Zprávy

Zpět na článek

Ekonomka Šichtařová: Chcete dítě s hormonem štěstí, nebo zfetované infúzí?

4 komentářů

zlita
28. března 2012 • 10:43
Reflexu, že dal prostor pro vyjádření postoje, který přitom redakce evidentně nesdílí. Článek paní Šichtařové je ve srovnání s tím, jak píše o porodech JXD, kultivovaný, inteligentní a místo hysterie obsahuje argumenty a korektní citace.
vonrammstein
27. března 2012 • 16:09
paní Šichtařová. Výborně. Skvěle napsáno a zargumentováno. Držím Vám palce
vR
simeklubor
28. března 2012 • 00:13
Vidím to zcela totožně.
pooch.ledog
27. března 2012 • 10:11
uzijte, kdyz mate tu odvahu na sebe brat takove riziko. A kdyz si myslite, ze vite lip nez jini. To nebudu komentovat.

Zaujaly me dve veci.

1.proc porad mluvite jen o lekarich muzich. Mozna, kdybyste se sem tam dostavila do spitalu zjistila byste, ze tam pracuje i nemalo zen lekarek a ano, i na porodnim. Ty taky maji sve nazory. No jasne, ty budou uz dopredu tez podezrele ze zaujatosti.

2.ten autismum. Tak to je teda BOMBA. To slysim poprve, ze spatne prozity porod udela z ditete autistu. Tady je nekdo genius. Protoze na tom, proc autismus vlastne vznika pracuji cele tymy vedcu a dosud se jeste pevne neshodli na jeho pricinach (obvykle se uvadi ze je to kombinace nekterych druhu infekce a chyby v genech). Ale tato dama uz nejak vi....skvele. To je tak na Nobelovku.

Osobne je mi jedno kdo kde rodi. Co mi ale vadi na domorodkach je jejich agresivita vuci spitalum a zdravotnikum, kterou projevuji apriory uz predem, stejne jako nektere jejich pozadavky. Treba zrizeni porodnich domu kam by lekar vubec nesmel, zato by to ovladaly porodni baby. K tem maji domorodky neskutecnou duveru. Kde ji berou??? Na zaklade ceho. Ta baba je taky jen clovek a muze udelat kiks. Ale domorodky uz dopredu VI, ze porodni asistentky budou svou praci brat stoprocentne lip nez lekari. Na tom mi teda neco nesedi.

Uz jen samotny nadpis tohoto clanku je zavadejici. Kdyz nereknu primo hloupy.
Co se tyka domacich porodu v zahranici...ach jo. Porad stejna pisnicka. Nevim jak dalsi zeme, ale v Britanii jich je minimum, to sice na tohle tema rikam porad ale je to marny, marny, marny...obvykly postup dneska je, ze zena odrodi ve spitale a po par hodinach, je-li vse (aspon na pohled) ok, jede domu.

Nemuzu za to, ale cela snaha domorodek, jakkoli chapu ze chteji sve dite privest do sveta co nejlepe, mi prijde jako odvrzeni vseho lepsiho k cemu tenhle divny svet za svou existenci dosel. A sice radne pece o matku a dite, za coz by hodne zen v jinych zemich bylo hodne vdecnych.