Zprávy

Zpět na článek

Ekonom Pavel Kohout: Kalousek a Sobotka? Nevidím mezi nimi rozdíl. Znají svět financí jen z pohledu státu

2 komentářů

vonrammstein
10. dubna 2012 • 14:16
hlas rozumu.
pooch.ledog
10. dubna 2012 • 08:59
Tak tento chlapek to rika naprosto presne. Konecne nekdo, kdo vi, o cem mluvi. Proc, sakra, nejsou tihle lidi ve vlade aspon jako poradci, na ktere by se ale taky skutecne bral zretel?

Ta jeho rec o tom jak narocny je u nas podnikat takhle obycejne v malem by patrila tesat do kamene.

Tak tak, Kalousek, Sobotka, atd...dosad si jake jmeno chces z te nase smesne skvadry. Vsecko jsou to lidi co az na maly vyjimky jaktezivo nemuseli poradne maknout v realnym prostredi, vsecko znaji jen od stolu ale mysli si, jaci jsou kabrnaci. Vi prd o tom v cem zije normalni clovek. To je to nestesti, ktery zapricinuje to jak dneska ten nas vyspelej svet, a ne jen on, vypada.

Ostatne do Britanie to uz dorazilo taky. Cameron a jeho boys jsou to same. Chlapecci z dobrych strednestavovskych rodin, vyrostli v zelenych predmestich v procovskych domech, vzdelani v soukromych skolach, jaktezivo jim nic nechybelo. Nikdy si poradne nemakli. Vsecko znaji jen teoreticky. Vsecko se jim musi vejit jen do reci cisel. Jakmile ale clovek zivot ciste zekonomizuje, a vylouci tim z nej zakladni lidsky rozmer, tak zakonite dopadne na hubu. A kdyz se k tomu pripocita prehnana ochrana minorit a zmekcile socialni citeni na nepravych mistech, vypestovane prave i tim nedostatkem realnych zivotnich zkusenosti, tak je nestesti hotovy.