Komentáře

Zpět na článek

Žijeme v nejlepší době všech věků - a ještě si stěžujeme

16 komentářů

torinese
18. dubna 2012 • 20:15
Já bych na toho bezmozka ani nereagovala, kdyby mi netykal.
Holt jsme málem komsomolky narudlé - fakt k smíchu. Odkdy volí bolševíci Topku?! To byl ovšem řádný přešlap. S tou padesátkou máte pravdu. V této společnosti jste už od 45 vyřízená a práci vám nikdo nedá, i kdybyste měla tři Harvard. Mám pár známých, kterým je 55 a jsou zoufalé, bez šance. Vůbec netuším, co budu jednou dělat - systém je fakt zrůdný. A ještě se ta *** Kalouskova hojí na důchodcích, kteří nemají šanci si nijak přivydělat. Mě hlavně štve, že tady žádná pravice není, je tu jen verbež, která hrabe pod sebe, ať už si říká "pravice" nebo "levice". Až půjdou všichni do ***e, tak budu veleš´tastná. A vůbec se nedivím, že socani vyhrajou volby. "Pravice" udělala pro jejich vítězství všechno a umetla jim dokonale cestu. Tato koalice totálně zdiskreditovala skutečnou pravicovou politiku na dalších dvacet let. Všichni lidé, kteří ji volili, a které dobře znám, se od ní zhnuseně odvracejí. Politická galérka nám vládne a tváří se jako spasitel národa.
pooch.ledog
18. dubna 2012 • 23:04
Ja vim co se deje i u nas, Torinese, a bohuzel uz to tak spatne zacina byt i jinde. I kdyz tedy tech moznosti je jeste trosku vic. Otazka je, jak dlouho, nebot i zdejsi pravicove vlady delaji vse proto, aby veci jen zhorsily. Po jejich poslednim predstaveni toho, jak si predstavuji uctu k lidem kteri makaji a setri - sebereme vam vsecko a cim vic mate, tim vic budete platit - pricemz ten opravdu bohatym jeste ubrali na danich (a tim padem i sobe), to vypada, ze parta pana Camerona prave prohrala pristi volby. A taky, stejne jak u nas. Nejvic by brali duchodcum, kteri uz ted kdovijak nestihaji a nemaji se jak branit. Pritom ti uz svymi usporami predtim zaplatili kiksy jako byl skoro pad Bank of Scotland za ktery prave oni vubec nemohli. Obavam se, ze politici jsou vsude extra sorta kretenu bez jakekoliv schopnosti empatie. Je jasne, ze priste to vyhraji zase labouristi a bude zase hur, ale kde ma clovek hledat nejakou alternativu? U lib dem? To je snad jeste horsi....a podobne je to u nas v CR. Ja chci jen to, abych mela moznost si na sebe vydelat, stat me zbytecne nezdimal a neobtezoval a az uz nebudu moct delat, tak abych mela trosku dustojny stari. Jak se ted ukazuje, na to ani nema cenu setrit protoze uz naplanovali, ze jakmile budeme neco mit tak si budeme celou pripadnou peci plne hradit az do prvnich sto tisic liber, a pak nam mozna neco prispeji. Takze vyhlidka je asi takova, ze zdechneme na ulicich. Zatimco tenhle *** stat bude podporovat kdejakou verbez ktera cely zivot nedela, ale tim padem se vi, ze se o sebe nepostara tak se stara stat. Doslo to do moc peknych koncu...

