Komentáře

Zpět na článek

Kostýmní gauner Janoušek završil "blbou náladu". Vyžene lidi do ulic?

3 komentářů

pooch.ledog
27. března 2012 • 10:25
to je zase zvast, tenhle clanek.

Takze kdyby pan Hamsik makal pro jisty bulvarni platek (ted nemyslim tady tento, RX) tak klidne napise ze zmetek jako Janousek je typicky Cech. Mam se smat? Ten pan asi taky podobne jako pan Holec zije mezi divnyma lidma. Nebot vubec nevi, jaci jsou jeho spoluobcane. Ne ze by byli andele, ale troufnu si rict, ze znacna cast se Janouskovi nepodoba ani stinem. Tak jakapak typishe bohmish. Nebo jsem to nejak nepochopila, jak to pan novinar myslel? Mozna to tak nevypada, ale vetsina lidi u nas by porad jeste chtela, aby se zilo vic poctive.
A proto by mozna meli vytahnout do tech ulic. Protoze ano, kapitalismus skutecne zklamal. Pod vedenim vseho schopnych grazlu jako Janousek a spol. urcite. Lidi ve skutecnosti nechteji dalsi socik (az na nektere), lidi chteji jen mit moznost normalne delat, za slusnou mzdu ktera je uzivi, zit, mit kde bydlet, mit na jidlo a na trosku zabavy. A to je to co porad nechapou ti co to tady vedou, lepe receno na to kaslou a hrabou jen pro sebe. Protoze na ne neni nikde metr a to je to, co se lidu nelibi, pane Hamsik. Lidi maji depku ani ne tak z kapitalismu, ale z toho, ze poznali jak se nevyplaci byt slusnej, pracovitej, snazit se sam - ci-li zas to same jak to byvalo za komancu, z toho maji tu nejvetsi depku, a k tomu je dovedla cela suita lumpu v cele statu, jedno z kteryho politickyho spektra, protoze jsou v podstate vseci stejni a to je taky dalsi ztrata idealu, kteryma dneska trpime. Clovek ale musi mit nejaky idealy, jinak zivot nestoji za nic, to se pak jen preziva. Proto se narod zase vrhnul na rodinu, zahradky, chaty apod. aby nevidel tolik spiny, co je kolem nej, protoze ma pocit, ze s tim nic nenadela, ze nema zadnou moc to zmenit a to ani svobodnyma volbama, nebot ted uz neni koho volit. Tak nelkejte nad narodem, ze to u nas vypada jak to vypada.
simeklubor
27. března 2012 • 23:51
No tak to je velmi diskutabilní, co je vlastně žvást. Protože ta "vetsina lidi u nas, (která) by porad jeste chtela, aby se zilo vic poctive" je většinově zcela prostá sebereflexe. A nejni ochotná si připustit, že všechny ty aférky a aféry a špína český politiky jsou jenom zrcadlovým odrazem český společnosti. Že totiž skutečně většina lidí, žijících v prostoru zvaným Česká republika, na nějaký úrovni svýho života žije parádně nepoctivě - tu něco vošulí, tu něco ukradne, tu někoho napálí, tu něco vodflákne, tu manželce / manželovi zahne, tu někoho podrazí nebo aspoň pomluví... Takže když někdo tak strašně chce, aby SE začalo žít trochu poctivěji, bylo by moc fajn, kdyby s tim začal von sám a jeho rodina. Pokud by tak učinili všichni, kdo tak moc chtějí, aby SE něco změnilo, bylo by za čas, třeba za jednu generaci, skutečně koho volit. Už Ivánek kamarád, kapříků znalec, věděl, že samo SE to neudělá.
pooch.ledog
29. března 2012 • 21:28
Samozrejme ze politici do jiste miry obrazeji prostredi ze ktereho vzesli. Nebylo by to ale tak hrozny kdyby na ne byl nekde metr a nemohli si delat co chteji. Coz v podstate muzou, kdo jim v tom vlastne zabrani? U voleb zvolite jine, a stejne tim nic nevylepsite a jake jine moznosti vlastne mate? Stavkovat, vyjadrovat nespokojenost, nenechat si to libit, ale jak??? Ta nepostizitelnost spolu s nulovou osobni odpovednosti za jejich rozhodnuti je to, co z nich dela gaunery, to neni zadny odraz naroda. V narode se pak ale prave zrcadlove odrazi to, jaci politici jsou nebot jsou to oni kdo tvori spolecenske klima. Je-li klima jake je u nas, obcan proste nabyde dojmu ze byt poctivy je blbost. System k tomu prispiva prostredim nevyhodnym pro drobne podnikani tak ze lidi pak krati dane, zvlast kdyz vidi, kam sve penize vlastne cpou. Pamatuji si dobu, kdy lidi meli daleko vic elanu a idealu, kdy si skutecne mysleli, ze se bude lip zit lip, poctive. Kdo to z nich vymlatil? Kazdej ten zivot musime nejak prezit a kdyz vam pri tom vas vlastni stat, ktery si zivite z dani a vasi praci haze klacky pod nohy tak co mate delat? V lidech uz se zase zazilo ze je nejlepsi se postarat sam o sebe a na zbytek kaslat. Je to jejich vina? Narod bude to znacne miry takovy jaky je jeho voleni. Ryba vzdycky smrdi od hlavy aneb schody se musi zamest zhora.

A co vy, jak poctive zijete vy? Nase rodina, napr. cela plati poctive dane, budete se mozna divit. Nezahybame si ani se nehadame o majetek., ba dokonce ani nekrademe. Ne kazdy je totiz vsehoschopny.