zboží bylo vyprodukováno u nás. no, nebude toho mnoho. Ale není to tím, že naši prvovýrobci jsou línější než ti ostatní.

Povyšujete se na lidi, kteří na rozdíl od vás pracují rukama, ale když zdraží vajíčka, tak sháníte jednu vypelichanou slepici, abyste ji měli v krabici na balkóně
oldwomen
23. května 2012 • 12:28
podnikatele v zemědělství a zemědělce. Mohu Vás ubezpečit, že zemědělci dnes nikoho pomalou jízdou neblokovali, mají dost jiné práce "doma". A najatému traktoristovi je buřt, kam jej šéf pošle. Jestli dělat vojtěškovou či jetelotravní senáž nebo postřik antimykotikem a nebo volným tempem kroužit okolo nejbližšího městyse.
Mimochodem, nikdo Vás nenutí kupovat si moravská vína, v obchodě máte výběr nejen z vín italských, která jsou evidentně Vaše nejoblíbenější, ale i australských, chilských, kalifornských, španělských, německých bulharských, moldavských... Ani nejste nucen si kupovat cokoli z produkce podnikatelů v zemědělství. A pokud berete farmářské trhy jako výstavní panel produkce českých zemědělců a sedláků - pokoj Vaší naivní duši.