To individuum je mi lhostejny. Vite koho myslim. Ze mi takova nicka nadava do rudych slepic je od nej vyznamenani. Kdybych ho necim neiritovala, tak by se o me neotiral. Chudak k politovani.
strassidlo
19. dubna 2012 • 14:59
Dovolím si jenom připomenout, že verbež žijící na úkor ostatních vždy nejvíc podporují socani a komunisté. A teda nevím jaké důchodce znáte Vy, ale já mám kolem sebe takové, co sice nemají na vyskakování, ale žijí si celkem slušně a to už od věku, ve kterým my budeme ještě makat a platit státu na všechny nesmyslné dávky a důchodu na úrovni těch dnešních se nejspíš nidky nedočkáme. Důchodce, kterej přemýšlí o jednom nebo dvou rohlících je jedině ten, kdo celej život lapěl v hospodě.
pooch.ledog
20. dubna 2012 • 10:51
A nepovidejte. Znama sla ted v 59.letech do duchodu, zdravotni sestra, celou profesni karieru az do konce delala u luzka, na 3 smeny. Krome dvou kratkych materskych zadny flakani, nikdy ani nezamarodila na delsi dobu. Duchod ma kolem 9 tisic. Z toho padne kolem peti tisic za byt - nic velkeho, avsak do fondu oprav je treba platit, neco setrit protoze za nedlouho muzou taky prijit s tim, ze ma dat dalsich x tisic na dalsi spolecne opravy, jak se to v techto domech bezne deje. Takze ta skutecne bude muset premyslet, co si vlastne koupi a zivot rozhodne neprosedela v hospode. Prosedeli ho ale treba komunisticti papalasi, vojaci a esenbaci a ti maji ty nejvetsi platy. Ze vam nelezi v pate zrovna oni, se divim...pravdu rict, i kdyz vim, ze ti duchodci jsou nekdy protivni, uz me to kopani do nich nebavi.
Kdyz jsou duchodci na placeni dva, tak je to samozrejme neco uplne jineho, v tom pripade to neni tak zly. Pokud nepotrebuji moc lekarskou peci. To pak meni veskere vydaje.
Navic, sorry, ale to, ze dnesni duchodci odchazeli do duchodu celkem brzo neni jejich vina, tak byl system nastaven. Nebo vy myslite, ze meli zadat stranu a vladu, aby tomu tak nebylo? Zrovna tohle bych jim teda nevvcitala. To, ze si toho nekteri nevazi a jeste nadavaji je jina vec. Ja osobne moc tech nespokojenych neznam, ale vim, ze jsou.
A my dele delat nebudeme, to je jen iluze. Mozna tak o par roku. Ovsem po 60 nam az na vyjimky nikdo praci neda takze skoncime stejne na krku statu, akorat ze misto duchodu budeme dostavat podporu v nezamestnanosti.
pooch.ledog
20. dubna 2012 • 11:28
Mimochodem, s tou pravici a levici bych si taky nebyla tak jista. Pravicova byla vlada Margaret Thatcher ktera kdyz pote, co pozavirala cast klicoveho britskeho prumyslu misto toho, co by aktivne prispela k tvorbe novych pracovnich mist a rekvalifikaci propustenych delniku, radsi volila cestu socialnich davek, kterymi jim zacpala huby a zametla tak cely problem pod koberec. V tom pokracovali toryove az do doby kdy zvitezili ve volbach labouristi, kteri cely system prevzali a pochopitelne jeste ''zdokonalili''. Takze dneska je z toho 3.generace lidi ktera nikdy nevidela sve predky chodit do prace, at uz z duvodu nezamestnanosti ci nemoci, coz byla berlicka pod jakou prave pravicova vlada pred lety schovala cast nezamestnanych, takze to v oficialnich cislech vypadala daleko lip.
A pravicova byla vlada Vaska Klause, kdyz se tak rozmohlo chodit ze skol rovnou na podporu a pritom u toho nacerno delat. Vseobecne se to vedelo a vypravely se hotove legendy, jak personal pracaku chodi napr. do hospod kde je bezne obsluhuji jejich klienti stezujici si na nemoznost sehnat praci, a co s tim ta pravicova vlada udelala? Absolutne nic, dokud to uz nevolalo az do nebes.

Obavam se, ze pravice uz davno neni to co byvala a nevytrhne nas. Tohle kdysi klasicky rozdeleni stran uz davno neplati. Jde totiz jen o jedno a to politikum vsem - aby se udrzeli u koryt a tudiz proto udelaji vsecko, i na ukor zajmu svych volicu a v tomhle smeru je uplne jedno, ze ktere strany politickeho spektra jsou.
strassidlo
20. dubna 2012 • 23:21
" To, ze si toho nekteri nevazi a jeste nadavaji je jina vec. " NE, to není jiná věc, TO je o čem píšu. Že se dnes z důchodců dělají větší chudáci, než v reálu jsou a že je jich docela dost, kteří jsou na tom líp, než někteří pracující a rozhodně většina je jich na tom líp, než budeme jako důchodci my (Vy i já).
To, že stát přeplácí policajty, hasiče, vojáky a kdejakou jinou profesi včetně úředníků a doktorů, která jaktěživo korunu nevydělala protože patří do sféry spotřebovávačů dan,í by i podle mne mělo všechny nespokojené zajímat víc, než pořád kvičet, že se VŠICHNI mají špatně a že se mají "zdanit bohatí".
Když socky vyženou bohaté podnikat a danit v jiném státě, tak tady zůstanou jenom chudí a ty nebude mít už vůbec kdo živit. Takže toto heslo je krátkozraké a navíc hodně zavádějící, protože bohatí jsou třeba i naši poslanci, kteří sice mají plat "jenom" 70 tisíc, ale k tomu berou náhrady a kdejaké odměny -takže jeich reálný příjem je daleko široko za hranicí, o které sami mluví, jako té, kterou je třeba považovat za vysoký příjem ke zdanění. Jedina spravdelivá daň je DPH -tu jedinou neošulí nikdo a platí ji přesně podle své spotřeby. No, a v 59 letech jít do důchodu je přece docela výhra - my budeme dělat do 64-65, tedy o dost let víc a protože jak správně říkáte, tu práci nejspíš mít nebudeme, takl naše důchody-budou-li vůbec nějaké, budou reálně nižší, než dnešních 9 litrů týdle paní. Proto říkám, že na rozdíl od nás i budoucích generací, se ona má skvěle. Jak si život v důchodu naplánovala je její věc, může mít manžela, partnera, sdílet odmácnost s kamarádkou, pracovat někde na částečný úvazek...úspory a pod. Víte, kdyby důchodci byli skutečně tak chudí, jak se to socani a jejich voliči snaží pořád omílat, nemohli by důchodcům každou chvíli ukrást lu*** statísíce ze šuplíku.
torinese
18. dubna 2012 • 16:52
Asi jste zvyklý po soudružsku tykat, ale krávy jsme spolu nepásli...
Vaše příspěvky jsou vždy jen ukázkou vulgarity a naprostého buranství - mozek máte nejspíš dlouhodobě na dovolené...
Této zločinecké vlády má dnes plné zuby minimálně 80 procent voličů. Především těch pravicových, kteří ty gaunery volili. Bohužel mezi ty blbce taky patřím.
aznom
18. dubna 2012 • 17:17
No,v každém případě mi dělá radost,když řádně nase ru,takovou přirudlou kozu.
O vulgaritě se nedá hovořit nešťas­tnice,­použí­vám pouze hovorově mluvu,která je naprosto běžná,a to abych tak řekl celoplošně.Takže si utři nudli u nosu,přepočítej procenta a upalj si přeprat.
pooch.ledog
18. dubna 2012 • 17:31
Na lidi vaseho typu mivala jedna znama takovou docela fajn hlasku. Rikala jim ''dusevni malorolnici''. To sedi. Rozhled veskery zadny, zato sprostoty na rozdavani. Jste vazne trapnej. Ale co, jen si to uzijte. Jen tim ukazujete co jste za chudaka. Hulvat, i kdyby jinak dokazal nevim co, zustava proste jen hulvatem. Jestli mate doma zenu, tak je mi ji fakt lio.
aznom
18. dubna 2012 • 19:09
Nuže naposledy--torinese-pooch.ledog ,sendyman ,na vás tři se prakticky smrskl potenciál diskutujících zde na Reflexu(proč asi).
Musím říci,že se Sendymanem se nechá někdy i souhlasit(podle mne a nemusím mít pravdu),
tak vy dvě jste jen ukdákáný ,solidně do roda zbarvený slepice.
Celkově lze říci,že se to zde úspěšně změnilo na hlásnou troubu našich rudých a ničemných soukmenovců.